Ny serie fra Kristin S. Ålovsrud, Blomster og blod

Kristin S. Ålovrud skriver fremdeles på Sagmesterens barn, og har tidligere skrevet Fredsår. Nå kommer hun med en ny serie fra krigens dager. Denne gangen tar hun oss med til Lillestrøm og 1940!

Første bok er i salg 3. april og de som abonnerer på serier fra Bladkompaniet vil få første bok i posten ca en uke før. Ønsker du å abonnere på denne serien kan du gjøre det her.

Kristin debuterte med serien Fredsår, og begynte så å skrive på Sagmesterens barn. Fredsår ble avsluttet sommeren 2019, og Kristin skriver nå på både Sagmesterens barn og den nye serien Blomster og blod. Hvordan det er å skrive to serier samtidig, det kan du lese mer om i intervjuet her.

Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt!

Lillestrøm, februar 1940. Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari er fra arbeiderklassen og Judith er jøde. 

– Dette er ikke hyggelig, avbrøt Judith. – Kan vi bytte tema? 
– Helt enig, sa Eivor. – Nå skal vi more oss.
– Dere burde synes at det er interessant, mente Kari. – Det er krig i Europa, og slike ting trekker oss inn i den.

Som folk flest forsøker venninnene ikke å tenke så mye på krigen som raser utenfor landegrensene. De kan heller ikke forestille seg at noe skal kunne bryte båndet mellom dem. Men det uunngåelige nærmer seg …  

1 Comment

  1. Jeg synes bokserien “Blomster og blod” er veldig lærerik og spennende. Vi i etterkrigsgenerasjonen trenger å vite litt om hva som skjedde under krigen i perioden 1940-1945. Jeg er født i 1947, men mine foreldre snakket ikke mye om hva de opplevde under krigen. Det virker som forfatterinnen studerer historien samtidig som hun skriver. Jeg synes hun forteller veldig bra og spennende fra det som også er virkeligheten.

    Med vennlig hilsen Eli Gullbrekken, Lørenskog

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pågående serier | MinBokverden
  2. Utgivelseskalender | MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.