Pågående serier

Full oversikt over alle pågående serier fra alle forlag.

I den siste uken av 2022 er det 36 serier på markedet, hvorav Liljas dans er gjenutgivelse, mens Frids historiske er en samling av tidligere enkeltstående romaner. Les er om gjenutgivelser her.

Oppsummering av tidligere år kan du lese her; 2022, 2021, 2020, 2019 og 2018.

Ønsker du oversikt over serier som er komplette, altså avsluttende, finner du ved å klikke her.

aftenstjernen

Aftenstjernen

Skrives av Jenny Micko, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 14. januar 2019. Serien blir på 32 bøker.

Bli med til Bergen på begynnelsen av 1900-tallet! Her møter du Blanca og Lotta, to unge og svært ulike kvinner som kommer fra vidt forskjellige kår, men som begge savner en ekte mor i livet og drømmer om å være som alle andre. 

Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …

alvestad

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av NorskeSerier. Lansert 19. august 2010.

Kjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit.

Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

Amber

Skrives av Jorunn Johansen, illustreres av og utgis av Bladkompaniet. Lansert 19. august 2022.

En sart og varm historie om en sterk, ung kvinne på søken etter sitt opphav.

Kongsvinger, 1866. Det er noe som ikke stemmer. Ingrid får stadig en fornemmelse av at hun skulle ha vært et annet sted. I glimt kan hun huske bilder fra en lykkelig barndom, men de forsvinner like fort som de kommer. Fosterforeldrene vet tilsynelatende ingenting om hennes opphav og fortid. Men snakker de sant?

«Hvordan var jeg da jeg kom til dere, far?»
Han så hastig på henne og blunket et par ganger før han svarte. «Du var syk og skadet, og lå i en døs i et par uker. Så kviknet du til, men du husket ikke noe om deg selv. Det var Evelyn som kom hjem med deg. Hun har hele tiden nektet å fortelle hvordan hun fant deg.»

Blomster og blod

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. april 2020.

Hvor langt vil vi gå for å kjempe for det vi har kjært? Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt.

Lillestrøm, februar 1940. Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari er fra arbeiderklassen og Judith er jøde.

– Dette er ikke hyggelig, avbrøt Judith. – Kan vi bytte tema? 
– Helt enig, sa Eivor. – Nå skal vi more oss.
– Dere burde synes at det er interessant, mente Kari. – Det er krig i Europa, og slike ting trekker oss inn i den.

Som folk flest forsøker venninnene ikke å tenke så mye på krigen som raser utenfor landegrensene. De kan heller ikke forestille seg at noe skal kunne bryte båndet mellom dem. Men det uunngåelige nærmer seg …

Blåmåne

Skrives av May Lis Ruus, illustreres av Kjetil Nystuen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 24. mars 2022.

Hun var farens blåmånepike – og hun elsket hans historier, skatter og hemmeligheter fra de syv hav.

Bergen, 1949. I Nøstegaten 43 har søstrende Erle og Nora en trygg og god oppvekst. Men da faren dør av tuberkulosen han pådro seg som krigsseiler, endres alt. Moren krever at Erle slutter på skolen for å finne seg arbeid. Skrekken er å måtte slave på sardinfabrikken fra morgen til kveld – mens drømmen er en fremtid på et av de stilfulle varehusene i byen.

Moren møtte Erles blikk. «Reiner skal få bli student på det nye universitetet i Bergen. Slik at han også kan bli noe. Han er vårt håp. Og dere piker må dessverre ut og tjene penger.»
«Også kan bli noe.» Slik som slekten på farssiden. De var ne. De var rike og respekterte.
«Dere to trenger ikke mer utdannelse enn pikeskolen, for dere skal bare gifte dere og bli husmødre.»
«Men tante Bertine arbeider,» hvisket ERle. Gråten satt i halsen, og hun ble varm av skam da hun innså at den ikke var for hennes far. Klumpen skyldtes frykt for forandringene som ventet.

Brenninger

Skrives av Karen Støylen, illusteres av Vebjørn Strømmen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 4. september 2020. Serien blir på 22 bøker.

En uredd ung kvinne med usedvanlige evner …
Mørekysten, 1885. Eir og bestefaren bor i en enkel stue i fiskeværet Holmsund. Hun arbeider hardt for å holde liv i dem begge. Men de fleste unngår Eir. Hun er annerledes. Folk frykter de varme hendene hennes, som de likevel bønnfaller henne om å bruke når de er i nød. Men det er ikke alle Eir hverken kan eller vil hjelpe …
«Så der er du endelig, Eir Barfot.» Stemmen fikk en hul klang mellom de høye klippene. Eir grøsset. Hun klarte bare å nikke usikkert. «Det er deg de kaller ‘Ho med henda’, er det ikke?»
Hun frøs til. Hva visste vel han om hendene hennes? Denne fremmede, som så tydelig ikke hørte til her. Eir kastet et blikk over skulderen hans, det var umulig å komme forbi. Skulle hun rope om hjelp? Men hvem ville høre henne?

Bueskytteren

Serien skrives av Willy Ustad, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 14. januar 2022. Serien blir på 20 bøker.

Trøndelag, 1353: Det har gått noen år siden svartedauden drepte en ufattelig stor del av Norges befolkning, men landet er fortsatt preget av pandemiens herjinger. I kjølvannet av den store tragedien blir det kaos i landet, og mektige menn utnytter lovløsheten til å røve til seg personlig makt på bekostning av andre.

Samtidig går en ensom skikkelse i land i middelalderens Nidaros. I bukser og med langbue skulle man tro det var en mann, men det er en ung kvinne. Bueskytteren Kolrun Ulvhildsdatter har vokst opp i fattigdom, og livet har aldri vært enkelt. Som ung ble hun jeger for å overleve, før hun ble kastet inn i en intens arvestrid på liv og dø. Men det var aldri Kolruns strid, aldri hennes arv. Før nå.

Cathinkas døtre

Skrives av Annikki Øverland, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 18. desember 2020. Serien blir på 20 bøker.

To kvinner fra to verdener møtes. Livet deres blir aldri som før.
CHRISTIANIA 1888. Andrine (16) arbeider på fyrstikkfabrikken. Hun frykter både den livsfarlige fosfornekrosen og den ekle formannen som klår på ungjentene. Samtidig drømmer hun om Kristian, den kjekke soldaten i Frelsesarmeen. Jenny (19) vil ha mer ut av livet enn bare å vente på en ektemann. Skal hun bli diakonisse, som sin tante, og forbli ugift? Men hva da med Johannes, fyrstikkarbeideren som reddet livet hennes, og som hun ikke får ut av tankene?

Den unge mannen hadde de blåeste øyne hun noen gang hadde sett. De var som å se opp på himmelen en varm og deilig sommerdag. Og han var så nær at han lett kunne ha kysset henne. Eller hun ham. De hev etter pusten og ble liggende i noen lange sekunder.

Dobbelthjerte

Serien skrives av Stina Dale, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 16. oktober 2020. Serien blir på 15 bøker.

Radøy, 1905. Den vakre husmannsjenta Selma er lykkelig forelsket i ungdomskjæresten Herman, og gleder seg til å gifte seg med ham. Da det viser seg at faren har pådratt seg en stor gjeld, må Selma sette bryllupsplanene på vent og begynne som tjenestepike på storgården Fagerlia. Der blir hun kjent med odelssønnen Wilhelm, og det oppstår varme følelser som ingen av dem kan benekte. Men Wilhelm er gift med Vera, og Selma elsker Herman. Gjør hun ikke?

Hun fikk øye på Wilhelm, som sto og svingte ljåen. Synet av ham fikk det til å krible i magen. Selma rørte ved det lille gullhjertet som hang rundt halsen hennes og skinte om kapp med sola. Det føltes nesten som om hun hadde to hjerter inni seg: ett som tilhørte Herman og ett som tilhørte Wilhelm. Et dobbelthjerte, tenkte hun.

Elvestaden

Serien skrives av Stine Langtangen, illusteres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 8. oktober 2021. Serien blir på 12 bøker

Tre kvinner, tre viljer, tre skjebner. Våger de å følge sin drøm?

Drammen 1841: Elida arbeider på Mørchs Tobakksspinneri, og tross all motgang gir hun aldri opp håpet om noe annet og bedre. Venninnen Alvilde har mistet moren og bor alene med en herskesyk far, mens Victoria er født på en grønnere gren.

– Jeg kunne godt tenke meg en tur med den, utbrøt hun og nikket ut mot hjuldamperen.
– Du vet jeg ikke liker meg på vannet, sa moren. – Men kanskje Severin vil ta deg med ut når dere er forlovet.
Victoria følte hjertet banke raskere ved lyden av navnet hans. Selveste Severin Mørch. Forlovelsesselskapet deres skulle stå i morgen.

Evelinas drømmer

Serien skrives av Ellinor Rafaelsen, utgis av Cappelen Damm og illustreres av Eline Myklebust Madsen, Lansert 6. februar 2020.

Finnmark på slutten av 1800-tallet. Det er hungersnød i Finland, og syv år gamle Evelina holder på å sulte i hjel. Foreldrene stilles overfor et vanskelig valg når samen Matti Jallo tilbyr seg å ta Evelina med til Norge. Der kan hun vokse opp hos kystbønder, som har nok mat.

– Men jeg har ikke hjerte til å sende henne …
– Har du hjerte til å se henne dø her hjemme? Foran øynene på oss? Har du hjerte til å begrave henne når telen har gått? avbrøt Erkki hustruen. – Dette er kanskje den eneste sjansen vi har til å gi ett av barna våre en mulighet til å overleve. Til å gi Evelina en fremtid.

Familien på Villa Solgry

Skrives av Jeanette Semb, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 17. juni 2022. Serien blir på 20 bøker.

Forbudt kjærlighet og mørke hemmeligheter på 20-tallet! Jeanette Semb har skrevet en ny, sommerlig serie – spekket med kjærlighet, dramatikk og mysterier. 
Fredrikstad, mai 1927: Da Ellinor kommer til Villa Solgry i Fredrikstad, er det ikke bare arbeidet som guvernante som lokker. Med seg har hun niesen Anni, som hun har hatt ansvar for etter søsterens tragiske død, og et brev søsteren etterlot seg. I brevet ber hun Ellinor ta seg arbeid på Villa Solgry, der hun selv hadde post som tjenestepike, i håp om å sikre Annis fremtid.

Hun hadde lest brevet mange ganger, men ikke vist det til Anni. Niesen skulle nok få se det når tiden var inne. Men alt måtte gjøres i riktig rekkefølge. Faren til Anni befant seg på Villa Solgry, og før hun sa noe til Anni, måtte Ellinor finne ut hvem han var.

Feriekolonien

Skrives av Martine Strømsnes, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 21. mai 2021. Serien blir på 20 bøker

Våren 1954. Ragnhild er 23 år, og stortrives med å være lærerinne for en vilter gutteklasse midt i Oslo. Men sommerferien nærmer seg, og hun gruer for å reise hjem til Elverum. Der venter en forsmådd kjæreste – og en mor som viser liten forståelse. Da en fremmed kvinne gir Ragnhild et uventet råd, er valget enkelt. Men kan et opphold på feriekoloni kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger?

«Jeg tror Ragnhild må ha en hemmelig kjæreste i Oslo,» kniste Åse.
«Hva?» lo Ragnhild. «Det har jeg slettes ikke!»
«Hvorfor vil du på død og liv ikke ha Sverre, da?» ville Turid vite. «Han er et godt parti, skal jeg si deg. Du er kanskje for fin for ham? Byjente og lærerinne,» sa hun hånlig.
«Slutt nå, Turid. Sverre er da ikke den eneste passende ektemannen i verden,» kom det tørt fra Åse.

Floras hjerte

Skrives av Mali Ludvigsen, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 17. februar 2022.

Glem aldri hvem du er, og følg alltid hjertet ditt. Er du i tvil, så er det en grunn til det.

Hustadvika, 1758: Atten år gamle Flora måtte flykte fra Skottland til Norge som barn. Det eneste hun husker, er at moren ble tatt til fange. Men hva skjedde med henne? Og hvorfor vil ikke faren snakke om fortiden? Når familien igjen rammes av en tragedie, forandrer alt seg.

– Kjæreste Flora. Nå må du bli med far på en reise.
Flora var ikke sikker på hva moren mente, men grep hånden hennes og nikket. – Hvor skal du, mor?
– Til et bedre sted. Stemmen brast. – Men når solen går ned for siste gang, treffes vi igjen.

frostrose

Frostrose

Skrives av Elisabeth Hammer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 24. mai 2019. Serien blir på 32 bøker.

Vestfold, 1877.

Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det?

Før demring

Skrives av Marianne Hoff Engesland, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 25. mars 2022.

Festningsbyen Fredrikstad, 1789. Amalie vil ikke giftes bort, hun vil bli gullsmed. Hun vil følge i farens og i oldemor Lucias fotspor! Men et opprørende brev, et gufs fra fortiden, har gjort moren fast bestemt på ekteskap for datteren, og det raskt. Amalie legger en dristig plan for å slippe unna – men én mann og ett møte kan hun ikke glemme …

Amalie stirret etter ham, målløs og med brennende kinn. Først da han rundet hjørnet, slo det henne at hun aldri hadde fått vite hva han het.
Marthe kjemper desperat for å brødfø seg selv og faren uten å måtte ty til samme foraktede løsning som moren. Stoltheten fører henne ut på farlige veier og inn i mektige familier. Kan det være starten på et nytt liv? Marthe vil gripe sjansen – eller dø i forsøket.

Gruvearbeiderens datter

Serien skrives av Elisabeth Almendingen, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 10. februar 2023. Serien blir på 8 bøker.

BLAAFARVEVÆRKET, 1827. For Siri Jonsdatter går livet sin vante gang på husmannsplassen Ihlen ved Blaafarveværket, men da hun plutselig får ansvaret for å drive den nye gruvestua, blir livet hennes snudd på hodet. Det er nemlig ikke bare nye arbeidsoppgaver og arrogante direktører hun må forholde seg til, men også den sjarmerende direktørsønnen, Erich Beyer …

«Så du er overbevist om det?» Unge herr Beyer sendte henne et ertende blikk.
«Ja!» Siri kjente at hun ble varm i kinnene. Han kunne vel aldri kurtisere henne? Hun slo bort tanken så fort den kom.
Hun måtte ikke glemme at han var sønn av en direktør og hun datter av en gruvearbeider!

Gullburet

Skrives av Trine Angelsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av NorskeSerier. Lanseres 30. juli 2021.

Ikke for alt i verden ville hun ha bodd her. I dette … gullburet, slo det henne brått. Ja, det var nettopp det væreiergården var. Så vakkert, med alle sine kostbarheter. Men hvordan var livet til menneskene innenfor disse veggene?

Storvaagen, Lofoten, 1871: Sytten år gamle Marika bor sammen med moren og er fintaus hos væreierfamilien. En sen vinterkveld blir hun vitne til at husets frue faller ned trappen etter en opphetet krangel med sin mann, og det ender på verst tenkelige vis. Marika blir oppdaget, og han vet at hun vet. Dette blir en tyngende hemmelighet og en overhengende trussel for Marika i tiden som kommer, og livet i væreiergården blir aldri det samme igjen ..

Hav og himmel

Skrives av Bente Bratlund, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 7. februar 2020.

Os, utenfor Bergen, 1928: Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og sytten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene (taterne) er ikke vel ansett i bygda, og de strenge foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne …

– Du kom, sier han. Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære. Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne. Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.

Hotell Arendal

Serien skrives av Øystein Antonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 1. juli 2022. Serien blir på 20 bøker.

Arendal, 1935. 17. mai 1935 åpner dørene til Sørlandets mest storslåtte hotell ytterst på Langbryggen i Arendal. Den velstående hotelleieren Julia Løwfold har endelig fått alt hun ønsker seg. Men kommer det til å vare?

Paal Albert kom bort og la den ene armen rundt henne. Hun snudde seg og smilte lykkelig til ham. Ingen av dem trengte å si noe. Begge visste hva den andre følte. Drømmen deres gikk i oppfyllelse rett foran øynene deres.

Serveringsdamen Amanda og sangerinnen Mary arbeider på hotellet. De har begge en traumatisk fortid, og nå vikles de inn i nye konfl ikter og hemmeligheter. For den idylliske sørlandsbyen har også en skyggeside …

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august 2014.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.

jordmor-i-nidaros

Jordmor i Nidaros

Serien skrives av Anita Andersen Strøm, illustreres av Asbjørn Tønnesen og utgis av Bladkompaniet. Første bok ble lansert mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død. Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente …

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E. C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg …

livet-pa-solhaug

Livet på Solhaug

Skrives av Torill Thorup, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 18. september 2017.

Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende
Lier i Buskerud, 1924. Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her!
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og …
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt.

Nattsvermere

Skrives av Anne Marie Meyer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 19. mars 2021.

En dramatisk serie fra en spennende tid i Norges kysthistorie
Troms og Finnmark, 1872. Nattsvermere er historien om en ung kvinnes drømmer og lengsler, om viljestyrke og mot til å kjempe for det man tror på. Aila vil gå på dans og treffe andre unge mennesker, men moren, som er strengt religiøs, er redd for datterens rykte. Samtidig trues gruva av nedleggelse, og frykten for fremtiden brer seg i den lille bygda.

Det var noe befriende ved å kjenne tonene fra trekkspillmusikken forplante seg i kroppen. Innimellom føltes det som hun svevde. Musikken gjorde henne glad og lett til sinns, og morens formaninger forsvant som dugg for solen.

Nordavind

Skrives av Kaja Nylund, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 28. august 2020.

Kan man lære seg å elske en man er oppdratt til å hate?
Lofoten, 1820

Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker.

I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes. Helt fra de var små, hadde søsknene Angell visst at det var faren som skulle finne en passende ektemake til dem …

Over flere tiår har Oleannas familie hatt en bitter feide med Haveng-familien, som holder til et godt steinkast unna. Da faren hennes bestemmer seg for å slutte fred, får det store følger for både Oleanna og søsteren.

sagaen om emilie

Sagaen om Emilie

Skrives av Anne-Lill Vestgård (pseudonym), illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. februar 2019.

Sagaen om Emilie, Trøndelag 1878
Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å arbeide. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket …

Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo.

Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter.

sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker.
En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård?

Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen.

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning.

Snøklokker

Skrives av Torill Karina Bøsnes, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lanseres 13. januar 2023.

Som snøklokker skjuler de sin hemmelighet, men en dag kommer den frem i lyset … To unge kvinner drømmer om å styre sin egen skjebne.

Mundal ved Fjærlandsfjorden, 1898: Vida og familien bor på den lille gården Uri. Når broren til farens nye kone dukker opp og sier de er i stor fare, avsløres familiehemmeligheter.

Bygdas hotell er fullt av engelske lystreisende som vil nyte den ville og vakre naturen. Vida drømmer om å gå i farens fotspor og bli brefører for dem. Selv har hun jo gått der hele livet og kjenner rutene ut og inn. Hun møter mye motbør, men drømmer lar seg ikke kue.

Denne sommeren får familien spennende besøk av slektninger fra England. Det viser seg at unge Rose også har drømmer som strider imot det som forventes av en ung kvinne av hennes stand.

solgull

Solgull

Skrives av Kate Helen Simonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. mai 2019. Blir på 20 bøker

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy.
Mosterhamn, Bømlo, 1910. Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver.
– Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. – Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke!
– Men … men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett.

Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham …

Sommerland

Skrives av Dorthe Erichsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av Bladkompaniet. Lansert 16. april 2021. Serien blir på 15 bøker.

Tjøme, sommeren 1963. Popmusikken drønner ut av bilradioen, og lokale band spiller til dans på pensjonatene. Skjørtene stanser under knærne, og brylkrem er fortsatt på moten. Venninnene Liv, Bibbi og Unni har planer og drømmer for fremtiden, men noen ganger skal det bare et tilfeldig møte til før alt blir snudd på hodet …

Han snudde seg mot henne med et stort smil. De mørke, tette vippene fremhevet de gråblå øynene, som var forbausende lyse hos en så mørk mann. Eller var han egentlig så mørk? Siden håret var vått, var det vanskelig å si …
Det suste for ørene, og strupen føltes tørr som pergament. Hun hadde akkurat sagt ja til å ta en vilt fremmed mann med i bilen. Hva var det hun drev med?

Sommervise

Serien skrives av Marianne MacDonald, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. november 2022. Serien blir på 15 bøker.

Kristiania, 1887. Tekla Winther er forlovet med trygge, pålitelige Paul og steller hus for faren, men innerst inne drømmer hun om å komponere musikk – og ikke minst å være fri. Da hun møter en kjekk og spennende kunstner, blir livet hennes brå snudd på hodet …

«Å, du er en fugl i bur, du?» Den ukjente mannen så tankefullt på henne. «Hadde det ikke vært deilig å strekke ut vingene og være fullstendig fri?»
Tekla glippet med øynene. Hvordan kunne han vite …

Stormagasinet

Serien skrives av Sandra Vik, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. november 2021. Serien blir på 12 bøker.

Bak stormagasinets dører åpner det seg en ny verden … Intrigene er på huset!

OSLO 1928. Jenny og Ragnhild kommer fra vidt forskjellige kår, men har begge en drøm om å jobbe ved Oslos største og flotteste stormagasin. Jenny ønsker å komme seg opp og frem i verden, mens Ragnhild på sin side ønsker å unnslippe den skjebnen foreldrene har planlagt for henne. Da de blir ansatt på samme dag, åpner en ny verden seg for dem. De oppdager raskt at arbeidet ved stormagasinet byr på mange overraskelser, og livene deres flettes sammen på måter de aldri kunne forestilt seg.

Hvor ofte hadde hun ikke gått innom Steen & Strøm uten noe annet ærend enn å drømme seg bort en liten stund? Alt det flotte de hadde der, alt som verken hun eller andre i den vesle familien hennes kunne ta seg råd til … Hun kunne ikke noe for at det fikk henne til å lengte etter en annen verden der pengesorger ikke fantes, der man kunne kle seg i de lekreste klær, flotte seg med de herligste parfymer …

sonnavind

Sønnavind

Skrives av Frid Ingulstad, illustreres av Erlend Tønnesen / Ingun Mickelson og utgis av NorskeSerier. Første bok kom i 2005.

Arbeidermiljøet rundt Akerselva!
Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner – og kjærester.

En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.

Søstre

Skrives av Lukritzia Loven, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 30. september 2022.

De mistet foreldrene sine på mest brutale vis. Nå må de finne veien videre – på hver sin måte.

Et sted langs Sognefjorden, 1345: Søstrene Live på tolv og Eirill på sju må flykte da husmannsplassen de bor på, blir stukket i brann og foreldrene drept. Moren klarer i siste øyeblikk å få jentene over i en båt og skjøvet den ut på fjorden. Der blir de etter flere dager funnet drivende, i svært dårlig forfatning, av bonden Nikulas. Et nytt liv begynner for den rolige Live, som vet hva livet har i vente og aksepterer det, og den mer viltre og rebelske lillesøsteren, Eirill.

Live merket at hun nesten ble litt svimmel. Hjemme hadde det bare vært familien hennes, noen få husdyr og en hund. Hun hadde aldri sett så mange folk på én gang før, ikke engang i kirken. Og nå samlet de seg rundt det vesle følget og overøste Nikulas og Sverre med spørsmål. Nikulas hysjet på dem. – Alt til sin tid, sa han. – Først må disse jentene få mat og hvile.

Trønderroser

Skrives av Tone Lilleenget By, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 19. februar 2021.

En historie om ekte søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet
Etter morens død forlater 17 år gamle Marie hjembygda for å bo sammen med søsteren, Oline, som arbeider hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Når hun kommer dit, viser det seg imidlertid at Oline ble kastet på gaten for flere måneder siden. Ingen vil fortelle Marie hvorfor, og ingen vet hvor søsteren hennes befinner seg nå. Når hun så begynner å lete, ender hun opp med å bli arrestert av en vekter og sendt til tukthuset …

Et gufs av barndommens mørkeredsel gikk gjennom henne da hun så de to tredørene som hun regnet med førte inn til cellene.
− Er det ikke noe mer lys her? spurte hun tynt.

.

Vingeslag

Skrives av Jane Mysen, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 15. mai 2020.

Kjærlighet, mystikk og gåtefull kjærlighet. Trøndelagskysten 1880
Redd for sitt eget liv flykter Gjertrud fra Tyskland. På Fosen bosetter hun seg med Agnar og føder datteren Maria.

Når Maria er i ferd med å bli en voksen, vekkes sterke følelser for barndomsvennen Andreas. Uvitende setter de sitt eget og andres liv i fare. For fra det øyeblikket Maria ble unnfanget, var hun nemlig ment for en annen.

Under hele oppveksten har en fremmed kvinne holdt Maria under oppsikt. Hun utgir seg for å være urtekone, men hvem er hun egentlig? Og hvem er den underlige mannen hun plutselig viser seg sammen med? Sterke krefter er satt i spill.

arringer
.

Årringer

Skrives av Yvonne Andersen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 4. februar 2013.

Romantisk, lun og levende.
Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse…

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.