Anmeldelse av Nattergalen

Ville lage et lite innlegg om  Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken sin nye serie Nattergalen 😁  jeg har nettopp lest bok 2, og har blitt veldig glad i den serien allerede.

For noen år siden husker jeg at jeg skrev et spørsmål inne i Facebook gruppa mi Romanserier – Lev I En Annen Verden En Stund, jeg spurte hva de som var der inne i gruppa, ønsket å lese om i seriene, hva de savnet å lese om.

Selv skrev jeg at savnet en serie der man fulgte de litt mer uheldigstilte menneskene. Jeg ønsket å lese om livet de prostituerte hadde før i tiden f. Eks, og jeg ønsket å lese om deres liv, hvorfor de valgte som de gjorde, hvorfor de ble prostituerte. Ønsket å lese mer om de mørke krokene i storbyene, hvordan de fattigste virkelig bodde, og hvordan de klarte seg. Jeg husker godt at flere svarte meg da at det hørtes ut som en interressant serie, men at det nok ikke kom til å bli skrevet en slik serie, siden forlagene hadde en streng mal, og at det ikke passet inn i deres mal å skrive om de mørke krokene på den måten jeg ønsket. Men jeg ga meg ikke så lett, og sa at jeg allikevel ønsket å lese om det, for jeg er interressert i menneskers skjebner. Ønsket å lese om hva som fikk folkene til å ty til prostitusjon, drap, vold og ran.

Det tok noen år, og noen mente at jeg kunne jo prøve å skrive om det selv.. Vel, det trenger jeg ikke, og jeg hadde nokheller ikke fått det til. Men heldigvis, akkurat nå, noen år senere, kom endelig denne serien jeg ønsket å lese! 😁 Jeg fikk viljen min på en måte, hehe, og det er jeg SÅ glad for!! 😁 Denne serien har jo alt det jeg skrev for noen år siden at jeg ønsket å lese om! Det er jo helt fantastisk! Dette må jo bli seriefavoritt nr 1 etterhvert. Jeg venter i spenning på bok nr 3.

Det spesielle med  Nattergalen er at man får sympati og forståelse med både prostituerte, ranere og en drapsmann. Man får vite hva som driver disse karakterene til å leve dette livet. Ida skriver så tydelig at ikke alle i disse rollene bare er slemme, fæle og fortjener å havne i fengsel. Men man leser også om ei ganske normal jente som ender opp med å bevege seg inn i disse forskjellige livene, hun blir kjent med folk som har fæle rykter, men hun respekterer dem, og til og med beundrer dem.

I mine øyne har Ida truffet 100% blink på denne serien, dette er akkurat det jeg i noen år ønsket å lese om, og aldri sluttet å håpe jeg skulle få lese om, selv om jeg ganske tydelig fikk beskjed om at jeg nok aldri kom til å få lese en slik serie. Tidene forandrer seg, og det er herlig å se at noen serier er litt utenfor malen nå 😁

Tusen takk Ida, for at du skriver akkurat denne serien. 💖 Det er vel den eneste serien hvor jeg heier litt på “de slemme” 😉

=Mimsdal=

Fremsiden på Nattergalen 2 – Dronningen av Vaterland

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.