Ny serie av Synnøve Eriksen, Der stiene møtes.

Synnøve Eriksen har tidligere skrevet seriene Livet i BergfossDoras datterNordlys, Østenfor sol, Syvende sans og Jordbærdamene. Nå kommer hun med serien Der stiene møtes på Cappelen Damm forlag under merkevaren NorskeSerier. Serien blir en miniserie på 10 bøker, og første bok kommer i salg 27. august 2021.

Ingen tradisjonell serieroman

NorskeSerier.no`s nettside har forfatteren Synnøve Eriksen skrevet noen ord til leserne, hvor hun blant annet skreiver at serien ikke er en tradisjonell serieroman, men en “en grensesprengende beretning fra en annen tid, med stadig skiftende scener og nye steder.”

Hun skriver videre at serien er en “beretning om mennesker som lever utenfor storsamfunnet. Olea er en schooien, en etterkommer av nederlandske og tyske handelsfolk, som vandret rundt i landet og solgte sine varer fra skrepper og håndkjerrer. Som foreldreløs av omstreiferslekt, blir Olea utsatt for urett og fordommer. Sammen med sine trofaste følgesvenner deler hun både skjebne og en drøm om engang å finne sitt eget sted. Veien dit blir lang og kronglete – og farefull”.

Om serien

En varm sensommerdag kommer unge Olea vandrende til en gård i Gudbrandsdalen. Hun tas vel imot av kokka og tjenestepiken, men herskapet skjuler flere hemmeligheter. Samtidig herjer en røverbande i bygda, og snart kastes Olea inn i et forrykende eventyr.

«Kommer du langveisfra?»
«Fra flatbygdene sør for Mjøsa.»
Kvinnen slo hendene mot de kraftige hoftene og gjorde store øyne. «Har du vandret hele denne lange veien uten annen hjelp enn apostlenes hester?»
«Ja, frue.» Olea neide igjen og håpet at det ikke ble flere spørsmål om ferden nordover. I så fall ble hun nødt til å dikte opp en løgn. Hun hadde bestemt seg for å sette et skille mellom før og nå. Starte forfra atter en gang, bare med den forskjellen at hun nå eide seg selv.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Utgivelseskalender – MinBokverden
  2. Serieåret 2021 – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.