Har skrevet seriene:

Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De svarte ridderne, Blålys!, Trollruner og Kiaras saga.

Om Margit

Margit Sandemo regnes som alle serieforfatteres «mor», og hennes første serie Sagaen om Isfolket er legendarisk. Bokseriene hennes er utgitt i mange land, og mer enn 37 millioner bøker fordelt på over 185 titler har i årenes blitt sendt ut fra trykkeriene. Hun debuterte som forfatter i 1964 og har siden den gang skrevet nærmere 200 bøker. Hun er Nordens mest solgte forfatter. I forbindelse med sin 90-årsdag i 2014 ble Margit tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin innsats som forfatter og bidragsyter til leseglede.

Margit skrev sin første roman i 1963, og skuffelsen var stor da den ble refusert fra forlaget. Samtidig ble manuset foreslått som en føljetong i et ukeblad, og i 1964 kunne man lese De tre frierne i Norsk Ukeblad. I årene som fulgte, ble Margits fortellinger utgitt som føljetonger i flere norske og skandinaviske ukeblader, og de kom senere også ut i bokform. Hun er forfatteren bak Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De svarte ridderne, Blålys!, Trollruner og Kiaras saga. Flere av seriene hennes er utgitt både som innbundet og i nyutgivelser. Hun har også gitt ut 39 bøker i serien Margit Sandemos beste føljetonger. I tillegg har hun skrevet en rekke frittstående bøker.

Margit Sandemo ble født 23. april 1924 på Østre Toten, som datter av forfatteren Anders Underdal. Hun er oppvokst i Sverige og skrev sine bøker på svensk. Hun flyttet tilbake til Norge i voksen alder og giftet seg i 1946 med Asbjørn, og de var gift inntil han døde i 1999. Hun sovnet stille inn i sitt hjem i Skåne fredag 31. august 2018.