Norskeserier har vært populære siden 80-tallet, og med ujevne mellomrom har de gamle seriene blitt utgitt i ny drakt. Innholdet i gammel og ny serie er i de aller fleste seriene akkurat den samme, men det er noen av seriene som har gjennomgått en språkvask og noen lette redigeringer. Den største forskjellen ligger i bøkenes utseende. Noen har enkelt sett blitt modernisert, med de opprinnelige illustrasjonene, mens andre er totalt endret. Nyutgivelse i dobbeltbind, ja tilogmed trippebind forekommer også. Og for de som skulle lure er de opprinnelige forsidene til venstre..


Amerika!

Skrevet av Rune Angell-Jacobsen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1994 – 2002, ble på 52 bøker. 
Nyutgivelse av Aller Forlag fra 2010 og til 2014. 

Serien følger nordmenn som utvandrer til Amerika og livet deres der, mens andre igjen ble igjen i Sverige og Norge. 

Første bok begynner i året 1858 i Rennebu i Sør-Trøndelag. 

Marthe og Kristian hadde et godt liv, men drømte likevel om noe annet. De var fattige, og Kristian hatet å bøye seg for de rike, som hadde makten. Marthe drømte om å sende barna på skole, slik at de kunne bli noe mer enn husmenn og tjenestejenter. Men det ble vel med drømmen, trodde hun.


Amulettens kraft

Ellinor Rafaelsen gav i 2001 ut første bok i denne serien. Forlaget som utgav serien var Cappelen. Når siste punktum ble satt i 2004 var serien på 20 bøker. 

I 2011 kom Cappelen Damm med en satsing kalt Pust, hvor de ville utgi noen av de eldre seriene på nytt. Serien ble da utgitt som tykke bøker, med tre original bøker samlet i en. 

Serien har handling fra 1913, Vardø. 

Julianne blir forelsket i den russiske Mikhail, og hun blir stemplet som ludder og fordømt av hele byen etter at hun blir observert når hun forlater russerbåten midt på natten. Da hun finner ut at hun er gravid, trosser hun både foreldre og folkesnakk hjemme i Vardø og reiser til Arkhangelsk med sin kjære Mikhail. 


Arvesynd

Skrevet av Anne Lise Boge og utgitt av Damm Forlag mellom 1998 og 2005. Serien ble på totalt 26 bøker. 

Fra 2011 til 2013 gav Cappelen Damm å gi ut serien på nytt, med litt annerledes forsider.

Inndalen, Møre og Romsdal, i år 1910. 

Nitten år gammel får Mali tilbud om ekteskap! Johan, odelsgutten på bygdas rikeste gård, har nemlig bestemt seg for at han må ha Mali etter at han ser henne servere i et bryllup. Koste hva det koste vil – noe det gjør – da han tilbyr penger til Malis familie.

Mali tar en avgjørelse, og gir samtidig sin egen familie muligheten til å klare seg økonomisk men hennes hverdag blir full av syk kjærlighet, hat og mistro, men hennes drøm om kjærlighet lever. Men når taterfølget ankommer bygda fører lidenskapen henne ut i en synd som kaster skygger over hennes liv. 


Arvesølv

Skrevet av Torill Thorup og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2007 og 2010. Serien ble på totalt 22 bøker.

Den ble utgitt på nytt fra 2019 og er pr juli 2020 ikke ferdig utgitt.

Eidsfoss i Vestfold i 1869. Yngvil er nitten år da hun må overta ansvaret på storgården Brandsæther fordi moren er alvorlig syk. Hun får god hjelp av tjenestefolket, men mektige fiender skjuler seg i skyggene.

Harald, en av kullkjørerne på Jernverket, drømmer om den vakre og stolte Yngvil, men en storgårdsdatter er uoppnåelig for en arbeidersønn. At den ville og utemmede Dina er forelsket i ham, betyr ingenting. Den eneste han vil ha, er Yngvil.


Barn av stormen

Skrevet av Merete Lien og utgitt av Damm Forlag mellom 2000 og 2006. Serien ble på totalt 36 bøker. 

I 2012 ble serien utgitt på nytt som en del av Cappelen Damms Pust-serie. Nyutgivelsen har 18 dobbeltbøker.

Serien handling begynner på Jomfruland i 1790. 

Losdatteren Agnete elsker friheten. Hun elsker Jomfruland, øya hun bor på, og hun elsker det ville havet. Men mest av alt elsker hun jegeren Johannes. Han ser på Agnete og får henne til å skjelve av frykt og forventning. Men samtidig ser hun bilder av en rasende storm og av en mørkhåret, fremmed mann som ligger livløs på stranden. Agnete vet at hans skjebne er knyttet til hennes.


Barn under månen

Skrevet av Jane Mysen og utgitt av Damm mellom 2003 og 2005. Serien ble på 15 bøker.

Serien ble også utgitt med nye forsider mellom 15. oktober 2018 og 18. november 2019.

Hadeland, 1920.

19 år gamle Marens tanker om jobb ved farens advokatkontor på beste vestkant i Kristiania, blir endret når hun blir sendt til Lunner på Hadeland for å lære husstell. Hit kommer Maren i egen automobil og med en stil og en mote som de trause bøndene med storm.

En kvinne som Maren er et sjeldent syn i ei bygd som Lunner, og snart mangler det ikke på beilere som slåss om hennes gunst. Men hvor langt er de villige til å gå for å vinne henne? Ved Grua Bergverk er det nettopp ankommet en gjeng rallare fra Sverige. Lederen blant dem er Günther. Hans tilstedeværelse viser seg å få konsekvenser for flere.


Bergfoss / Livet i Bergfoss

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2004. Serien ble på totalt 20 bøker. 

Cappelen Damm gav i perioden 2011 til 2013 ut serien på nytt, under tittelen “Livet i Bergfoss”.

​Anette Borg er prest og ugift mor til tenåringsdatteren Vilde. De to flytter til Bergfoss, og må finne nye venner på det nye hjemstedet. Eieren av Bergfoss Auto, den mørke, uimotståelige og mystiske Ulf Veide, er stedets mest ettertraktede ungkar. Etter første glimt av Anette, er han bergtatt.

Jørn Jacobsen, som er en pliktoppfyllende lensmannsbetjent, glemmer både jobb og familie når han møter drømmekvinnen fra ungdommen igjen. Dessverre er ikke alle like begeistret for den nye presten, og det bygger snart opp til storm.


Blodsbånd

Skrevet av Sverre Årnes og utgitt av Semic/Nordisk Forlag mellom 1984 og 1997. Serien ble på 25 bøker. 

Den ble utgitt på nytt av Damm Forlag mellom 2004 og 2005 som 13 dobbelt bind.

I Oslos mørkeste middelalder utspiller seg et drama som kaster skygger langt fram i tiden – helt til våre dager. 

Her møter vi Sigrid og Cornelius, mens Sigrid ennå bare er et barn. Ingen av dem kan ane hvor skjebnesvangert dette møtet kan bli, eller hvor mye en uskyldig “lykkemynt” han gir henne vil bety for generasjonene etter dem.

For lenge siden hadde Cornelius sagt til henne at mynten hun hadde om halsen var en lykkemynt. Faren hevdet derimot at hun var djevelbesatt. Hun undret seg over om mynten ville gjøre henne lykkelig, eller om den bare ville berge henne fra ulykken.


Bygdebarn

Skrevet av Stein Aage Hubred og utgitt av Schibsted Forlag mellom 2000 og 2004. Serien ble på 25 bøker.

I 2011 ble den utgitt på nytt av Schibsted, de 10 første som papirbøker, resten som e-bøker.

Løten i Hedmark, 1955.

Helt siden krigens dager har det hersket vondt blod mellom småbrukeren Kurt Nordhagen og storbonden Henry Sollie. Bedre blir det ikke når dattersønnen til Nordhagen forelsker seg i Sollies unge datter. Det er også vanskelig at Kurts sønn Oddvar er glad i den vakre Vigdis, en gift kvinne. De to har ikke øyne for annet enn hverandre, ikke før tragedien slår til for fullt.


Hannah

Skrevet av Laila Brenden og utgitt av Bladkompaniet/Schibsted mellom 2003 og 2010. Serien ble på 40 bøker.

Serien ble utgitt på nytt som dobbeltbind med større format og med større skrift i perioden 2017 til 2019.

Ved foten av svartfjellet ligger gården Rudningen, høyt og fritt med utsyn over Hemsedal. Der bor den vakre Hannah, godseierdatter fra Danmark, med ektemannen Engebret. De møttes da hun var ung og troskyldig og trodde kjærligheten ville vare evig.

Året er 1826, og Hannah er alene på gården da uværet bryter løs. Midt i stormen dukker en fremmed opp, en mystisk danske med intense blå øyne og varme hender. Møtet forandrer Hannah for alltid, og hverdagen med den brutale husbonden blir enda vanskeligere å holde ut. Så rammer tragedien Hannahs lille familie. For å komme unna sorgen reiser hun tilbake til barndomshjemmet for en tid, men langt fra alle setter pris på at den rettmessige arvingen kommer på besøk … 


Hanseatene

Skrevet av Liv Margareth Alver og utgitt av Bladkompaniet mellom 1991 og 1994. Serien ble på totalt 24 bøker. 

I 2014 kom Aller forlag med en nyutgivelse, som ble ferdig utgitt i 2016.

​Bergen, 1315. 

Da den unge tyske kjøpmannen Hannes Niedegger kom til byen, dro han rett til Oksagården for å treffe Edvard Arnesson – og møtte kjøpmannens datter, Elisabeth.

Elisabeth drømmer om kjærligheten der hun hjelper stemoren i Oksagården. Faren har bestemt seg for at datteren skal gifte seg med hans høyre hånd, Arnulf. Men det er den tyske kjøpmanns Hannes som kaprer Elisabeths hjerte. Det unge paret møtes i all hemmelighet, for dette er forbudt kjærlighet i hansatidens Bergen.


Heksemesteren

Skrevet av Margit Sandemo og utgitt av Bladkompaniet mellom 1991 og 1994. Serien ble på 15 bøker. Også utgitt som innbundet utgave. 

I 2011 ble den utgitt på nytt av Schibsted Forlag. 

Handlingen i Heksemesteren starter i Norge og på Island på slutten av 1600-tallet, og er preget av kjærlighet, dramatikk og overnaturlige fenomener. 

Tiril Dahl vokste opp som et ensomt, uselvisk barn i skyggen av sin vakre søster Carla. Med årene begynte onde ting å skje omkring de unge søstrene.

Tiril befant seg i et håpløst dilemma, og til slutt gikk det på livet løs. Hjelpen kom i form av den ungen forretningsmannen Erling – men samtidig dukket en mystisk, skremmende islending opp. Hans navn var Móri, og han hadde tatt mål av seg til å bli tidenes største heksemester. Veien dit er hard, og for å bli det må han få tak i den beryktede Rødskinna ved å mane opp den onde biskop Gottskálk: en uhyre vanskelig oppgave som skulle koste hans rival Galdra-Loftur livet..


Holmegaard / Daniella fra Holmegaard

Skrevet av Trude Brænne Larssen og utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Nåtidsserien ble på 12 bøker. 

Sommeren 2012 kom serien ut på nytt, denne gang med navnet “Daniella fra Holmegaard” og som dobbeltbind. 

Daniella og bestefaren, hestetreneren Antonio Juarez, jobber på Holmegaard, en av landets mest renommerte galoppstaller.

Utad er det bestafaren som styrer treningsopplegget, men i virkeligheten er det Daniella som har oversikten og ansvaret for de gode resultatene på veddeløpsbanen. Etter hvert går det dårligere med driften, og Daniella får beskjed om å permittere minimum fem av de ansatte, ellers vil hun gå konkurs i løpet av noen måneder.

Så når skjebnen fester grep og dramatikken brer om seg, tar livet en overraskende vending for Daniella …


Ildkorset

Bøkene er skrevet av Frid Ingulstad og ble utgitt av Egmont forlag mellom 2001 og 2002. Serien ble på 12 bøker.

I 2015 ble serien utgitt på nytt av Cappelen Damm, med en ny bok for hver av årets måneder. 

Året er 1647. 

På Jæren lever sytten år gamle Marine i angst for sin egen stefar. Kveld etter kveld smyger han inn på jentekammerset og tvinger seg på henne. 

Marine frykter hun er med barn, men har ingen å betro seg til. Ikke engang kjæresten Einar. Skammen er stor, og loven dømmer strengt. Kan gamlepresten hjelpe henne med sine forbudte svartekunster – eller må Marine bekjenne sin synd og ta straffen?


Inga Svartdal

Serien er skrevet av Torill Thorup og ble første gang utgitt mellom 2004 og 2005 av Cappelen Forlag. 

I 2011 ble serien utgitt på nytt av Schibsted Forlag, med nye forsider. Når det kommer til redaksjonelle endringer sier forfatteren selv; “Det er ingen endring i selve teksten, men jeg gikk over bøkene og forbedret dem noe, spesielt bok 6”. Alle bøkene fikk endret sideantall til ca 250 og bok 8 endret tittel fra “Farlig uvenn” til “Farlig fiende” og bok 9, endret tittel fra “Foran avgunnen” til “Avgrunnen”.

Året er 1906 , i Vestfold. 

En gammel slektsfeide virvler Inga inn i et ekteskap hvor hat, svik og dystre hemmeligheter råder. Syndig begjær, ydmykelse og sorg blir hennes fremtid. Samtidig opplever den vakre ungjenta intens og forbudt kjærlighet. 

Ingas far klandrer henne fordi hans elskede Jenny – Ingas mor — døde i barselseng.  Bitterheten og sorgen er årsaken til at Kristian Svartdal nærmest selger datteren til sorenskriveren Niels Gaupås, en mann som er tre ganger så gammel som henne. 

Det blir ikke bedre da Inga forelsker seg i odelsgutten, Martin. Forelskelsen er gjensidig, men Inga er jo allerede gift, og Martin er lovet bort til Gudrun, datteren til Niels Gaupås …


Ingebjørg Olavsdatter

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt av Damm mellom 2003 og 2010. Serien ble på 45 bøker.

Serien ble utgitt med nye forsider i perioden 2017 til 2020. Illustratøren Eline Myklebust Madsen har kommentert på at Ingebjørg Olavsdatter var hennes første serie illustrasjon tilbake i 2002, og nå ønsket hun å forbedre dem og illustrasjonene er nå digitale.

Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få – og ettertraktede. 

Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – eller en forbannelse.

Glemt er alle sorger da Ingebjørg svinger seg i dansen med Eirik fra Kolberud. De to forelsker seg og innleder et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Ingebjørg vet at moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har egne planer for datteren …


Kongsdøtrene

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt av Egmont mellom 1998 og 2000. Serien ble på 14 bøker. 

Når serien kom ut på nytt av Damm mellom 2007 og 2008 skrev Frid en ny bok, Ingjerd, som omhandlet tiden før den opprinnelige første boken.

Det er Kiev, 12de dag sommer i året 1043.

I sitt tårnværelse på slottet i Kiev står nitten år gamle Ellisiv med blussende kinn og stirrer opprømt ut av vinduet. Et vikingskip med forgylt dragehode i baugen har nettopp vist seg nede på elven Djnepr. Skipet tilhører Harald Sigurdsson, bror av Hellige Olav, og han har kommet hit til Kiev for å be far om hennes hånd. I hver av de enkelte bøkene får vi historien til en ny kongsdatter. 


Livets døtre

Skrevet av May Grethe Lerum og utgitt av Bladkompaniet mellom  1993 og 1998. Serien ble på 35 bøker. 

Mellom 2007 og 2010 ble serien utgitt på nytt av Schibsted.

Lyster 1651. 

Da bygdefolket så ravnene kretse over Bergaheim, forsto de at døden ventet. Men ingen hadde ventet å finne et barn på fjellgården etter den avdøde, gale eneboeren Gamle-Andreas. 

Liv var 12 år, og visste allerede for mye om menneskers ondskap. Hvem kunne ta hånd om ungjenta? Den milde bonden Even eller strenge Mogens prest? 

Liv var merket for livet, men hun bar en livskraftig arv, både i hjertet og under hjertet … Serien er en slektssaga, og følger Liv og hennes kvinnelige etterkommere.


Nordlysets døtre

Skrevet av Ellinor Rafaelsen og utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Serien ble på 12 bøker.

Serien ble gjenutgitt av Cappelen Damm i 2011. 

Serien begynner i år 1905 under byggingen av det første jernverket som ble oppført i Mo i Rana. 

På den tiden oppsto det rene Klondyke-miljøet i Rana. Fisker og bønder, folk fra hele landet kom til traktene for å arbeide ved anlegget, som ble oppført av engelske ingeniører. Kaja vokser opp på et småbruk utenfor Mo. Hun forelsker seg i rallaren Gustav og rømmer etter ham til Mo for å jobbe som kokke ved anleggsleiren der han bor. Men skjebnen har annet i vente for henne enn et liv med rallaren. 

Vi følger Kajas datter Eliza og hennes datter Marit på reisen gjennom livet, en reise som tar oss med til England, Oslo, Bergen, USA, Mo i Rana og Svalbard. Nordlysets døtre handler om hvordan vi ofte går lange omveier før vi oppdager at det vi egentlig lengter etter og søker etter ligger rett foran nesen på oss. Den handler om de nære ting og hvordan vi ofte søker etter dem på feil steder.


Olwyns saga / Kelterprinsessen

Serien ble først utgitt av Cappelen forlag mellom 2004 og 2005. Den gang var tittelen Olwyns Saga, og forfatteren het Berit Bertlig Cappelen. Det ble utgitt ti bøker i serien. 

Noen år etter, i 2008 kom det en serie med navnet Kelterprinsessen hvor forfatterens navn var Victoria Wang. Dette er nøyaktig den samme serien som Olwyns saga. ​

​Den sterke og modige kongsdatteren Olwyn er bare 17 år gammel da hun røves av jarlesønnen Ebroin og føres til hans hjem i Essex, med giftermål i tankene. Olwyn behersker imidlertid noe som få unge kvinner gjorde på den tiden, sverdet og hesten. Dette gir henne styrke og mot til å møte utfordringene som møter henne. Men klarer hun å stå imot følelsene hun får for han som har røvet henne? 

Det konspireres og manipuleres ved hoffet, og ondskapen sitter som støpt i de kalde steinveggene på slottet … Hvor er kilden til all denne ondskapen, hvem er det? Og hvordan får den senere følger for kongsdatteren Olwyn?


Raija

Serien ble skrevet av Bente Pedersen og utgitt av Bladkompaniet mellom 1986 og 1994. Totalt kom det 40 bøker i denne serien. 

Nesten 20 år senere ble serien utgitt på nytt av Schibsted forlag. I perioden 2004 til 2006 kom den ut som 20 dobbeltbind. 

​Raija handler om ei finsk jente fra Tornedalen på 1700-tallet. 

Nøden i det krigsherjede Finland tvinger hennes foreldre til å sende henne nordover med flyttsamer fordi de tror hun kan ha en sjanse til å overleve som fosterbarn ved norskekysten – der det er hav, er det alltid mat. Raija er 8 år da hun forlater Finland, og hun blir lenge hos den samiske familien – helt til det blir klart at hun og fosterbroren Mik’kal er litt for glade i hverandre.

Da må ho igjen bryte opp – og havner i et norsk hjem i Skibotn, ei bygd som er en smeltedigel av flere folk – det norske, det finske og det samiske. En verden full av mystikk og overtro. Raija er som en fremmed, eksotisk fugl i sitt nye hjemland, Nord-Norge.  De nye dagene er hard og nådeløs – men gir også løfter om gryende kjærlighet i lyse, varme netter.


Sagnet om Lysets Rike

Sagnet om Lysets Rike er en del av Margit Sandemos univers som binder lsfolket og Heksemesteren sammen.

Det var Bladkompaniet som utgav serien mellom 1995 og 2000. Det ble 20 bøker i serien. Den er også utgitt med harde permer.

I 2010 og 2011 utgav Schibsted Forlag serien på nytt, denne gangen som dobbeltbind med helt nye forsider. 

Heksemesterens familie var sammen med sine venner endelig på vei gjennom de mystiske Portene. Ingen visste hva som ventet på den andre siden. 

Heldigvis var Tiril og hennes nærmeste lykkelig uvitende om katastrofen som hadde inntruffet; at heksemesteren og hans eldste sønn ikke hadde sluppet gjennom Portene. 


Solgård

I 2009 kom Forlaget Hariquin / Aller forlag med serien Solgård. Forfatteren bak var Jeanette Semb. Frem til 2010 ble det ugitt 11 bøker i serien. 

I 2012 gav Aller Forlag ut serien igjen, denne gangen som fem enkeltbind. I den første bok var de tre første original bøkene samlet, deretter var det to bøker pr nyutgave.

​Trondhjem Mai 1892.

I Solgård møter vi Helene, en 18 år gammel jente som har vokst opp på den staseligste gården på Røros. Etter familiens fallitt må Helene ta seg jobb som tjenestejente.

Hun reiser til Trondhjem for å arbeide på den flotte herregården Solgård, der de to tiltrekkende brødrene Lars og Andreas bor. Mens Helene bekymrer seg for at fortiden hennes skal bli kjent, viser det seg at Solgård har sine egne hemmeligheter å skjule.


Solsiden

Mellom 2005 og 2006 utgav Cappelen Forlag ut serien Solsiden, skrevet av Berit Bertling Cappelen. Det ble 10 bind i serien. 

I 2011 utgav Cappelen Damm ut serien på nytt med nye forsider, denne gangen også med “ny” forfatter; Vera Larsen. 

Serien følger livet i Oslos overklassemiljø fra innsiden, et miljø der Gucci, Versace og Dior er like selvfølgelig som au-pair, cocktailselskaper og fjordutsikt. 

Marius Brandt lever det perfekte liv, med nok penger til å kjøpe alt han har drømt om. Han har hustruen Pia til å ta seg av barna, og Karoline som elskerinne.

Men det Marius ikke vet, er at alle hans kvinnehistorier er i ferd med å slå tilbake på ham selv. Sakte, men sikkert er nettet i ferd med å snøre seg sammen rundt ham.


Thea

Skrevet av Trine Angelsen og utgitt av Schibsted mellom 2006 og 2010. Serien ble på totalt 30 bøker.

Serien ble gjenutgitt mellom 2017 og 2020, med litt annerledes forsider.

Lofoten, 1910 

Kjøpmannsdatteren Thea Lund skiller seg ut i den lille bygda. Hun er vakker og egenrådig og legger sjelden skjul på hva hun mener. Men Thea har også et varmt hjerte for de svake i samfunnet, særlig for bestevenninnen Jenny, som kommer fra fattige kår. Selv om Thea får mangt et guttehjerte til å banke hardere, er hun ikke forelsket i noen – ikke før Jennys fetter Joakim vender tilbake fra Amerika …

Tanten Kaja er Theas store forbilde. Hun driver egen moteforretning i Kabelvaag og skjemmer bort niesen etter alle kunstens regler. Kaja har et lyst og ungdommelig sinn, i motsetning til Theas strenge mor. Men Thea er overbevist om at Kaja har en hemmelighet.


Ulveøyne

I 1996 gav Trude Brænne Larssen ut med serien Ulveøyne på Bonnier forlag (senere Egmont forlag). Når bok 25 kom ut i 2000 var siste punktum satt. 

Men da Cappelen Damm utgav serien på nytt mellom 2007 og 2008 ble den utgitt som 13 dobbeltbind, og det ble da skrevet en ny bok. Denne omhandler forhistorien til Ulveøyne.

​Året er 825. 

I denne første boken er det Brenni som er hovedpersonen. Hun er trell hos Kjartan og Borghild, og får barnet Ulva med trellen Kolve. Kolve vinner penger etter en brytekamp, og gir sølvet til Kjartan for å kjøpe Ulva fri. Så dør Kjartan i sotteseng, uten å ha fortalt Borghild om sølvet, og når hun finner det og får vite hvor det kommer av, nekter hun all kjennskap til Kjartans lovnad til Brenni og Kolve, og dermed får ikke Ulva sin frihet. Resten av serien handler om Ulvas skjebne.