Året er 1928. I den lille bygda Landvik er det førjulsvinter og barfrost, og fjorden er frosset til, slik at ungdommene kan more seg på isen. Maren på 17 år er datter av handelsmann Thorvald Bredli,  som eier og driver stedets eneste butikk. Kjøpmann Bredli er en velhavende mann, en av dem som betyr noe i bygda. For her er det et strengt skille mellom dem som har penger og betyr noe – og de andre.

Maren er enebarn og farens øyesten, og det er hun som skal føre hans livsverk videre. Men det skal skje på farens premisser. Han venter at hun med tid og stunder vil finne en ektemann av sin egen stand, for han mener at penger og posisjon er viktigere enn kjærlighet. En dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret. Trond, gutten med de mørke silkekrøllene og de dypblå øynene. Maren er fortapt, og forelskelsen går over til kjærlighet. Lite vet ungjenta om hvilke skjebnesvangre konsekvenser dette forholdet skal få, både for hennes eget liv – og andres.

Det tok ikke mange bøkene av denne serien før salgstallene var oppe i en million, og når bok 13 kom i salg nådde tallet en og en halv million. Med bok 25 var salgstallet oppe i svimlende 2 millioner. Det er laget en trailerfilm av første bok, som en liten forsmak for oss lesere. Kos deg med den her! 

Serien er skrevet av Anne-Lise Boge, illustrert av Ingun Mickelson og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 7. mai 2009 og det er ukjent hvor mange bøker serien blir på. Anne-Lise Boge er født i 1939. Hun er tidligere lærer, og var i nærmere 20 år aktiv i hundemiljøet. Nå bor hun i Oslo og har to voksne barn, og seks barnebarn. Hun står bak romansuksessen Arvesynd, en serie på 26 bøker, som også er solgt til Polen. Denne serien utgis nå på nytt av Cappelen Damm forlag. Nå er hun igang med sin nye serier, nemlig Morshjerte.

Forfatteren har kommet med følgende beskjed til sine fans på Facebook: 
Hallo, kjære trofaste leser og fans! I dag kom bok 18 ut. Mange har allerede lest den ut, og oppdaget at neste bok først kommer i desember. Det er lenge til, slik mange har påpekt i dag. Derfor føler jeg at jeg vil forklare dere hvorfor det er slik – for det var aldri meningen at det skulle bli så lenge mellom hver bok. Da forlaget begynte å gi ut Morshjerte, hadde jeg et lager på 8 bøker. Det skulle sørge for en jevn utgivelse, uten for mye stress for meg. Så døde mannen min – brått og helt uventet. Det var et stort sjokk – og en enda større sorg. En stund trodde jeg at jeg aldri kom til å sette meg ved pc,n igjen. Heldigvis gikkdet ikke slik. Det var bra for meg, for skrivingen har vært en velsignelse. Mitt fristed, der jeg «lever i en annen verden». Men jeg skrev ikke på lenge, lenge – og «lageret» mitt forsvant. Og nå ligger jeg bare EN BOK foran utgivelsene. Det er stressende til tider, jeg blir 73 om en måned. Så snille dere, ha tålmodighet med meg, så kommer det bøker – riktignok ikke så ofte som dere skulle ønske, men de vil komme. jeg har en lang, spennende historie å fortelle dere. Om dere bare gir meg tid…