Anmeldelse av Breidablikk

Hei, Marte her! Da Nina spurte meg om jeg kunne tenke meg å lage et lite gjesteinnlegg om serien Breidablikk var ikke svaret vanskelig og jeg svarte ja uten å nøle. Her er mine tanker om serien ♥

Breidablikk er en serie som rommer alt. Kjærlighet og hat. Gleder og sorger. Og en herlig lun nordnorsk humor. Forfatteren skriver så levende at man tidvis hører måkeskrik og kjenner lukten av ramsalt sjø. Dette gjør det veldig lett for den enkelte leser å leve seg inn i livet på vakre Engeløya.
Forfatteren Trine Angelsen har fra før gitt ut seriene Havets datter, Thea og Hverdagsengler. Alle disse er helt fantastiske gode og unike på hver sin måte, og Breidablikk er intet unntak.

Serien handler hovedsaklig om Bera som blir funnet en isende kald vinterkveld i en veigrøft av Gabriel som er doktoren på Engeløya. Det viser seg etter hvert at Bera har vært utsatt for noe veldig traumatisk og Gabriel velger å adoptere henne,og tar henne til seg som sin egen datter.

I resten av serien følger vi Bera på godt og vondt. Alt fra den første gryende forelskelsen og til merkelige og skremmende situasjoner og opplevelser hun blir utsatt for. Hun er en likefram jente som sier ting akkurat som det er, uten å legge noe i mellom. Det faller ikke i god jord hos alle. Men de fleste elsker Bera akkurat som hun er. Hun er klok, rettferdig og har en enorm kjærlighet til både mennesker og dyr, og da spesielt til hesten Melle.

I tillegg til Bera får vi også følge livet til noen av de andre menneskene på Engeløya. Som fosterfaren Gabriel, den trygge og gode hushjelpen Elen, innejenta Dina, presten Edward ,hans kone Fie ,klokkeren Kristen, lensmannen Hjalmar, hans datter Agnete og ikke minst de eldre søstrene Tora og Betsy som bor sammen i sitt lille gule hus ♥

Og si hva jeg husker best fra serien eller hva som har gjort mest inntrykk på meg blir nærmest umulig fordi alt med denne serien fenger meg. Den er full av hendelser og personer som kryper under huden på en. Jeg kan nevne i fleng. Foreksempel Gabriels uheldige kjærlighetsliv. Får han den han vil ha til slutt? Den onde og maktsyke presten Edward og den stakkars underkuede prestefruen Fie. Den herlig sære og artige legdekallen Hildor. Tora og Betsy sine små hverdagsproblemer som tidvis blir høye som hus. Den fremmede og mystiske nye drengen. Hvem er han egentlig?
Og ikke minst alt Bera roter seg bort i, både frivillig og ufrivillig.

Hver eneste bok inneholder så mye av absolutt alt man ønsker seg, uten at det blir for mye av det gode. Jeg har aldri på noe som helst tidspunkt opplevd at ting har blitt dratt ut eller at det har vært noen som helst slags form for dødtid i serien.

Nå er bok 26 lest ferdig. Den aller siste i serien. Som vanlig når jeg avslutter en virkelig god serie så sitter jeg igjen med en tomhetsfølelse. Jeg vil ikke gi slipp på alle disse menneskene som jeg har blitt så glad i. Nå skal den legges vekk men den skal garantert tas fram igjen og leses på nytt senere.

Så liker du en serie som rommer alt dette jeg nå har prøvd å formidle så er det ingen tvil om at Breidablikk er serien for deg. Jeg anbefaler den på det aller varmeste ♥

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.