May Lis kommer med krimserie!

Den 7. juli kan du lese første bok i May Lis Ruus sin nye krimserie Lise Lotte Mehl. Seriens hovedperson er naturlig nok Lise Lotte Mehl, en barnevernspedagog i 40 årene som jobber som familiekonsulent i Bufetat som stadig trekkes inn i bergenpolitiets saker. May Lis Ruus omtaler selv serien som en “medrivende, tankevekkende og nervepirrende triller som kryper innunder huden din og blir der en stund”. Dette er altså noe annet enn hennes tidligere serier Nattmannes datter, Papirslottet, Tidløs og Blåmåne.

Det kommer fire bøker i denne serien, og de kan alle leses uavhengig av hverandre. Det er altså Lise Lotte vi følger, litt slik som Harry Hole i Jo Nesbøs bøker, og leser du alle bøkene vil du bli godt kjent med Lise Lotte og hennes liv. Bøkene vil utgis med ca to måneders mellomrom. Det er mulig å abonnere på serien, det kan du gjøre på NorskeSeriers nettsider her. Bøkene koster kr 169,- pr stykk og er på noe over 350 sider, altså tykkere enn vanlige serieromaner.

Historien bak serien

Forlaget skriver at May Lis og familien for noen år siden vurderte å bli beredskapshjem, og gikk noen runder med Bufetat. Planen ble lagt på is, men innsikten hun satt igjen med, ga May Lis lyst til å bruke noe av tematikken i en spenningsbok: «Lise Lottes univers fengslet meg, så jeg skrev tre bøker til, med nye krimsaker og utviklingen i hennes hverdagsliv. Jeg har lagt handlingen til mitt nærområde, og bøkenes titler er utdrag av barnesanger og barneleker som er knyttet til handlingen.» 

Om den første boken i serien

En sen ettermiddag sitter en fireåring alene i barnehagen og fingermaler på veggen. Han tegner en familie og et hus. Men rødfargen er ikke maling. Det er blod som stammer fra barnehageassistenten som ligger livløs på gulvet ved siden av ham. Da han blir funnet, er hans to yngre søstre som sunket i jorden, og politiet i Bergen frykter at de er blitt bortført.

Lise Lotte Mehl er barnevernspedagog og jobber som familiekonsulent, blant annet for fosterhjemmet til søskenflokken. Etter at Lise Lottes ektemann ble fengslet og dømt i en alvorlig straffesak, har hun kjempet seg tilbake til et normalt liv. Men da det viser seg en sammenheng mellom de to sakene, truer fortiden med å innhente henne …

Et annet sted forsøker en hardt prøvet mor å finne tilbake til sine barn. Alt hun ønsker, er å samle familien sin og gjøre den hel – én gang for alle.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.