Nå må det bli slutt !!

Dette er et innlegg som publiseres som et svar til alle eposter og kommentarer som kommer inn med spørsmål om når den og den serien blir slutt. Som et svar på de klager over at serier er lange. Som et svar på at folk ikke lengre vil abonnere på nye serier fordi man ikke vet hvor lange de blir. Akkurat dette med lengen på en serie kommer jo ann på så mye, og mer utdypende kan du lese om dette her.

Avslutt Sønnavind og Alvestad og Årringer og og og …

Det kommer mange spørsmål om lenger på serier som har passert 20 bøker, som Livet på Solhaug, Sagmesterens barn, Clara Wahl, Jenny Lyng, Årringer, Alvestad og Sønnavind… Ta for eksempel Sønnavind, akkurat i skrivende stund er bok 107 planlagt utgitt 9. april 2021, og ja den er lang. Men til det ønsker jeg å si noen ord:

Frid Ingulstad, som jo skriver Sønnavind, har nå fast jobb og tjener godt. Hun har en historie hun trives med å fortelle. Så si meg, hvorfor skal hun si opp jobben sin?

Så lenge det finnes lesere som kjøper serien så kommer den til å fortsette, helt til Frid har fortalt det hun ønsker. Eneste måten å vise at du ikke vil lese er å slutte. Slutte å abonnere, slutte å kjøpe..

Jeg vil ikke lese nye !

Og når det kommer til fremtidige serier, det er ingen som kommer til å bli så lange igjen. Det sier jeg med sikkerhet fordi: Det at Rosehagen, Flammedans og Sønnavind har blitt så lange som de har, har skapt mye negativitet. Og at lesere skal kvie seg for å abonnere gjør jo at forlaget mister inntekter, og det vil de selvfølgelig ikke. De siste årene har begge forlagene svart at serier blir ett sted mellom 20 og 30 bøker.

Og vet du hva? Av alle de ca 230 seriene som nå er utgitt så er det faktisk bare åtte serier som er lengre enn seksti bøker! Det er seks serier som er på mellom femti og seksti bøker… En gjennomsnittlig serie? Den er bare på 20 bøker!

Hva jeg ønsker å si med dette innlegget?
Ikke vær redd for å bli glad i en ny serie, de kommer ikke til å bli lange heretter!

Alt godt, og god bok ♥

3 Comments

  1. Ønsker ikke å følge serier som varer i det uendelige.Maks 20 bøker er ok for meg. Nå må Sønnavind og Alvestad avsluttes.

  2. Leser gjerne lange serier. Følge slekta er spennende. Jeg føler meg tom og trist når en serie slutter etter få bøker.

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.