May Lis Ruus kommer med serien Tidløs, en serie om tidsreise!

Allehelgensaften er til alle tider blitt regnet som en magisk og farlig natt. På denne natten i 2020 er den unge arkeologistudenten Malin i Rosenkrantztårnet på Bergenhus festning. Ved stengetid går hun ned i den dunkle kjelleren. Med ett får hun en fornemmelse av ikke å være alene. Det går et sekund før Malin ser den svarte skyggen, og en lynende smerte iler til i bakhodet. Da hun kommer til seg selv, er ingenting som før.

Slik presenterte Cappelen Damm den nye serien Tidløs, i magasinet for høstens bøker. Boken har den passende tittelen Allehelgensnatt, og det virker som at lite er tilfeldig her. Allehelgensnatt er nemlig fredag 30. oktober, og vi vet jo alle at fredager nå er datoen serier kommer i butikkhyllene, og akkurat denne dagen kommer altså første bok i serien Tidløs.

May Lis Ruus debuterte med serien Nattmannes datter, skrev Papirslottet før hun gikk over til å skrive for lyd og skrev serien De Fremmede. Lydserien skrev May Lis i to sesonger, med ti bøker i hver. Denne gangen er det også sesonger som er formatet, og første sesong er på 12 bøker. Om dette betyr at vi får en avsluttende bok når den tolvte slippes, det er usikkert. Men også serien Gjenklang slippes i sesonger, og der har samme forlag gått ut med at handlingen vil avsluttes, slik at man kan hoppe av serien der om man ønsker det.

Andre bok i serien heter Kjærlighetsformularet og vil være i salg 20. november. Tredje bok får vi allerede 11. desember. Dette er rekord i kjapp utgivelsestid, med kun tre uker mellom bøkene!! Men la oss avslutte med teksten bak på første bok, før vi tar en sniktitt på bok to.

På mystisk vis virvles hun inn i fortiden.
Tidsreisedramaet har begynt.
På Allehelgensaften er den unge arkeologistudenten Malin omviser i Rosenkrantztårnet på Bergenhus festning. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått.
I fangehullet er det mørkt og tomt. Med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene. Omrisset av en skikkelse tegner seg mot steinveggen.
Etter møtet med den kappekledde er ikke Malin lenger i sin egen tid.

Herr Rosenkrantz sperret opp øynene. Så bøyde han seg frem over bordet og satte blikket i henne.
«Er hun en … trollkvinne?»
Malin la hånden på brystet og skulle til å le. Men hun nøyde seg med et smil. «Hvem, jeg?»
«Hun befant seg i fangehullet i en annen manns sted i går kveld, på allehelgensaften.» Han snakket enda langsommere nå, men åndedrettet hans gikk hurtigere. Som om han var redd.
Han var enten en god skuespiller … eller ekte vare.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.