Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske.

Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø. I løpet av tre år forvandles det gamle Ålesund til en helt ny by med vakre hus i jugendstil.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. 
Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse? 
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

Skrives av Elisabeth Havnsund og utgis av Schibsted Forlag. Serien illusteres av Ragna Lise Vikre. Første bok kom 4. august 2014 og det er ukjent hvor lang serien blir. 

Elisabeth Skrede Havnsund er født i Tromsø i 1960. I 2007 vant hun Schibsted Forlags manuskonkurranse og fikk tilbud om å skrive en hel romanserie som fikk navnet Kobberhjerte. Nå er hun ute med sin andre serie, Jenny Lyng. I oppveksten bodde Elisabeth Havnsund  flere steder i landet, men nå er hun bosatt på Sjøholt på Sunnmøre, er gift og har fire barn. Hun er utdannet lærer og har arbeidet i grunnskolen i over tjue år.