Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende 

Lier i Buskerud, 1924

Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om. 

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her! 
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og … 
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt. 

Serien skrives av Torill Thorup, og dette er hennes fjerde serie. Serien illustreres av Eline Myklebust Madsen, og første bok ble lansert 18. september 2017.

Torill er født i 1976. Hun debuterte med Inga Svartdal i 2004, serien ble på 12 bøker og var ferdig utgitt i 2005. I 2011 begynte Schibsted å gi den ut på nytt. Siden Inga Svartdal har hun skrevet en serie som ble på 22 bøker, Arvesølv, utgitt mellom 2007 og 2010. I 2012 kom hun med serien Der vinden hvisker som ble på 15 bøker og ble avsluttet i 2014. 

Torill er utdannet hjelpepleier, men ble i ung alder ble trollbundet av Sagaen om Isfolket. Etter å ha lest de første bøkene visste hun hva hun skulle bli – romanserieforfatter! Allerede som 20-åring hadde hun planen klare, og i 2002 inngikk hun kontrakt med Schibsted og romanserieforfatter ble yrket. Hennes litterære forbilder er bl.a. Trygve Gulbranssen, Kate Morton og Herbjørg Wassmo.