Ny serie, Gjenklang, kommer 10. juli.

10. juli kommer første bok i første sesong av Gjenklang ut. Forfatterne bak serien, Nora Dåsnes og Hannah Mileman, vant i 2014 Cappelen Damms sin skrivekonkurranse. Og de syv bøkene i første sesong, de kommer med en måneds mellomrom!

Kristiania, 1912
Sytten år gamle Ella har fått et kapittel revet ut av livet. Hun vet ikke hvem foreldrene er, eller hvorfor de satte henne bort. Telegrammene med penger kommer ikke lenger på fødselsdagen, og hun er redd noe er hendt den navnløse faren. I et forsøk på å komme til bunns i fortiden, begynner hun som tjenestepike ved det ærverdige von Tillisch-huset i Kristiania. Hun innser for sent at den som leter, kan finne noe urovekkende.

Ella rørte inn melken og satte koppen ved den unge herren. Hun var nærme nok til å høre den myke pusten, kjenne den svake duften av såpe og cologne.
Med et sukk la han hendene om porselenet for å varme seg. «Sett Dem.»
Hun gjorde som han sa, men lot det være en plass imellom dem. «Så … hvorfor unngår De selskapet?»
«Fordi jeg har gjort noe avskyelig,» svarte han.

Hvem er forfatterne?

Vi kan lese følgende på forlagets nettsider:
Hannah Mileman og Nora Dåsnes (begge f. 1995) begynte å dikte opp historier sammen for å få timene til å gå. Tre år senere vant de NorskeSeriers manuskonkurranse. Bidraget ble med i kofferten til Kingston University i London, hvor de fortsatte å skrive ved siden av bachelorgraden i illustrasjon og animasjon. 
I 2017 flyttet de hjem igjen til Oslo, og bor nå på Sagene og arbeider fulltid med skriving, illustrasjon og tegneserieskaping for både barn og voksne. Gjenklang er deres første romanserie.

Seseonger – ett nytt konsept?

Som noen av dere kanskje har lagt merke til står det altså at det vil bli syv bøker i første sesong. Hva betyr dette? Inger Monica tok kontakt med forfatterne og fikk forklaring som hun la ut i Facebookgruppa si. Forfatterne har nemlig fortalt at hver sesong skal inneholde ulike plott, som alle løses i løpet av den ene sesongen.

Dette kan forstås som at man kan lese sesongene uavhengig av hverandre, eller hoppe av etter sesong tre om man synes at det er nok. Eller begynne på sesong to fordi den høres mer spennende ut enn sesong en. Uansett, veldig spennede at de gjør det på denne måten!

I tillegg er det altså slik at de første syv bøkene kommer med kun en måneds mellomrom, bok to kommer altså 7. august. Så for de som ønsker en kort miniserie vil også dette kunne passe.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Serieåret 2020 | MinBokverden
  2. Sterk bok om 22. juli, fra ene forfatteren av Gjenklang. – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.