Det store malmeventyret er i gang, og det skjer store endringer i den lille byen – på godt og ondt.

Året er 1910, og den nitten år gamle arbeiderjenta Johanna har store drømmer og håp for fremtiden, men må takle fattigdom og store personlige tap. Malmeventyret i Kirkenes er i full gang, men så skjer det en forferdelig ulykke på knuseverket …

– Jeg vil gjerne treffe deg igjen, Johanna … Du liker meg litt også, gjør du ikke? Han så håpefullt på henne.
Hun rødmet. – Jo, jeg liker deg også, men…
– Men?
– Skjønner du ikke? Vi kommer fra to forskjellige verdener!»

Den kjekke, livsglade direktørsønnen Morten Langhelle viser Johanna stor omtanke i hennes vanskeligste øyeblikk. Hun blir hodestups forelsket i ham, men vet at en slik kjærlighet er umulig.

Vi beveger oss inn i de forskjellige hjemmene i byen, og sammen med Johanna oppdager vi skjulte hemmeligheter og mysterier i familiens historie.
Serien skrives av Aud Midtsund og utgis av Schibsted Forlag. Serien ble utgitt i februar 2013, det er ikke kjent hvor lang den blir. Aud Midtsund (1944) vokste opp i Kirkenes under gjenoppbyggingen etter krigen, men har bodd hele sitt voksne liv i Oslo. Hun er utdannet homeopat og soneterapeut, og har vært leder av Institutt for Helhetsterapi i en årrekke. 

I stedet for å gå over i pensjonistenes rekker startet hun en ny karriere og debuterte med serien Karoline i 2010. Hun skriver på heltid, og arbeider vel så gjerne hjemme på Frogner som på hytta i Telemark. Allerede uken etter siste bok i serien Karoline var hun ute med sin nye serie Malmbyen. Les mer om begge seriene hennes på forfatterens egen hjemmeside her.