Ny 50-talls serie fra Martine Strømsnes.

Allerede i januar ble det avslørt at Martine Strømsnes skulle komme med ny serie i mai måned. Den gang var det lite som var kjent om serien, men nå begynner det å nærme seg lansering 19. mai, og vi vet langt mer.

Martine Strømsnes skrev serien Sølvbåndet fra høsten 2014 til våren 2016, en serien som ble på 15 bøker. Hun er etter det MinBokverden kjenner til den yngste seriedebutanten noensinne, med 24 år!! Siden den gang har utdannet seg som jurist og skrevet den nye serien Feriekolonien. I serien tar hun oss med tilbake til 50-tallet, til polkadots, swingskjørt, friske pastellfarger og Bill Haley på platespilleren.

Sommeren jager alle sorger på flukt …

Våren 1954. Ragnhild er 23 år, og stortrives med å være lærerinne for en vilter gutteklasse midt i Oslo. Men sommerferien nærmer seg, og hun gruer for å reise hjem til Hedmark. Der venter en forsmådd kjæreste – og en mor som viser liten forståelse. Da en fremmed kvinne gir Ragnhild et uventet råd, er valget enkelt. Men kan et opphold på en feriekoloni kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger?

«Jeg tror Ragnhild må ha en hemmelig kjæreste i Oslo,» kniste Åse.
«Hva?» lo Ragnhild. «Det har jeg slettes ikke!»
«Hvorfor vil du på død og liv ikke ha Sverre, da?» ville Turid vite. «Han er et godt parti, skal jeg si deg. Du er kanskje for fin for ham? Byjente og lærerinne,» sa hun hånlig.
«Slutt nå, Turid. Sverre er da ikke den eneste passende ektemannen i verden,» kom det tørt fra Åse.

1 Comment

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.