I august 2019 er det fantastiske 37 serier ute i butikkhyllene. Hittil i år har det kommet syv serier; Aftenstjerne, Sagaen om Emilie, Himmelbrann, Solgull, Frostroser, Tårnsvaler og Kjære Lilly. Det pleier å komme seks til åtte nye serier hvert år. Seriene pleier å lanseres enten i årets tre første måneder, i mai/juni eller i høstmånedene.

Det er også tre serier som utgis på nytt; Barn under månen, Ingebjørg Olavsdatter og Thea. Det har de siste årene vært en rekke serier som har blitt utgitt på nytt. Det er sjeldent ny-utgivelsene inneholder noe nytt ut over ny forside.

Ingenting varer evig, heller ikke serier. Dette er hva vi vet per nå;

🦉 Lydias Løfte (Reutgivelse) blir på 3 bøker
🔥 Himmelbrann blir på 8 bøker
🏰 Papirslottet blir på 12 bøker
🌫️ Skyggespill blir på 14 bøker
🌛 Barn under månen (Reutgivelse) blir på 15 bøker (siste bok kommer i hyllene 18.11.2019)
 Morild blir på 15 bøker
🌌 Aurora blir på 20 bøker
🚤 Thea (Reutgivelse) blir på 30 bøker
🏡 Veien Hjem blir på 33 bøker
🕊️ Fredsår blir på 41 bøker
 Skjærgårdsliv blir på 43 bøker
📜 Ingebjørg Olavsdatter (Reutgivelse) blir på 45 bøker
🌹 Rosehagen blir på 88 bøker
———————————————————————–
💨 Sønnavind gir ut bok 100 i desember 2019, men er ikke sikkert den er ferdig da.

🧚‍♀️ Alvestad fortsetter i hvert fall ut 2019, og kommer i hvert fall opp i 57 bøker da.
🌅 Soloppgang fortsetter i hvert fall ut 2019, og vi vet ikke lengden på den enda.

(Oversikten er laget av Inger Monica)

God Bok ♥

 

Alvestad

Serien er skrevet av Elin Brend Johansen og første bok ble utgitt 19. august 2010 av Cappelen Damm. Illustrasjonene er laget av Ragna Lise Vikre.

Kjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit er alle ingredienser i Elin Brend Johansens romanserie. Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

– God dag. Jeg er Ingrid Alvestad, og dette er min søster, Louise. Ingrid lot som hun ikke la merke til det fiendtlige blikket, men inni seg skalv hun.
– Jeg vet hvem dere er. Kvinnen rørte seg ikke. – Dere synes vel det var greit å komme nå, som husbonden er død. Det er som dem sier: Etter døden kommer gribbene. Det er så sant som det er sagt.

Anna fra Røros

Serien skrives av Annikki Øvergård, et pseudonym for Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård, og utgis av Cappelen Damm. Illustrasjonene er illustrert av Kjetil Nystuen. Forfatterduoen har tidligere skrevet serien Rosemalt som ble på 25 bøker. Første bok i serien Anna fra Røros ble utgitt 20. februar 2017.

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet. - Hennes skjebne er forseglet av et løfte

Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine. Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Anna kjente morens hånd om sin egen. Grepet strammet seg så det gjorde vondt. Enda noen sekunder var det bare lyden av hvisking og mumling som kunne høres. Helt til moren brøytet seg frem, kastet seg over båren og skrek med en fortvilelse hun visste hun aldri ville komme til å glemme. Der og da gikk Annas verden i stykker.

Aurora

Serien skrives av Bente Pedersen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kommer i butikkene 13. februar 2017. Det er Ida Sunniva Sandaas Skjelbakken som står bak illustasjonene. Forfatteren selv sier serien blir 20, kanskje 30 bøker, avhengig av leserenes mottakelse.

En historie om umulig kjærlighet og en stor drøm.

Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser.

Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet

Bare Maja

Skrevet av Liv Karin Kirkebøen Almendingen, illustert av Ingun Mickelson og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 30. mai 2015 siste og nittende bok kom desember 2018.

En skjebnesvanger løgn. En forbudt forelskelse. Et sårt savn.

Kristiania, 1888. En forfrossen kvinne kjemper seg gjennom snøværet sammen med sin vesle datter. Under hjertet bærer hun et farløst barn. Bak dem ligger en mørk hemmelighet. Sytten år senere virvles unge Maja inn i begivenheter som vil forandre hennes liv for alltid. En vakker rikmannssønn, en mystisk signekone og en ondskapsfull husfrue er bare noen.av dem hun møter på sin vei. Hvem er venn, hvem er fiende? Og våger hun å satse på kjærligheten?

Breidablikk

Skrives av Trine Angelsen, utgis av Cappelen Damm og illustreres av Ingun Mickelson. Først bok ble utgitt 6. juli 2015 og det er ukjent hvor lang serien blir.

Sterkt og vakkert fra Vestfjorden. Lun humor, varme og masse drama !

Engeløya, 1862. En kald vinterkveld er Gabriel på vei hjem fra legebesøk, da hesten brått bykser til side. I veikanten ligger en jente, livløs. Den unge doktoren tar henne med seg, uten å nøle. I doktorgården blir det oppstandelse da den forkomne jenta blir brakt i hus. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra? Ingen vet, og selv røper hun ingenting …

Gabriel lente seg ut av sleden for å se hva som hadde skremt hesten. Da så han det. Noe brunt, det lignet på et menneske. Eller kanskje var det bare en stein?
«Fred og bevare,» hvisket han og stirret på den livløse jenta. Fort rev han av seg den store bjørneskinnsfrakken og pakket henne inn i den.

Clara Wahl

Serien skrives av Natalie Normann og utgis av Bladkompaniet. Den første boka kom 20. juni 2016 og seriens lengde er ukjent.

En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv. Dette er historien om Clara Wahl.

En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Clara våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene, og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard, mannen hun hadde møtt på kaja, var så … så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse …

Doktorens døtre

Serien skrives av Marianne MacDonald, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom 14. september 2015. Det er ukjent hvor lang serien blir.

En drøm å kjempe for. En drøm å dø for. En drøm som vil forene i tro, håp og kjærlighet.

Christiania, 1853. Det er en het, varm sommer i hovedstaden. Legedøtrene Amalie og Emmeline Hartmann lever ett liv i luksus blant Christianias sositet. Amalie er nitten år gammel og forelsket. Hun håper at den velstående og kjekke rikmannssønnen Tobias Eide skal fri.

Så snudde han seg, og blikkene deres møttes. Amalie snappet etter luft. Det var som om tiden stoppet i noen andpustne sekunder, så hevet han glasset sitt til hilsen. Han drakk dypt fra det, uten å ta øynene vekk fra henne. Så blunket han ertende til henne, og hun så fort vekk. Rødmen skjøt opp i kinnene. Hadde noen sett dem?”

Men Amalie har også en hemmelig drøm: Hun vil bli lege. Men det er en umulig drøm, og i stedet hjelper hun faren, doktor Hartmann, så mye hun kan. Så bryter det ut kolera i byen – og til forskjell fra tidligere år rammer den også borgerskapet. Verden slik Amalie kjenner den, står for fall … Jentene må kjempe for å gjenopprette familiens ære – og for sine egne drømmer og liv.

Eikegården

Skrives av Stine Langtangen, utgis av Schibsted Forlag og illusteres av Ida S. Skjellbakken. Første bok ble utgitt 16. februar 2015 og det er ukjent hvor lang serien blir.

Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650. Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid. Selja og Olai drømmer om et liv på Eikegården, men begge har en fortid som står i veien for den store kjærligheten.

Når odelsgutten Mads i tillegg bryter alle regler og frir til Selja, må hun ta et vanskelig valg. Kan hun fylle rollen som husfrue på den store Olsrudgården? Og hva er viktigst – familiens beste eller den store kjærlig

– Du er vakker i kveld. Øynene hans lyste mot henne. – Håret som flommer nedover ryggen, litt krøllet av den fuktige luften… Øynene dine… Du ser ut som en hulder, vet du det? Jeg har tenkt slik om deg helt siden jeg fant deg i tjernet. Ingen kan se slik ut og bare være en vanlig jente.

Eikegården er en serie om kjærlighet og flukt, om sannhet og fortielser. Og om aldri å gi opp.

Emma & Johannes

Skrives av Inger Harriet Hegstad og utgis av Cappelen Damm. Forsidene illustreres av Sanne Bramsen. Serien ble utgitt 11. juli 2016 og det er ukjent hvor lang den blir.

Året er 1911, og vi treffer tvillingene Emma og Johannes på Averøya. Som tvillinger flest er de nært knyttet til hverandre, men de er også svært ulike. ​Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, mens Johannes’ største ønske er å en dag eie sin egen gård.

Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne.Selv trives Emma aller best når hun kan være med faren ut i båten, eller hun kan stikke seg bort med skisseboken.​Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

– Jeg forstår ikke hva han er ute etter. Karen smelte igjen ovnsdøren. – Så du ikke hvordan han så på Emma?
– Nei, det så jeg ikke, svarte Peder oppgitt. – Hvorfor tar du alltid alt i verste mening?
– Det gjør jeg vel ikke, men denne karen er det noe ved som ikke tåler dagens lys. Du skal sanne mine ord. Kunstner! snøftet hun. – Det kan vel alle kalle seg.

Flammedans

Serien er skrevet av Jane Mysen og illustrert av Anders Kvåle Rue. Den første boka ble utgitt i 2005 og de tjuefire første bøkene ble utgitt av Damm Forlag, deretter er bøkene utgitt av Cappelen Damm. Det er ukjent hvor lang serien blir.

Kjærlighet og drama blant tatere og fastboende på slutten av 1800-tallet

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er 18 år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle av det gode. Annas skjebne er beseglet, men hun tar opp kampen for sin framtid.

– Kom du, Anna. Jeg skal ikke røre deg. Fjell-Niels’ stemme var blitt innsmigrende.
Hun skulle til å svare da tonene fra en munnharpe kom med den svake brisen. Hun visste ikke om andre enn Nikolai som kunne spille slik.
Fjell-Niels’ øyne var fylt av ondskap da han reiste seg. – Jeg er ikke ferdig med deg, Anna!
– Men Nikolai og jeg skal gifte oss!
Fjell-Niels så hånlig på henne. – Det ekteskapet er dømt til å gå i hundene, sa han krast før han forsvant inn i skogen.

Forlgem meg ei

Serien ble skrevet av Stine Sofie Samuelsen og utgitt av Cappelen Damm. Første bok ble utgitt 2. januar 2018, og siste og åttende bok ble utgitt desember samme bok.

Iddefjorden, på svenskesiden, 1880.

Laura og Anders er nygift, og bor i ei lita stue i Orrviken – den vakreste plassen på jord. Laura venter barn, men som stenhogger i fjellet er Anders mye borte. Eneste nabo er gamle Ville med trebenet.
Utover høsten blir Laura grepet av en uforklarlig redsel for at noe farlig skal skje mens hun går der alene. Vintermørket senker seg. Laura plages av fryktelige mareritt, og en natt våkner hun av skremmende lyder utenfor …

Pusten stanset, men hjertet hamret. Det sto en skikkelse rett ved uthuset! Det var ikke tvil. Noen sto og så på henne.
Alle historiene om omstreifere og rømlinger rant gjennom hodet. Kunne Ville høre henne hvis hun skrek alt hun maktet?

Fredsår

Skrevet av Kristin S. Ålovsrud, illustert av Ragna Lise Vikre og utgitt av Schibsted. Første boka kom 12. aug 2013 og serien ble på 41 bøker. Den siste ble utgitt 19. juli 2019.

Etter fem år under tysk styre er Norge atter et fritt land, og norske flagg vaier i vinden. Men ikke alle har det like lett. Enten man forsvarte landet eller ble kjæreste med en tysk soldat, må man nå ta følgene av de valg man tok under krigen.

-Hei, Ragnhild hjelpejente, kom og sett deg her ved siden av meg. Erik klappet på den provisoriske snøbenken. Ragnhild skottet bort på ham. Han var unektelig kjekk, med det lyse håret som tittet frem under luen, de blå og muntre øynene og den løstsittende latteren.

Atten år gamle Ragnhild må ta konsekvensene av sin søsters handlinger og sin mors valg. Dette fører henne fra Lillestrøm til Sør-Aurdal, hvor hun møter både vennskap og kjærlighet. Etter hver som hun blir kjent med bygdas innbyggere, forstår hun at det ikke bare er hun som har arr etter krigen. Hemmelighetene er dype, og mange vil gå langt for å hindre at sannheten kommer for en dag …

Ingebjørg Olavsdatter

Denne serien ble opprinnelig utgitt mellom 2003 og 2010, men utgis nå med nye forsider. Serien ble skrevet av Frid Ingulstad og utgis nå av Cappelen Damm. Serien er på 45 bøker. Første boken i nyutgivelsen kom 3. april 2017.

Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få – og ettertraktede.

Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – eller en forbannelse. Glemt er alle sorger da Ingebjørg svinger seg i dansen med Eirik fra Kolberud. De to forelsker seg og innleder et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Ingebjørg vet at moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har egne planer for datteren …

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund og utgis av Schibsted Forlag. Serien illusteres av Ragna Lise Vikre. Første bok kom 4. august 2014 og det er ukjent hvor lang serien blir.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske.

Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø. I løpet av tre år forvandles det gamle Ålesund til en helt ny by med vakre hus i jugendstil.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch.
Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

Jordbærdamene

Skrevet av Synnøve Eriksen og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 28. juli 2014 og etter fem år ble siste punktum satt da bok 25 kom ut juli 2019.

Forfriskende serie fra 1950-tallet: En perfekt fasade – et hav av intriger.

Året er 1956, den gangen lykken var en vaskemaskin, kjøleskap, telefon og et støvfritt hjem. Skilsmisse var et skjellsord, og hemmeligheter og lengsler ble holdt i tømme bak trygge fasader. Så hva skjer når idyllen slår sprekker? Stedet er Jordbæråsen. Alle husmødrene i boligfeltet fremstår som vellykkede og lykkelige, med fasaden i orden. Men en dag flytter en ny kvinne inn, og idyllen blir brutt. Det er duket for intriger og avsløringer av uante dimensjoner …

Melisglasuren på den nybakte kringlen var i ferd med å smelte i det skarpe solskinnet, da en skingrende kvinnestemme brøt triumferende inn.
«Der er hun! Reis dere og se. Ingen ring!» De syv andre kvinnene reiste seg på kommando og stilte seg i smug bak gardinene for å betrakte den nyankomne. De så en kvinne i full gang med å pusse vinduer. De så også at fingrene hennes var nakne – uten giftering.

Jordmor i Nidaros

Serien skrives av Anita Andersen Strøm og utgis av Bladkompaniet. Første bok ble lansert mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død.

Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente …

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E. C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg …
julie

Julie

Serien skrives av Anne Marie Meyer og utgis av Cappelen Damm forlag. Første bok ble utgitt 19. oktober 2015.

Kjærlighet og vennskap. Et Norge i endring. Et tilfeldig møte forandrer alt.

Kristiania, 1916: 1. verdenskrig herjer ute i Europa, og det er stor nød i Norges hovedstad. Svartebørshandelen blomstrer og arbeidsledigheten øker. Julie Aronsen bor sammen med sin mor, som eier Fru Aronsens Hotel & Pensionat i Skippergata. De lever et godt liv, men krigen gjør det stadig vanskeligere for dem. Julie er venninne med Mathilda, som arbeider på konfeksjonsfabrikk, men når venninnen havner i trøbbel, blir vennskapet satt på prøve.

Morens tyske kjæreste Günther gjør Julie urolig. Hva er det han skjuler? En dag Julie er på havna, møter hun blikket til en fremmed og mystisk ung mann …

Julie ble stående og se etter venninnen, som gikk lutrygget bortover gaten. Hun følte inderlig med henne og den lille broren, men valget Mathilda hadde tatt, kunne ikke ende i annet enn forferdelse. Det var hun viss på.

Livet på Solhaug

Serien skrives av Torill Thorup og utgis av Cappelen Damm. Serien illustreres av Eline Myklebust Madsen, og første bok ble lansert 18. september 2017.

Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende

Lier i Buskerud, 1924

Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her!
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og …
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt.

Morgensol

Skrevet av debutanten Anne Marie Stamnestrø og utgitt av Bladkompaniet. Illustreret av Kjetil Nystuen. Første bok ble lansert 25. september 2017 og siste bok kom 12. mai 2019. Serien ble på 12 bøker.

Året er 1770. Iselin er enearving på storgården Thrane på Ås i Akershus. Nå som hun er 18 år, vil foreldrene gjerne ha henne gift, men Iselin vegrer seg. Så møter hun den flotte bøkkersønnen Daniel …

Mens de sto i trengselen i våpenhuset, kjente Iselin varm pust i nakken. Hun stivnet til. Hvordan hun umiddelbart kunne vite at det var pusten til Daniel, skjønte hun ikke. Han streifet henne liksom tilfeldig og hvisket lavt: «Neste søndag.»

På Nøstetangen glassverk lever 16 år gamle Maren i en trygg og god tilværelse med foreldrene – inntil en brann snur alt på hodet og sender henne alene ut i verden.

Morild

Skrevet av Torill Karina Børnes, utgitt av Cappelen Damm og illustrerer av Eline Myklebust Madsen. Første bok kom 24. juli 2017, siste kom 23. august. Er på 15 bøker.

Syndig kjærlighet og mørke hemmeligheter

Den røde boken duftet av farget skinn. En drøm var gått i oppfyllelse. I denne skulle hun skrive. Skape historier. Men først skulle hun skrive navnet sitt i den. Frida Kornelia Bakka, fra Bakkatunet.

Bergen, desember 1913
Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt. Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.

Øya Mydla, 1920
Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.
morshjerte

Morshjerte

Skrevet av Anne-Lise Boge, illustrert av Ingun Mickelson og utgitt av Cappelen Damm. Første bok kom 7. mai 2009, siste 23. april 2019. Er på 31 bøker.

Året er 1928. I den lille bygda Landvik er det førjulsvinter og barfrost, og fjorden er frosset til, slik at ungdommene kan more seg på isen. Maren på 17 år er datter av handelsmann Thorvald Bredli, som eier og driver stedets eneste butikk. Kjøpmann Bredli er en velhavende mann, en av dem som betyr noe i bygda. For her er det et strengt skille mellom dem som har penger og betyr noe – og de andre.

Maren er enebarn og farens øyesten, og det er hun som skal føre hans livsverk videre. Men det skal skje på farens premisser. Han venter at hun med tid og stunder vil finne en ektemann av sin egen stand, for han mener at penger og posisjon er viktigere enn kjærlighet. En dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret. Trond, gutten med de mørke silkekrøllene og de dypblå øynene. Maren er fortapt, og forelskelsen går over til kjærlighet. Lite vet ungjenta om hvilke skjebnesvangre konsekvenser dette forholdet skal få, både for hennes eget liv – og andres.

Nattergalen

Skrives av Ida S. Skjelbakken, som illustrerer selv. Første bok ble utgitt 17. september 2018 av Bladkompaniet.

En historie om frihet, forbrytelser og kjærlighet

Året er 1891. Sytten år gamle Linde lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid …

– Nå skal du bli med meg ut, så vi ikke forstyrrer din far, hvisket han. – Men jeg kan ikke love deg at du kommer til å nyte det like mye som jeg. Du har en ild i deg, jeg kan se det i øynene dine.
Linde møtte blikket hans.
– Nettopp, sa han og nikket. – Det er nettopp det jeg liker.


Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll over hvem som besøker bordellet hennes – helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.

Hun skulle til å lukke ytterdøren da hun hørte et skrik ute fra gaten. Det var ikke uvanlig å høre den slags, men det hadde vært noe med akkurat dette skriket som fikk henne til å stanse opp og lytte.

Nattlys

Over skyene

Papirslottet

perlemor

Perlemor

rebekka

Rebekka

rederiet

Rederiet

rosemalt

Rosemalt

sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

seterliv

Seterliv

Skjebnestier

skjaergardsliv

Skjærgårdsliv

Skumringstid

Skyggepsill

soloppgang

Soloppgang

sonnavind

Sønnavind

Thea

Tårnhuset

veien-hjem

Veien hjem

arringer

Årringer