Anmeldelse av Seterliv

Foto: Inger Monica Stornes

Så var romanserien Seterliv avsluttet. En serie som er skrevet av Dorthe Erichsen, den ble utgitt av Bladkompaniet, og ble på 28 bøker totalt.

Jeg ville skrive litt om hvilke tanker jeg sitter igjen med etter å ha lest denne serien, og vil dele litt tanker med dere.

Seterliv har vært en liten skatt innen romanserier. Det er en serie som jeg gjerne kunne ha lest igjen, rett og slett fordi serien er en veldig feel-good serie! det er ikke mye ondskap og fæle ting som skjer. Serien har en veldig troverdig historie. Jeg hadde ikke blitt overrasket om det var noen som hadde levd dette livet som Dorthe skriver om, på slutten av 1800-tallet/begynnelsen av 1900-tallet.

Serien handler hovedsakelig om Ingebjørg og Ragnhild som mister sin mor, så de og deres snille far må klare seg selv. De bor på en liten gård, og har et ganske bra liv. De reiser opp til seters, og de stuller og steller hjemme i huset og med dyrene deres. Jentene og faren deres opplever brusende kjærlighet og dyp sorg, de får reist litt og de opplever litt av kvinnekampen.

Vi møter også noen staute karer, som f. Eks ralleren Elias og storbonden Tolleiv. Begge er svake for Ingebjørg, og det skaper jo til tider litt dramatikk. Et drap blir det også, noe som ryster den lille bygda naturligvis, ingen vet hvem som er morderen, og ryktene går.

Seterliv er full av interressante karakterer utenom de jeg har nevnt allerede. Karakterer med ben i nesa som Petra, den kjekke og blide legestudenten William, den flotte jordmoren Hannah som kommer susende inn fra storbyen og blir lagt merke til av alle bygdas menn, flotte Birgit som lar seg forføre av en raller, den lille jenta Jørand som har en hard oppvekst, og trenger å bli reddet av godhjertede folk, og mange flere fantastiske karakterer. Tror ikke det finnes en eneste kjedelig karakter i Seterliv.

Hvis jeg skal anbefale en jordnær feel-good serie, så er det ikke tvil om at min første tanke går til Seterliv. Dette er en serie jeg synes alle burde lese. Det kan bli mange “mørke” hendelser i romanserier, mye dødsfall, ondskap osv, i Seterliv er det ikke mye slik, men det er mye annet som gjør serien spennende.

Vil du lese en komplett serie, og ikke vet hva du skal lese først, eller om du aldri har lest en romanserie, men vurderer å lese en, så vil jeg anbefale deg å lese Seterliv! Jeg tror ikke du blir skuffet! Men vær forberedt på å bli hektet på romanserier om du ikke har lest en romanserie før !

Foto : Mona Stornes

Jeg var så heldig som møtte den blide og flotte forfatteren for noen år siden. Jeg møtte Dorthe på et lesertreff jeg holdt i regi av gruppa mi Romanserier-Lev i en annen verden en stund. Det var vel første gang det ble holdt et slik treff for romanserielesere, og det var en fantastisk dag!! Jeg fikk møtt veldig mange av Bladkompaniets forfattere, og fikk også møtt Frid Ingulstad fra Cappelen Damm. Et minne for livet. Koste meg kjempe masse i kantina hos Bladkompaniet! jeg var litt vel sjenert kanskje, og veldig overveldet over all oppmerksomheten som kom med dette treffet, men for en tipp topp kveld!

Dorthe har jeg møtt på flere av Bladkompaniets lanseringsfester for nye romanserier, og det er like koselig hver gang! Jeg er veldig klar for en ny romanserie, Dorthe! Og i mellomtiden får jeg kose meg med Losbarna tror jeg, som også er skrevet av Dorthe.

Tusen takk for mange fantastiske timer i Seterliv sin verden, Dorthe!!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.