I februar 2019 er det fantastiske 37 serier ute i butikkhyllene. Vi vet at det kommer to til i år, for den 15. mars kommer den nye serien Himmelbrann av Solveig Sundset og 24. mai kommer Elisabeth Hammers fjerde serie Frost Rose. Det pleier å komme tre til fire seirer fra hvert forlag hvert år. Seriene pleier å lanseres enten i årets tre første måneder, i mai/juni eller i høstmånedene.

Det er også fire serier som utgis på nytt; Barn under månen, Hannah, Ingebjørg Olavsdatter og Thea. Det har de siste årene vært en rekke serier som har blitt utgitt på nytt. Det er sjeldent ny-utgivelsene inneholder noe nytt ut over ny forside.

Ingenting varer evig, heller ikke serier. Dette er hva vi vet per nå;

Himmelbrann blir på 8 bøker
Papirslottet blir på 12 bøker
Morgensol blir på 12 bøker
Skyggespill blir på 14 bøker
Barn under månen blir på 15 bøker
Morild blir på 15 bøker
Skumringstid blir på 18 bøker
Jordbærdamene blir på 25 bøker
Thea blir på 30 bøker
Morshjerte blir på 31 bøker
Veien Hjem blir på 33 bøker
Skjærgårdsliv blir på 43 bøker
Ingebjørg Olavsdatter blir på 45 bøker
Rosehagen blir på 88 bøker
(Oversikten er laget av Inger Monica)

God Bok ♥

  

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2010.

Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, og ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene. Handling fra Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.

Anna fra Røros

Skrives av Annikki Øvergård og utgis av Cappelen Damm. Første bok kom i salg 20. februar 2017.

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet. Hennes skjebne er forseglet av et løfte. Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine. Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Aurora

Skrives av Bente Pedersen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom i salg 13. februar 2017.

Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser. Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet ...

Bare Maja

Skrives av Liv Almendingen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 30. mai 2016.

En skjebnesvanger løgn. En forbudt forelskelse. Et sårt savn. Kristiania, 1888. En forfrossen kvinne kjemper seg gjennom snøværet sammen med sin vesle datter. Under hjertet bærer hun et farløst barn. Bak dem ligger en mørk hemmelighet. Sytten år senere virvles unge Maja inn i begivenheter som vil forandre hennes liv for alltid. En vakker rikmannssønn, en mystisk signekone og en ondskapsfull husfrue er bare noen.av dem hun møter på sin vei. Hvem er venn, hvem er fiende? Og våger hun å satse på kjærligheten?

Breidablikk

Skrives av Trine Angelsen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 6. juli 2015.

Engeløya, 1862. En kald vinterkveld er Gabriel på vei hjem fra legebesøk, da hesten brått bykser til side. I veikanten ligger en jente, livløs. Den unge doktoren tar henne med seg, uten å nøle. I doktorgården blir det oppstandelse da den forkomne jenta blir brakt i hus. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra? Ingen vet, og selv røper hun ingenting …

Clara Wahl

Skrives av Natalie Normann. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 20. juni 2016.

En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Doktorens døtre

Skrives av Marianne MacDonald. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 14. september 2015.

Christiania, 1853. Det er en het, varm sommer i hovedstaden. Legedøtrene Amalie og Emmeline Hartmann lever ett liv i luksus blant Christianias sositet. Amalie er nitten år gammel og forelsket. Hun håper at den velstående og kjekke rikmannssønnen Tobias Eide skal fri. Men Amalie har også en hemmelig drøm: Hun vil bli lege. Men det er en umulig drøm, og i stedet hjelper hun faren, doktor Hartmann, så mye hun kan. Så bryter det ut kolera i byen - og til forskjell fra tidligere år rammer den også borgerskapet. Verden slik Amalie kjenner den, står for fall ...

Eikegården

Skrives av Stine Langtangen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 16. februar 2015.

Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650.
Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid.

Emma &Johannes

Skrives av Inger Harriet Hegstad. Utgis av Cappelen Damm. Lanseres 11. juli 2016.

Averøya, 1911: Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne. Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

Flammedans

Skrives av Jane Mysen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2005

Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er nitten år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle er av de gode. Annas skjebne er lagt.

Forglem meg ei

Skrives av Stine S. Samuelsen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 2. januar 2018.

Iddefjorden, på svenskesiden, 1880.
Laura og Anders er nygift, og bor i ei lita stue i Orrviken – den vakreste plassen på jord. Laura venter barn, men som stenhogger i fjellet er Anders mye borte. Eneste nabo er gamle Ville med trebenet.
Utover høsten blir Laura grepet av en uforklarlig redsel for at noe farlig skal skje mens hun går der alene. Vintermørket senker seg. Laura plages av fryktelige mareritt, og en natt våkner hun av skremmende lyder utenfor …

Fredsår

Skrives av Kristin S. Ålovsrud. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 12. august 2013.

Seriens handling begynner i 1945, og Norge atter er et fritt land. 18 år gamle Ragnhild må ta konsekvensene av sin søsters handlinger og sin mors valg, noe som fører henne fra Lillestrøm til Sør-Aurdal. Etter hver som hun blir kjent med bygdas innbyggere, forstår hun at det ikke bare er hun som har arr etter krigen...

Hannah

Denne serien ble opprinnelig utgitt mellom 2003 og 2010, men utgis nå som dobbeltbind med nye forsider, større format og større tekst. Serien ble skrevet av Laila Brenden og utgis nå av Bladkompaniet. Serien ble på 40 bøker, slik at det vil komme 20 dobbeltbind. Første bok i nyutgivelsen kom 6. mars 2017.

Ved foten av svartfjellet ligger gården Rudningen, høyt og fritt med utsyn over Hemsedal. Der bor den vakre Hannah, godseierdatter fra Danmark, med ektemannen Engebret. De møttes da hun var ung og troskyldig og trodde kjærligheten ville vare evig. Året er 1826, og Hannah er alene på gården da uværet bryter løs. Midt i stormen dukker en fremmed opp, en mystisk danske med intense blå øyne og varme hender. Møtet forandrer Hannah for alltid, og hverdagen med den brutale husbonden blir enda vanskeligere å holde ut. Så rammer tragedien Hannahs lille familie. For å komme unna sorgen reiser hun tilbake til barndomshjemmet for en tid, men langt fra alle setter pris på at den rettmessige arvingen kommer på besøk ...

Ingeborg Olavsdatter

Denne serien ble opprinnelig utgitt mellom 2003 og 2010, men utgis nå med nye forsider. Serien ble skrevet av Frid Ingulstad og utgis nå av Cappelen Damm. Serien er på 45 bøker. Første boken i nyutgivelsen kom 3. april 2017.

Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få – og ettertraktede.
Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – eller en forbannelse. Glemt er alle sorger da Ingebjørg svinger seg i dansen med Eirik fra Kolberud. De to forelsker seg og innleder et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Ingebjørg vet at moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har egne planer for datteren …

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske. 18 år gamle Jenny har fått jobb på Kristiania Folkekjøkken mens byen bygges opp igjen etter den store brannen som la alt i ruiner. Der møter hun Gina og Pualine, og de blir nære venninner. Hun opplever også den store forelskelsen.

Jordbærdamene

Skrives av Synnøve Eriksen. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert 29. juli 2014.

Året er 1956, den gangen lykken var en vaskemaskin, kjøleskap, telefon og et støvfritt hjem. Skilsmisse var et skjellsord, og hemmeligheter og lengsler ble holdt i tømme bak trygge fasader. Så hva skjer når idyllen slår sprekker?
Stedet er Jordbæråsen og alle husmødrene i boligfeltet fremstår som vellykkede og lykkelige, med fasaden i orden. Men en dag flytter en ny kvinne inn, og idyllen blir brutt. Det er duket for intriger og avsløringer av uante dimensjoner …

Jordmor i Nidaros

Skrives av Anita Andersen Strøm. Utgis av Bladkomaniet. Lanseres 19. mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor - et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død.

Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente ...
Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg ...
julie

Julie

Skrives av Anne Marie Meyer, utgis av Cappelen Damm. Lansert 19. oktober 2015.

Kristiania 1916. Julie Aronsen bor sammen med sin mor, som eier Fru Aronsens Hotel & Pensionat. De lever et godt liv, men krigen ute i Europa gjør det stadig vanskeligere for dem. Julie er venninne med Mathilda, som arbeider på konfeksjonsfabrikk, men når venninnen havner i trøbbel, blir vennskapet satt på prøve.

Livet på Solhaug

Skrives av Torill Thorup. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 18. september 2017.

Lier i Buskerud, 1924. Et intenst familiedrama. Et forsvunnet barn. En farlig fiende.
Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

Morgensol

Skrives av Anne Marie Stamnestrø. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 25. september 2017.

Året er 1770. Iselin er enearving på storgården Thrane på Ås i Akershus. Nå som hun er 18 år, vil foreldrene gjerne ha henne gift, men Iselin vegrer seg. Så møter hun den flotte bøkkersønnen Daniel ...
På Nøstetangen glassverk lever 16 år gamle Maren i en trygg og god tilværelse med foreldrene - inntil en brann snur alt på hodet og sender henne alene ut i verden.

Morild

Skrives av Torill Karina Børnes. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 24. juli 2017.

Bergen, desember 1913. Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt. Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.
Øya Mydla, 1920. Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.
morshjerte

Morshjerte

Skrives av Anne-Lise Boge. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2009.

1928. Maren på 17 år er datter av handelsmann Thorvald Bredli, en velhavende mann.. Maren er enebarn og farens øyesten, og det er hun som skal føre hans livsverk videre. Han forventer derfor at hun vil finne en ektemann av sin egen stand. En dag blir fattiggutten Trond Lia ansatt på lageret. Maren er fortapt, og forelskelsen går over til kjærlighet. Lite vet ungjenta om hvilke skjebnesvangre konsekvenser dette forholdet skal få, både for hennes eget liv – og andres.

Nattergalen

Skrives av Ida S. Skjelbakken. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 17. september 2018

Året er 1891. Sytten år gamle Linde lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid ...
Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll over hvem som besøker bordellet hennes - helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.

Nattlys

Skrives av Salmund Kyvik og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom 4. juni 2018.

Året er 1922. Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost hos en rik familie i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden – fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.
Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden reiser han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.

Over skyene

Skrives av Jorunn Johansen. Utgis av Cappelen Damm. Lanseres 19. mars 2018. Serien blir på 9 bøker.

Livet på storgården Skoglia er ikke enkelt for den sytten år gamle Elisabeth og faren Henrik. Moren lider av sinnssykdom, og litt etter litt avdekkes familiehemmeligheter som river grunnen vekk under familien.
En gryende forelskelse mellom odelssønnen på nabogården og Elisabeth tar brått en ny vending når det lyder skudd fra skogen. Mennene i bygda samler seg for å undersøke hva som er skjedd, og uhyggen sprer seg når de kommer frem til åstedet.
Et gammelt sagn stiger frem i minnet, og redselen senker seg over bygda …

Papirslottet

Skrives av May Lis Ruus. Utgis av Cappelen Damm. Kommer 14. mai 2018.

Bergen, 1808. Celia er atten år når hennes far selger huset og handelsgården i byen for å satse alt på krutt- og papirmøllen på idylliske Alvøen. Underveis til sitt nye hjem blir familien vitne til at en kvinne faller i sjøen fra en klippe. Den dramatiske hendelsen avdekker at deres nye hjemsted skjuler mørke hemmeligheter. Kanskje blir ikke livet på landet så fredelig som Celia har sett for seg.
perlemor

Perlemor

Skrives av Kaja Nylund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 15. juni 2015.

Året er 1897. Værøy – den lille, stormutsatte øya ytterst i Lofoten – er Jona Lindes rike. Der føler hun seg fri, der er hun født, der skal hun leve og der skal hun en dag dø.
Så ankrer et skip opp utenfor Røstnesvaagen, og i land kommer den britiske kapteinen Adam Wilkinson. Han vinner hennes hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer – eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy?
rebekka

Rebekka

Skrives av Kaja Nylund. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 24. juni 2013.

Rebekka er datter av krambubestyreren på Ørsnes. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun. Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …
rederiet

Rederiet

Skrives av Øystein Antonsen. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 2. mai 2016

Fire kvinner. Fire skjebner. Og en verden i endring ... Sørlandet, 1891: Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania? Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. ​Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra …
rosemalt

Rosehagen

Skrives av Merete Lien. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2006.

Handlingen fra Bergen og Kragerø. I 1881 legger ti år gamle Emily ut på en båtreise. Skipet forliser, og hun mister hukommelsen. Tolv år senere finner hun et brev som røper at livet hennes er bygget på et nett av løgner, spunnet av hennes egen mor. En kald vinterdag går Emily om bord i et skip hun skal seile til Kragerø for å høre et testament bli lest opp. Arven hun mottar, og forsøkene hennes på å nøste opp fortidens hendelser, skaffer henne mektige fiender - men hun møter også en mann hun aldri vil glemme.
sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

Skrives av Kristin S. Ålovsrud. Utgis av Bladkompaniet. Lanseres 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker. En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård? Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning …
seterliv

Seterliv

Skrives av Dorthe Erichsen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 10. august 2015.

Året er 1905. Mye skjer i Norge, men for Ingebjørg fra Svartlia går livet sin vante gang. Så skjer det en tragedie som forandrer alt, moren dør brått og Ingebjørg får ansvaret for gården. Tilværelsen blir ikke lettere da hun oppdager at moren har holdt ting skjult for familien. Samtidig håper den staute odelsgutten Tolleiv at Ingebjørg skal se hans vei. Hun, derimot, har bare øyne for den mystiske rallaren Elias, selv om mange advarer henne mot ham ...

Skjebnestier

Skrives av Pia Pedersen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 20. august 2018.

Hadeland i 1910! Et skrik skjærer gjennom natten. Det varsler fare. I nærheten bor ungjenta Lovise på det vesle småbruket Solenga. Bruket ligger idyllisk til på vakre Hadeland, men tilværelsen er langt fra rosenrød. Familien strever med å overleve, men Lovise elsker dyrene og drømmer om bedre kår. En natt får en gammel, synsk kone et grufullt varsel – om Lovise. Kona kvier seg for å si noe, for man må ikke endre skjebnestier. Lovise vet ingenting om dette og forelsker seg i bygdas nye klokker. Men hva er det han skjuler …?
skjaergardsliv

Skjærgårdsliv

Skrives av Jeanette Semb. Utgis av Cappelen Damm. Lansert i 2012.

Drøbak, 1909. Søstrene Josefine og Martine kommer for å bo hos tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse. I strandhotellet ved siden av tantens hus er det et rom som ikke leies ut til gjester. Her ble nemlig en kvinne brutalt drept, og det blir sagt at kvinnene som går inn på rom 11, aldri kommer ut igjen ...

Skumringstid

Skrives av Elisabeth Hammer og utgis av Cappelen Damm. Første bok i serien kom i mai 2017.

Kjærlighet, bedrag og mektige krefter

Året er 1844. Rakel er arving til en gård i Vestfold. Hun ble funnet i elven som barn, og ingen visste hvor hun kom fra. Likevel er det noen som vet – og som vil henne vondt. Rakel selv har ingen anelse om dette, men hun oppdager snart underlige krefter i seg selv …

Skyggespill

Skrives av Eva Stensrud. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 2. januar 2017.

Oslo/Hedmarken, april 1940. Ingen tror at ondskapen vil ramme nettopp dem – men når verdens mektigste hær invaderer Norge, havner hamarjenta Inger Marie og familien i begivenhetenes sentrum. De rømmer mot tryggheten, men møter et helvete, og tilværelsen snus på hodet.
Lammet av frykt slåss Inger Marie for familien, for sitt eget liv, og for den besettende kjærligheten. Dramaet som følger river skorpen av gamle sår og bringer vonde familiehemmeligheter opp i dagen. Kampen mot urett har sin pris, både for Inger Marie og for menneskene hun elsker. Men å gi opp ville være å svikte seg selv, og det er en umulig tanke for henne.
soloppgang

Soloppgang

Skrives av Jorun Johansen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 24. juni 2013.

Andrine Tronvik (17) bor i kummerlige kår på en gård på Kongsvinger. Den gamle festningen ruver på toppen av åsen. Hvorfor ser Andrine en halshugget kvinne på festningsmuren? Er hun et speilbilde fra en svunnen tid? Hvorfor føler Andrine at kvinnen er uskyldig? Livet forandrer seg radikalt for Andrine da hun oppdaget hvilke hemmeligheter familien hennes bærer på..
sonnavind

Sønnavind

Skrives av Frid Ingulstad. Utgis av Cappelen Damm Forlag. Lansert i 2005.

Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner - og kjærester. En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.

Thea

Denne serien ble opprinnelig utgitt mellom 2006 og 2010, men utgis nå med litt endrende forsider. Serien ble skrevet av Trine Angelsen og utgis nå av Bladkompaniet. Serien er på 30 bøker. Første boken i nyutgivelsen kom 10. juli 2017.

Lofoten, 1910. Kjøpmannsdatteren Thea Lund skiller seg ut i den lille bygda. Hun er vakker og egenrådig og legger sjelden skjul på hva hun mener. Men Thea har også et varmt hjerte for de svake i samfunnet, særlig for bestevenninnen Jenny, som kommer fra fattige kår. Selv om Thea får mangt et guttehjerte til å banke hardere, er hun ikke forelsket i noen - ikke før Jennys fetter Joakim vender tilbake fra Amerika ... Tanten Kaja er Theas store forbilde. Hun driver egen moteforretning i Kabelvaag og skjemmer bort niesen etter alle kunstens regler. Kaja har et lyst og ungdommelig sinn, i motsetning til Theas strenge mor. Men Thea er overbevist om at Kaja har en hemmelighet.

Tårnhuset

Skrives av Aud Midtsund. Utgis av Bladkomaniet. Lanseres 19. februar 2018.

Brennende kjærlighet. Desperat savn. En ung kvinne med store drømmer.
Året er 1857. 18 år gamle Viktoria har vokst opp i et velstående hjem i Aker herred utenfor Christiania. Selv om hun aldri har manglet noe, er hun ikke helt som alle andre unge kvinner av sin stand, og nekter å la seg presse inn i ekteskapet. Viktoria drømmer om å undervise være til nytte og å utgjøre en forskjell.
Tyge Bachmann er kjekk og sjarmerende, og er barndomsvenn fra samme miljø. Den unge legen Oscar Kvam, derimot, er mye mer. Han ryster Viktoria allerede første gang de møtes.
veien-hjem

Veien hjem

Skrives av Ellinor Rafaelsen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 24. august 2015.

Tromsø 1927. To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering. Vi møter Kornelia som er 7 år da serien starter, hennes far er kaptein på en stor båt i utenriksfart, og Kornelia er en skikkelig pappajente. Det er stor stas da familien skal få være med faren på en av reisene. Men rett før avreise blir Kornelias søster, Katrine, syk, og må være igjen hos besteforeldrene. Kornelia og moren reiser sammen med faren. Båten forliser utenfor kysten av Marokko. Dette er bare starten på Kornelias eventyr.
arringer

Årringer

Skrives av Yvonne Andersen. Utgis av Cappelen Damm. Lansert 4. februar 2013.

1907. Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse...