Ny serie fra Jenny Micko

Endelig er hun tilbake!

Den 14. januar 2019 kommer Jenny Micko med sin andre serie! Serien heter Aftenstjernen og utgis av Cappelen Damm.

Lydia løfte var første serien Jenny skrev, på Aller Forlag tilbake i 2016. Den ble en triologi om et mord i den vakre bygda Rosendal på begynnelsen av 1900-tallet. Denne gangen tar Jenny oss med til Bergen, også denne gangen i årene rundt 1900.

Aftenstjerne Jenny Micko
Jenny Micko da hun ble annonsert som vinner av skrivehøst 2015. Foto; Privat / NorskeSerier.no.

Første gang vi hørte om denne serien var tilbake i januar 2016, da Jenny ble annonsert som vinneren av Cappelen Damms skrivehøst. Den gang skrev forlaget at det var Jennys “(…) historie om foreldreløse Blanca som smeltet juryens hjerter. Fortellingen hadde alle de ingredienser som en god serieroman skal ha: kjærlighet, drama, og ikke minst drømmen om et bedre liv.

Første bok, Medaljongen

Første bok i serien har fått tittelen Medaljongen og baksiden sier følgende;

Bergen, 1897.For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …

Det ble sagt at stjernehimmelen var lik over hele verden. At stjernene var de samme om man befant seg i Afrika eller i Bergen. Det var vanskelig å forstå. Lotta vendte ansiktet mot himmelen og ba en liten bønn.

«Pass på mor,» ba hun, uten å vite om det var stjernene eller Gud hun snakket til. «Ikke la far sende henne bort. Ikke la meg bli igjen her alene.»

Andre bok i serien, Mellom de syv fjell, kommer 11. februar. Vi gleder oss !

Aftenstjerne Jenny Micko
Kommer 14. januar 2019

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.