Liljas dans gjennutgis, og nå kommer alle 15 bøkene!

Tilbake i 2007 kom første bok i serien Liljas dans ut hos Cappelen forlag. Den ble skrevet av Hege Løvstad (nå også kjent med etternavnet Toverud, forfatteren bak Solens barn) og det ble den gang utgitt åtte fysiske bøker, og resten ble kun publisert som e-bøker. Mye har skjedd siden 2008, spesielt digitalt, slik at flere som fulgte serien den gang ikke fikk lest den ferdig. De får endelig muligheten, for nå, den 11. november, kommer serien ut på nytt, og denne gangen kommer alle 15 bøkene!! Og som om det ikke er nok, det kommer ny bok annenhver uke!

Ifølge forfatteren har bøkene blitt noe bearbeidet, men innholdet er det samme og historien er fremdeles basert på forfatterens egne erfaringer da hun selv jobbet som danser.

Liljas dans handler om drømmer, mot, kjærlighet og lengsel. Kort sagt, om det å våge. Men serien forteller også om mørke kroker, misunnelse og skygger i kulissene – for å bruke en klisjé. For det å ha drømmer – og å tørre å følge dem – kan ha en høy pris. Det får unge Lillian erfare, da hun får jobb ved Det Norske Ballett Teater, og forlater småbyen nordpå til fordel for hovedstaden, skriver forfatteren til MinBokverden.

Forlaget selv skriver at Liljas dans er en fengslende serie på 15 bøker! Her venter overraskelser, kjærlighet, dramatikk, sjalusi og intriger i et fargerikt miljø.

Historien begynner i Mosjøen i 1987. Lillian har en drøm om å bli prima ballerina og pakker kofferten for å reise til Oslo. Faren hennes nekter henne å reise. En industriarbeiders datter har ingenting på en scene å gjøre. Hun velger å følge sine drømmer, men det har sin pris. Når døren lukker seg mellom dem, har hun ikke noe hjem å vende tilbake til.

Snart åpner en ny verden seg for Lillian. Den beskjedne nordlandsjenta tar publikum med storm. Helt intetanende om farene som lurer, stoler hun blindt på de andre danserne, noe som skal vise seg å bli skjebnesvangert. I kulissene foregår det ting som ikke tåler dagens lys. Det finnes mennesker som ikke skyr noen midler.

Og hvorfor kom aldri ungdomskjæresten Mikkel til Lillians debutforestilling? Han hadde jo lovet det. Langsomt går sannheten opp for henne …

På baksiden av første bok kan vi lese følgende:

Faren lente seg over henne. – Hva er det for slags stormannsgale drømmer? Tror du virkelig at du kan bli noen slags kunstner?
Lillian bøyde seg etter kofferten.
–Om du drar, kommer du aldri inn i dette huset igjen!
Lillian bleknet. – Men pappa, det kan du ikke mene! Hun så seg rundt, på alt hun hadde så kjært. Skulle hun miste alt dette?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.