Ønsker du julesteming fra serieforfattere?

I år er det flere muligheter for julestemning ført i penn av de eminente serieforfatterne våre, det er bare å glede seg!

Jul i Deauville av Kaja Nylund

I de fire første bøkene har vi fulgt den talentfulle og lidenskapelige Emilie Lockert på hennes utrettelige søken etter tvillingene som ble tatt fra henne rett etter fødselen sytten år tidligere, og i denne juleboken får serien sin dramatiske, men også romantiske avslutning.

I Jul i Deauville har Emilie leid en storslått villa i en av Frankrikes mest idylliske kystbyer for å feire jul. Hun har invitert både venner og familien fra Norge, og er spent på hvem som faktisk kommer til å dukke opp, men uansett har hun bestemt seg for at denne julen skal bli uforglemmelig.

Nylund tar leserne med tilbake i tid, til Frankrike, vakre kjoler, kjærlighet, dramatikk og julestemning. Dette er femte og siste bok i Kaja Nylunds storslåtte feelgood-serie Madame Blonde.

Det hjertet er fullt av, av Katrine Wessel-Aas

Katrine Wessel-Aas gir oss en sjarmerende engelsk landsby, varme peisbål og krydret toddy, en uforglemmelig julebasar og overdådig pynt i sin nye julespesial: Det hjertet er fullt av.

Shere, Surrey, 1901. Elizabeth er lykkelig gift med Andrew, og det er en hektisk førjulstid i doktorgården. Andrew er stadig ute på legebesøk, mens Elizabeth underviser i blomsterbinding og holder både hus og hage i stand. Så melder svigermoren sin ankomst. Elizabeth gleder seg til å treffe henne, men enkefru Martin viser seg å være svigermor fra helvete – og julen står i fare for å bli et mareritt …

Det hjertet er fullt av kan leses som en enkeltstående roman, men fans av Familien Winther-serien vil glede seg over nok en historie om familien Winther og det flotte godset Oaktree Manor.

Katrine har også tidligere utgitt en julespesial om Familien Winther kalt Den største gaven. Hun har også utgitt juleboken Jul i Nyhavn.

Juleselskapet av Natalie Normann

Haugesund i året 1890.

Myrthild klamrer seg til håpet om at kjæresten Oscar, som falt på sjøen, på mirakuløst vis skal ha overlevd. I mellomtiden gjør hun alt hun kan for å skape julestemning i farens skipshandel, som hun nylig har overtatt …
Petrine elsker jobben som ekspeditrise i Borgens skipshandel og sniker seg til å lese de romantiske føljetongene de selger der. Drømmen er å treffe en mann som er like fantastisk som den kjekke greven i bladet.
Rederdatteren Henriette er opp etter ørene forelsket i Myrthilds bror, Amandus. Men vil hennes mor godta en vanlig kontoransatt som datterens ektemann?

Natalie har også tidligere utgitt juleboken Hollys jul. En moderne kjærlighetshistore om den hardtarbeidende medisinstudenten Holly Green fra London, som i sjokk og frustrasjon reiser hun til mørketiden på en forblåst øy langs Norskekysten, og Tor – øyas eremitt.

Cappelen Damms Julesteming

I år er Cappelen Damm tilbake med sine juleantologi Julestemning. Tidligere utgaver av Julestemning har bestått av en rekke noveller fra forfatterne som utgir serier i Cappelen Damms serieavdeling NorskeSerier. Den aller første Julestemning boken ble utgitt i 2016 og kom deretter i 2018, 2019 og 2021. Årets bok er i salg 24. november.

Kom i julestemning med nye julenoveller fra noen av våre mest folkekjære forfattere

Hva kan man ønske seg til jul? Et kyss fra den man har kjær, som hos Yvonne Andersen? Tid sammen med familien og nye bekjentskaper, slik Trine Angelsen viser? Man trenger faktisk ikke å ønske seg noe, bare man rekker båten hjem til jul, som du kan lese mer om i Torill Børnes’ nervepirrende novelle. Snø til jul i en sørlandsby er kanskje for mye forlangt, men hos Ragnhild Havstad er det kanskje nok bare å komme seg gjennom den første julen etter et kjært familiemedlems bortgang. En dukkeseng er det eneste saliggjørende for Silje på tre, snart fire år i Inger Harriet Hegstads fortelling, og hvem vet hva slags overraskelser nissen har å by på?

«Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glad», er det noe som heter, men som Lukritzia Loven viser, kan fjøsnisser styre sin begeistring for rosiner. Å overleve alvorlig sykdom står øverst på ønskelisten hos Anne Marie Meyer, og noe så beskjedent som å bli sett og verdsatt av andre hos Jenny Micko, mens et barn til jul er den største drømmen i Jane Mysens historie. En ny vår i livets høst er slett ingen umulighet, slik Ellinor Rafaelsen viser, og hos Martine Strømsnes kommer ønskene aldeles ut av kontroll og viser hva som faktisk betyr noe.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.