Jenny kommer med ny serie samme dag som den forrige avsluttes!

Jenny Micko har trollbundet mang en leser med ett innblikk i Blanca og Lottas verden i sin andre serie Aftenstjernen. Dessverre er serien slutt etter 32 bøker den 19. januar. Men Jenny har ikke ligget på latsiden etter hun avsluttet Aftenstjernen, for allerede samme dagen kommer en ny serie!

Krystallpikene er en uforglemmelig og medrivende serie inspirert av en sterk, sann historie om to små jenter trosser sult og kulde, og overlever det umulige..

Ask, 1924. Anny drømmer om å oppleve eventyr og den store kjærligheten, men aldri om hun kan svikte lillesøsteren. Martilde trenger henne. Ni år før gikk de to seg vill i en snøstorm og ble værfaste i skogen, lenge – altfor lenge. Selv om begge kom fra det med livet i behold, har hendelsen satt dype spor – især hos Martilde.

Skogen er Hedvigs hjem. Her er hun trygg, sammen med tvillingbroren og morfaren i den vesle koia. Verden utenfor er farlig – der kan alt mulig skje. Ett minne glemmer hun aldri: Da hun var ti år, fant hun to forkomne jenter under et grantre. Hun hjalp dem som best hun kunne, men var det nok?

Forfatterens brev til nye lesere

Kjære leser

Krystallpikene bygger på en virkelig hendelse som fant sted i mine hjemtrakter i Östergötland i Sverige. Året er 1901, og to fattige søstre på elleve og åtte år forsvinner i en snøstorm. Temperaturen synker ned i minus åtte grader, og til slutt gir man opp håpet om å finne dem. Etter 21 dager blir søstrene funnet i live under et grantre. De veier da bare 27 og 18 kilo. Jeg har valgt å kalle serien Krystallpikene, for det er slik søstrene blir omtalt i avisen etter at de blir funnet – gjennomfrosne med snøkrystaller i håret.

I min fortelling er året 1924, og vi befinner oss på Askøy utenfor Bergen. Det er juletider, og søstrene Anny og Martilde Bjerke, stedøtrene til direktøren av Bergen Tricotagefabrikk, blir overrasket av en snøstorm mens de deler ut mat og gaver til de fattige. Når de blir funnet tre uker senere, er det ingen som forstår hvordan de har overlevd, og Annys minne er svekket. Men hun er sikker på at noen hjalp dem. Hver gang hun lukker øynene, ser hun et ansikt …

Kulissene i Krystallpikene er mitt eget nabolag. Ask på Askøy er virkelig vakkert, og her finnes det masse historie å ta av. Faktisk bodde Amalie Skram kun et steinkast unna mitt hus. Det er dog ikke henne denne historien skal handle om, men tre andre meget spesielle unge kvinner. 21 skjebnesvangre døgn forandret livet til fabrikkeierens døtre for alltid. Og nå blåser forandringens vinder igjen gjennom den lille bygden. Hva er det som skjuler seg i skogen, og hvilke gamle hemmeligheter ulmer under overflaten?

Velkommen til krystallpikenes verden!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.