Ny romanserie fra Kate Helen Simonsen 3. mai!

Endelig kommer Kate Helen Simonsen med ny serien! Den har fått tittelen Solgull, og første bok kommer 3. mai 2019! Seriens første bok heter Evig vennskap, og gir oss en god pekepinn på hva temaet for serien blir.

Seriens lengde er ikke kjent, men blir på minst 12 bøker. Kate Helen har tidligere skrevet Villblomster og Camilla fra Rosendal. Førstnevnte serie ble på 25 bøker, mens serien om Camilla ble på 22. Det er med andre ord ikke unaturlig å tenke seg at også denne serien blir på noe over tyve bøker.

Seriens innhold

Hjertevarmt drama fra en vakker vestlandsøy
Mosterhamn, Bømlo, 1910

Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver.

Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. – Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke!
Men … men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett.

Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham…

Forfatterintervju

I anledning denne nye serien har forlaget Bladkompaniet intervjuet Kate Helen, hvor hun fikk spørsmål om det vennskapet som Solveig og Kristina har på tross av de store klasseskillene på den tiden serien er fra, og hvorfor dette var så uvanlig. Hun svarte da;

– Før i tiden var det slik at man holdt seg til dem som var lik en selv, folk med penger omgikk hverandre, mens fiskere, småbønder og fattigfolk holdt sammen. Dette gjorde at det ble vanskelig å ha vennskap på tvers av klasseskillene. En velhavende person kunne bli sett ned på og utstøtt om han omga seg med en person av langt lavere rang.

Resten av intervjuet kan du lese på Bladkompaniets blogg her.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.