Kajas tredje serie kommer 28. august, Nordavind!

Det er noen dager siden Bladkompaniet begynte å publisere små drypp om en ny serie, og i dag ble det avslørt ennå mer! Det er Kaja Nylund som er forfatteren bak, og vi fikk i samme slengen vite at hun har skrevet ferdig sin debutserie Rebekka som blir på 55 bøker. Kaja har også skrevet en annen serie samtidig som Rebekka, nemlig Perlemor, som ble avsluttet like før jul 2019 etter 32 bøker.

Imponerende utgivelseshastighet

Kaja har altså utgitt imponerende 83 bøker da førsteboken i denne nye serien når butikkhyllene i august. Med tanke på at hun debuterte med Rebekka juni 2013 betyr dette at hun har skrevet en bok hver eneste måned i 7 år! I tillegg har hun også vært instruktør ved Forfatterskolens Serieromankurs sammen med Ida S. Skjelbakken (som nå er illustratøren bak den nye serien). Konklusjon, Kaja Nylund kan å sjonglere sine baller!

Nordavind, fra Kajas kjære Lofoten

Kan man lære seg å elske en man er oppdratt til å hate?

Lofoten, 1820 – Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker. I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes.

2 Comments

 1. Hei. Skal nå begynne snart med «Slektsfeiden» i serien Nordavind og gleder meg til den. Spesielt fordi min far ble født i Steine i 1910. Selv kjørte jeg forbi der for ca. 20 år siden for å se hvor han var født. Han ble «satt bort» som treåring og husket senere ingenting fra denne tiden. Da jeg kjørte forbi var Steine bare noen hus langs veien mot Stamsund, men det må øyensynlig ha vært mye mer da Steine var et betydelig fiskevær.
  Du har sikkert drevet med mye gransking når du skrev disse bøkene og jeg er ute etter hvordan jeg skal gå frem for å få vite mer om min fars foreldre og deres forhistorie. Har du noen tips?
  Beste hilsen
  Finn Johansen.

  • Hei,

   så hyggelig at du vil lese Slektsfeiden! Handlingen i serien er basert på fiksjon, og noen bygninger ol er dermed diktet inn, men det historiske bakteppet og kulissene er forsøkt gjengitt så riktig som mulig. Har du lest bygdebøkene for Buksnes og Hol? Der står det mye spennende fra området fra flere hundre år tilbake i tid og frem til i dag. Ellers håper jeg det vil være opplysninger å finne i Arkivverket eller gamle kirkebøker/klokkerbøker for Buksnes/Hol.

   Steine var et betydelig fiskevær, og hadde også fiskerisykehus som kom i 1863.

   Hilsen Kaja Nylund

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.