Ny serie på 20 bøker på nyåret!

Willy Ustad kommer 14. januar med sin nye serie Bueskytteren. Serien handler kom Kolrun og hennes søster Rite. Bueskytteren blir på 20 bøker!

Lesere av miniserien Sagaen om Eyvind Bolt vil kjenne igjen Kolrun som Eyvinds medhjelper i den seriens 9 bøker. Forfatter og forlag forsikrer alle om at Bueskytteren kan leses uten å ha lest Sagaen om Eyvind Bolt først.

En annen ting som er likt med Willy Ustads forrige serie om Eyvind Bolt er at også bøkene i Bueskytteren er noe annerledes utformet enn vanlige serier. Den mest åpenbare forskjellen er at formatet er større, men det er også antallet sider, som har økt med ca 50 flere enn en vanlig seriebok. Dette betyr at prisen også ligger høyere enn andre seriebøker. Forlaget har satt kr 193,- som utsalgspris, noe som betyr at bøkene kan fås tak i til kr 169,- med 12 % rabatt..

Trøndelag, 1353: Det har gått noen år siden svartedauden drepte en ufattelig stor del av Norges befolkning, men landet er fortsatt preget av pandemiens herjinger. I kjølvannet av den store tragedien blir det kaos i landet, og mektige menn utnytter lovløsheten til å røve til seg personlig makt på bekostning av andre.

Samtidig går en ensom skikkelse i land i middelalderens Nidaros. I bukser og med langbue skulle man tro det var en mann, men det er en ung kvinne. Bueskytteren Kolrun Ulvhildsdatter har vokst opp i fattigdom, og livet har aldri vært enkelt. Som ung ble hun jeger for å overleve, før hun ble kastet inn i en intens arvestrid på liv og dø. Men det var aldri Kolruns strid, aldri hennes arv. Før nå.

Kolrun enser ikke de nysgjerrige blikkene, og hun ser ikke hatet hos en gammel fiende som sverger hevn. Kolrun har bare én tanke i hodet, og det er å finne sin søster Rite. For noe grusomt har skjedd med Rite – og bare Kolrun kan hjelpe. Aldri har striden vært så personlig som nå!

«Hvor er barnet ditt, Rite?»
Rite så opp på henne, og i halvmørket i det trange rommet var øynene hennes som mørke brønner.
Det døde, tenkte Kolrun. Kanskje fordi hun ikke passet det godt nok.
Men svaret var et annet, uventet, uforståelig:
«Han stjal det. Han stjal barnet mitt.»

1 Trackback / Pingback

  1. Utgivelseskalender – MinBokverden

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.