En historie om frihet, forbrytelser og kjærlighet

Året er 1891. Sytten år gamle Linde lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid …

– Nå skal du bli med meg ut, så vi ikke forstyrrer din far, hvisket han. – Men jeg kan ikke love deg at du kommer til å nyte det like mye som jeg. Du har en ild i deg, jeg kan se det i øynene dine. 
Linde møtte blikket hans. 
– Nettopp, sa han og nikket. – Det er nettopp det jeg liker. 

Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll over hvem som besøker bordellet hennes – helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.

Hun skulle til å lukke ytterdøren da hun hørte et skrik ute fra gaten. Det var ikke uvanlig å høre den slags, men det hadde vært noe med akkurat dette skriket som fikk henne til å stanse opp og lytte.

Om serien

Serien skrives av Ida S. Skjelbakken, som tidligere har skrevet Krøniken om Ylva Alm. Hun står også bak seriens illustrasjoner. Første bok ble utgitt 17. september 2018 av Bladkompaniet. Det er ukjent hvor lang serien blir.

Om forfatteren

Ida S. Skjelbakken er født i 1979. Hun står bak serien Krøniken om Ylva Alm og Nattergalen, og har illustrert begge seriene selv. Ida har hatt et spennende liv. Hun er født i Norge, men har bodd flere steder i verden, hun er en ekte globetrotter. Ida bor i Italia med ektemannen og datteren deres. Hun har studert billedkunst, er utdannet livvakt, har arbeidet i et privat etterforskningsbyrå i Napoli og har studert karate i Japan. I tillegg til å skrive og illustrerte ulike ukebladsnoveller har hun også skrevet Fangen på celle nr. 17 – Veien til frihet, der hun forteller om hvordan hun opplevde det å sitte i fengsel i USA. Hun illustrerer dessuten historiske romanserier som Eikegården og Aurora. (Tekst og bilde av forfatter er hentet fra bladkompaniet.no)