Lydias løfte kommer på nytt

Trilogien om Lydia Lyngheim fra idylliske Rosendal ble først utgitt våren 2016 av Aller Forlag. Nå kommer de i ny drakt, og allerede fredasg 28. juni er de i slag i dagligvare. Jeg var en av de som slukte bøkene tilbake i 2016, og syntes serien var et friskt pust med litt nye tanker innen sjangeren. Spesielt likte jeg hvordan dyrene var en stor del av serien.

Nye flotte forsider, men likt innhold

Aller Forlag gikk som kjent konkurs høsten 2017, og mange av forfatterne fikk da med seg rettighetene til egne verker videre. Nå er det Jenny Mickos nye forlag Cappelen Damm/NorskeSerier som utgir serien. Og eneste forskjellen er nye forsider.

Fortsetter under bildet

Bilde fra NorskeSeriers Facebookside.

Lese hele trilogien med en gang?

Den første boken i trilogien kommer altså for salg i dagligvare på fredag. Flere har allerede bestilt den hjem i egen postkasse og mottatt den. Bok to i serien, Den omreisende, kommer for salg 19. juli og den siste, I dødelig selskap, kommer for slag 9. august. Men ønsker du å lese alle tre med en gang kan du laste de ned som e-bøker fra forlagets nettsider her.

Bli med tilbake til Rosendal i 1901

I vakre Rosendal er ikke alt like idyllisk som det ser ut. Under overflaten syder det av hat, ondskap og mørke hemmeligheter. Midtpunktet i bygda er skjenkestuen, som Lydia og moren hennes driver. Lydia kan «lese» mennesker, men når bygda hjemsøkes av uforklarlige mord, står hun uten svar. Hun søker trøst i naturen og hos dyrene, men er ikke lenger sikker på hvem som er venn eller fiende …

«Kattuglen varsler om død.» Einar så alvorlig ut.
«Ikke si slikt! Jeg får frysninger,» sa Lydia og så ned på armen, der hårene sto rett opp.
«Beklager. Det var dumt av meg. Det er bare en gammel legende.»
«Og hva sier denne legenden, da?» Hun kunne ikke la være å bli nysgjerrig.
«Den sier at uglens lyd, ‘kle-i-hvitt’, betyr at noen vil bli svøpt i et likklede.»

Og skulle du lure på hvorfor bøkene koster 30 kroner mer enn vanlige bøker er det rett og slett fordi de er ca 100 sider tykkere 🙂

Andre lesere sine tanker om Lydias løfte

Jeg var absolutt ikke den eneste som leste serien da den kom ut! Inger Monica skrev noen ord om serien på sin blogg Mimsdal. Det har også Tone gjort på sin blogg Serieromanbetraktninger.

Jenny vant manuskonkurranse = Aftenstjernen

Kun få måneder før Lydias løfte ble utgitt vant forfatteren Cappelen Damms manuskonkurranse Skrivehøst. Da vinneren ble presentert skrev forlaget at det var Jennys “historie om foreldreløse Blanca som smeltet juryens hjerter. Fortellingen hadde alle de ingredienser som en god serieroman skal ha: kjærlighet, drama, og ikke minst drømmen om et bedre liv. Vi er spente på fortsettelsen, og håper at Jenny vil skrive mer!” Resultatet av konkurransen fikk vi ganske nøyaktig tre år etter at vinneren ble kåret, nemlig den nye serien Aftenstjernen. Også denne boken ble lest ut øyeblikkelig av undertegnede, og tankene om boken delte jeg her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.