May Lis Ruus med ny serie i slutten av mars!

Først skrev hun Nattmannens Datter, så kom Papirslottet og deretter Tidløs. Innimellom disse skrev hun lydserien De fremmede, som i fjor ble utgitt som en tykk to-binds miniserie, og nå kommer hun altså med sin femte serie. Denne gangen blir det en serie på 15 bøker fra Bergen i etterkrigstiden, med tittelen Blåmåne. Både trofaste og nye lesere kan glede seg til første bok er i salg 24. mars!

Idéen til serien har May Lis hentet fra egen familie. På sin Facebookside har hun skrevet om hvordan hennes egen familie har skapt grunnlaget for serien. “Min morfar var krigsseiler og pådro seg tuberkulose på sjøen, og døde på julaften i 1948. Da satt min mormor alene igjen med to tenåringsdøtre på 15 og 14 år, og en baby på 6 måneder. Da måtte den eldste slutte på skolen og gå ut i arbeid. Så så langt er det basert på deres liv, men derfra er denne oppdiktede familiens videre liv ren fantasi.”

Omtale fra forlaget:

Hun var farens blåmånepike – og hun elsket hans historier, skatter og hemmeligheter fra de syv hav.

Bergen, 1949. I Nøstegaten 43 har søstrende Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. Moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.

Moren møtte Erles blikk. “Reiner skal få bli student på det nye universitetet i Bergen. Slik at han også kan bli noe. Han er vårt håp. Og dere piker må dessverre ut og tjene penger.”
“Også kan bli noe.” Slik som slekten på farssiden. De var ne. De var rike og respekterte.
“Dere to trenger ikke mer utdannelse enn pikeskolen, for dere skal bare gifte dere og bli husmødre.”
“Men tante Bertine arbeider,” hvisket ERle. Gråten satt i halsen, og hun ble varm av skam da hun innså at den ikke var for hennes far. Klumpen skyldtes frykt for forandringene som ventet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.