Pr 05.12.19 er det 36 serier på markedet. Vi får også en ny serie i januar, Annabella. Det kommer også en ny gjengutgivelse i nå desember, av Arvesølv. To av seriene er utgitt tidligere, Ingebjørg Olavsdatter og Thea. Det har de siste årene vært en rekke serier som har blitt utgitt på nytt. Det er sjeldent ny-utgivelsene inneholder noe nytt ut over ny forside. Hittil i år har det kommet ni serier; Aftenstjerne, Sagaen om Emilie, Himmelbrann, Solgull, Frostroser, Tårnsvaler, Kjære Lilly, Storgårdsfruen og Solens barn.

I desember kommer siste bok i seriene Aurora og Perlemor, og i januar settes det punktum for seriene Breidablikk, Doktorens døtre og Seterliv. Ingenting varer evig, heller ikke serier. Dette er hva vi vet per 5. desmber;

🐦 Nattergalen blir på 10 bøker
👸 Annabella blir på 10 bøker
🌌 Aurora blir på 20 bøker
⚜️ Arvesølv (Reutgivelse) blir på 22 bøker
✒️ Breidablikk blir på 26 bøker
🗝️ Doktorens Døtre blir på 28 bøker
🐄 Seterliv blir på 28 bøker
🚤 Thea (Reutgivelse) blir på 30 bøker
🏞️ Perlemor blir på 32 bøker
🏡 Veien Hjem blir på 33 bøker
📜 Ingebjørg Olavsdatter (Reutgivelse) blir på 45 bøker
🔮 Flammedans blir på 100 bøker
🎭 Soloppgang blir på 100 bøker
💨 Sønnavind gir ut bok 100 i desember 2019, men er ikke sikkert den er ferdig da.
⛵ Skjærgårdsliv blir på rundt 48 bøker i følge forfatteren.
🧚‍♀️ Alvestad fortsetter med bok 58 i januar 2020.
Oversikten har Inger Monica laget, og du finner den og mer spennende i Facebookgruppen Romanserier – Lev i en annen verden en stund

God Bok ♥

 
aftenstjernen

Aftenstjernen

Skrives av Jenny Micko, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 14. januar 2019.

Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …
alvestad

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av NorskeSerier. Lansert 19. august 2010.

Kjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit. Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.
Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

– God dag. Jeg er Ingrid Alvestad, og dette er min søster, Louise. Ingrid lot som hun ikke la merke til det fiendtlige blikket, men inni seg skalv hun.
– Jeg vet hvem dere er. Kvinnen rørte seg ikke. – Dere synes vel det var greit å komme nå, som husbonden er død. Det er som dem sier: Etter døden kommer gribbene. Det er så sant som det er sagt.
anna-fra-roros

Anna fra Røros

Skrives av Annikki Øvergård (Annikki Torgersen og Jan Erik Øvergård), illusteres av Kjetil Nystuen og utgis av NorskeSerier. Lansert 20. februar 2017.

Bergstaden på begynnelsen av 1900-tallet. - Hennes skjebne er forseglet av et løfte
Anna er nitten og datter av en tysk bergverksingeniør og en smeddatter fra Røros. Da faren dør i en gruveulykke i Tyskland, blir moren tvunget til å flytte tilbake til Røros med barna. Moren blir syk, og Anna lover å ta seg av broren, Heine. Anna drømmer om egen lykke, men kan hun finne lykken uten å bryte æresordet hun har gitt sin mor?

Anna kjente morens hånd om sin egen. Grepet strammet seg så det gjorde vondt. Enda noen sekunder var det bare lyden av hvisking og mumling som kunne høres. Helt til moren brøytet seg frem, kastet seg over båren og skrek med en fortvilelse hun visste hun aldri ville komme til å glemme. Der og da gikk Annas verden i stykker.
Aurora

Aurora

Skrives av Bente Pedersen, illustreres av Ida Skjelbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 13. februar 2017.

En historie om umulig kjærlighet og en stor drøm.
Seksten år gamle Aurora elsker fart og spenning, og aller best liker hun å være med fetter Fredrik og kameratene hans rundt i byen. På et av disse eventyrene treffer hun verftsarbeideren Edvard, og hun får kjenne på hittil ukjente følelser.

Samtidig kommer spanskesyken til Tromsø, og heller ikke byens velstående familier går klar. Da Auroras mor blir syk, avsløres familiehemmeligheter som setter hele Auroras verden på hodet
barn-under.manen

Barn under månen

Skrevet av Jane Mysen og utgitt av Damm mellom 2003 og 2005. Serien ble på 15 bøker. Ble utgitt på nytt med nye forsider 15. oktober 2018 av NorskeSerier. Siste bok kommer 18. november 2019.

Hadeland, 1920:
Når Maren ankommer Lunner på Hadeland, til og med i egen bil, vekker hun oppsikt. Noe så elegant har de aldri sett før der i bygda.
Foreldrene har sendt henne til tantens gård for å lære husstell: Selv har hun sett for seg en fremtid ved farens advokatkontor i Kristiania. Huslige sysler er det siste hun kan tenke seg.

En kvinne som Maren er et sjeldent syn i ei bygd som Lunner, og snart mangler det ikke på beilere som slåss om hennes gunst. Men hvor langt er de villige til å gå for å vinne henne?
breidablikk

Breidablikk

Skrives av Trine Angelsen, utgis av NorskeSerier og illustreres av Ingun Mickelson. Lansert 6. juli 2015.

Sterkt og vakkert fra Vestfjorden. Lun humor, varme og masse drama !
Engeløya, 1862. En kald vinterkveld er Gabriel på vei hjem fra legebesøk, da hesten brått bykser til side. I veikanten ligger en jente, livløs. Den unge doktoren tar henne med seg, uten å nøle. I doktorgården blir det oppstandelse da den forkomne jenta blir brakt i hus. Hvem er hun, og hvor kommer hun fra? Ingen vet, og selv røper hun ingenting …

Gabriel lente seg ut av sleden for å se hva som hadde skremt hesten. Da så han det. Noe brunt, det lignet på et menneske. Eller kanskje var det bare en stein?
«Fred og bevare,» hvisket han og stirret på den livløse jenta. Fort rev han av seg den store bjørneskinnsfrakken og pakket henne inn i den.
clara-wahl

Clara Wahl

Serien skrives av Natalie Normann og utgis av Bladkompaniet. Lansert 20. juni 2016.

En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv. Dette er historien om Clara Wahl.
En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Clara våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene, og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard, mannen hun hadde møtt på kaja, var så … så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse …
doktorens-dotre

Doktorens døtre

Skrives av Marianne MacDonald, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 14. september 2015.

En drøm å kjempe for. En drøm å dø for. En drøm som vil forene i tro, håp og kjærlighet.
Christiania, 1853. Det er en het, varm sommer i hovedstaden. Legedøtrene Amalie og Emmeline Hartmann lever ett liv i luksus blant Christianias sositet. Amalie er nitten år gammel og forelsket. Hun håper at den velstående og kjekke rikmannssønnen Tobias Eide skal fri.

Så snudde han seg, og blikkene deres møttes. Amalie snappet etter luft. Det var som om tiden stoppet i noen andpustne sekunder, så hevet han glasset sitt til hilsen. Han drakk dypt fra det, uten å ta øynene vekk fra henne. Så blunket han ertende til henne, og hun så fort vekk. Rødmen skjøt opp i kinnene. Hadde noen sett dem?”

Men Amalie har også en hemmelig drøm: Hun vil bli lege. Men det er en umulig drøm, og i stedet hjelper hun faren, doktor Hartmann, så mye hun kan. Så bryter det ut kolera i byen – og til forskjell fra tidligere år rammer den også borgerskapet. Verden slik Amalie kjenner den, står for fall … Jentene må kjempe for å gjenopprette familiens ære – og for sine egne drømmer og liv.
eikegarden

Eikegården

Skrives av Stine Langtangen, utgis av Schibsted Forlag/Bladkompaniet og illusteres av Ida S. Skjellbakken. Lansert 16. februar 2015.

Serien foregår i Kongsberg og Eiker rundt 1650. Husmannsdatteren Selja vekker oppsikt med sitt nydelige vesen og vakre utseende. Både stallkarer og storgårdssønner viser interesse. Men det er bare en mann Selja vil ha. En mann som til tross for sine unge år, har en mørk fortid. Selja og Olai drømmer om et liv på Eikegården, men begge har en fortid som står i veien for den store kjærligheten.
Når odelsgutten Mads i tillegg bryter alle regler og frir til Selja, må hun ta et vanskelig valg. Kan hun fylle rollen som husfrue på den store Olsrudgården? Og hva er viktigst – familiens beste eller den store kjærlig

– Du er vakker i kveld. Øynene hans lyste mot henne. – Håret som flommer nedover ryggen, litt krøllet av den fuktige luften… Øynene dine… Du ser ut som en hulder, vet du det? Jeg har tenkt slik om deg helt siden jeg fant deg i tjernet. Ingen kan se slik ut og bare være en vanlig jente.

Eikegården er en serie om kjærlighet og flukt, om sannhet og fortielser. Og om aldri å gi opp.
emma-og-johannes

Emma & Johannes

Skrives av Inger Harriet Hegstad, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 11. juli 2016.

Året er 1911, og vi treffer tvillingene Emma og Johannes på Averøya. Som tvillinger flest er de nært knyttet til hverandre, men de er også svært ulike. ​Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, mens Johannes’ største ønske er å en dag eie sin egen gård.

Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne.Selv trives Emma aller best når hun kan være med faren ut i båten, eller hun kan stikke seg bort med skisseboken.​Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

– Jeg forstår ikke hva han er ute etter. Karen smelte igjen ovnsdøren. – Så du ikke hvordan han så på Emma?
– Nei, det så jeg ikke, svarte Peder oppgitt. – Hvorfor tar du alltid alt i verste mening?
– Det gjør jeg vel ikke, men denne karen er det noe ved som ikke tåler dagens lys. Du skal sanne mine ord. Kunstner! snøftet hun. – Det kan vel alle kalle seg.
flammedans

Flammedans

Skrives av Jane Mysen, illustreres av Anders Kvåle Rue og utgis av NorskeSerier. Lansert i 2005.

Kjærlighet og drama blant tatere og fastboende på slutten av 1800-tallet
Det er olsok, og ved Mjøsa samles folk til fest. Anna er 18 år, vakker og sensuell, og når Nikolai byr henne opp til dans, våkner lidenskapen. Gulvet skjelver, hjerter banker i takt, ilden brenner i bålet og blodet. Mange øyne følger den vakre taterjenta. Planer er lagt, ikke alle av det gode. Annas skjebne er beseglet, men hun tar opp kampen for sin framtid.

– Kom du, Anna. Jeg skal ikke røre deg. Fjell-Niels’ stemme var blitt innsmigrende.
Hun skulle til å svare da tonene fra en munnharpe kom med den svake brisen. Hun visste ikke om andre enn Nikolai som kunne spille slik.
Fjell-Niels’ øyne var fylt av ondskap da han reiste seg. – Jeg er ikke ferdig med deg, Anna!
– Men Nikolai og jeg skal gifte oss!
Fjell-Niels så hånlig på henne. – Det ekteskapet er dømt til å gå i hundene, sa han krast før han forsvant inn i skogen.
frostrose

Frostrose

Skrives av Elisabeth Hammer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 24. mai 2019.

Vestfold, 1877
Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det?
himmelbrann

Himmelbrann

Skrives av Solveig Sundset (pseudonym) og utgis av NorskeSerier. Lansert 15. mars 2019. Miniserie på 8 bøker.

En reise full av intriger, tårer og latter

Tønsberg anno 1783:
Da 17 år gamle Kristin mister alt etter en kynisk konspirasjon mot familien og hjemmet, begynner hennes dramatiske kamp for rettferdighet og oppreisning.
Kristin bor sammen med foreldrene og de to småsøsknene sine på Hofstad gård, der faren driver et sagbruk. De lever et trygt og godt liv – de mangler ingenting og barna har til og med huslærer. Da en tragisk ulykke skjer, forandres tilværelsen med et slag. Mektige folk er ute etter gården, og det er umulig å stå imot overmakten. Av all sin kraft kaster Kristin seg ut i kampen for å redde tilværelsen da skjebnen rammer på nytt …
ingebjorg-olavsdatter

Ingebjørg Olavsdatter

Skrevet av Frid Ingulstad og utgitt mellom 2003 og 2010. 3. april 2017 utgitt av NorskeSerier med nye forsider. Serien er på 45 bøker.

Året er 1352. Svartedauden har herjet i Norge og lagt store deler av landet øde. I en utpint bygd i Eidsvoll sogn lever odelsjenta Ingebjørg. Hun er ung, sterk og vakker, men lever i en tid der mennene er få – og ettertraktede.

Ingebjørg er ute og rir i skogen da hun kommer over liket av faren, som har vært savnet siden pestens dager. Blant levningene finner hun tre gjenstander som vil følge henne som en velsignelse – eller en forbannelse. Glemt er alle sorger da Ingebjørg svinger seg i dansen med Eirik fra Kolberud. De to forelsker seg og innleder et hemmelig kjærlighetsforhold. Men Ingebjørg vet at moren aldri vil tillate et giftermål mellom dem. Mor Elin har egne planer for datteren …
jenny-lyng

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august 2014.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. I løpet av en stormfull januarnatt ble hele den vakre trebyen lagt i aske.
Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø. I løpet av tre år forvandles det gamle Ålesund til en helt ny by med vakre hus i jugendstil.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch.
Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.
jordmor-i-nidaros

Jordmor i Nidaros

Serien skrives av Anita Andersen Strøm og utgis av Bladkompaniet. Første bok ble lansert mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død.
Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente …

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E. C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg …
julie

Julie

Serien skrives av Anne Marie Meyer og utgis av NorskeSerier. Første bok ble utgitt 19. oktober 2015.

Kjærlighet og vennskap. Et Norge i endring. Et tilfeldig møte forandrer alt.
Kristiania, 1916: 1. verdenskrig herjer ute i Europa, og det er stor nød i Norges hovedstad. Svartebørshandelen blomstrer og arbeidsledigheten øker. Julie Aronsen bor sammen med sin mor, som eier Fru Aronsens Hotel & Pensionat i Skippergata. De lever et godt liv, men krigen gjør det stadig vanskeligere for dem. Julie er venninne med Mathilda, som arbeider på konfeksjonsfabrikk, men når venninnen havner i trøbbel, blir vennskapet satt på prøve.

Morens tyske kjæreste Günther gjør Julie urolig. Hva er det han skjuler? En dag Julie er på havna, møter hun blikket til en fremmed og mystisk ung mann …

Julie ble stående og se etter venninnen, som gikk lutrygget bortover gaten. Hun følte inderlig med henne og den lille broren, men valget Mathilda hadde tatt, kunne ikke ende i annet enn forferdelse. Det var hun viss på.
kjære lilly

Kjære Lilly

Serien skrives av Marte Csandl-Eriksen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 30. august 2019.

Savn, svik, kjærlighet og drømmer … Når fortidens hemmeligheter innhenter henne, må Lilly skape sin egen fremtid.

«De ligner henne.» Lillys puls tok til å dunke hardt under huden, og hun så forundret på fru Hermansen.
«Hvem?» spurte hun forvirret.
«Deres mor.»


Kristiania, 1903: Lilly Lauritzen er egenrådig og livsglad og lever et bekvemt liv med faren og stemoren i Homans-byen. Sammen med bestevenninnen Emilie og kjæresten Niels frekventerer hun byens ball. Det er på et slikt ball hun blir oppsøkt av en fremmed kvinne som påstår å kjenne Lillys mor – moren som forlot dem uten tanke på sitt nyfødte barn.
Da faren beordrer Lilly til å holde seg unna fru Hermansen, begynner hun å mistenke at han skjuler noe. Mørke skyer truer tilværelsen, og uforutsette begivenheter fører til at Lilly setter spørsmålstegn ved alt hun tror hun vet – om Niels, om Emilie og om foreldrene sine.
livet-pa-solhaug

Livet på Solhaug

Skrives av Torill Thorup, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 18. september 2017.

Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende
Lier i Buskerud, 1924
Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her!
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og …
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt.
Nattergalen

Nattergalen

Skrives av Ida S. Skjelbakken, som illustrerer selv. Første bok ble utgitt 17. september 2018 av Bladkompaniet.

En historie om frihet, forbrytelser og kjærlighet
Året er 1891. Sytten år gamle Linde lever et bekymringsløst og beskyttet liv på en liten husmannsplass i Nes herred. Men en sommernatt skjer det noe som forandrer livet hennes for alltid …
– Nå skal du bli med meg ut, så vi ikke forstyrrer din far, hvisket han. – Men jeg kan ikke love deg at du kommer til å nyte det like mye som jeg. Du har en ild i deg, jeg kan se det i øynene dine.
Linde møtte blikket hans.
– Nettopp, sa han og nikket. – Det er nettopp det jeg liker.


Madam Othilie Conradsen er dronningen av det mørke Vaterland og har full kontroll over hvem som besøker bordellet hennes – helt til det dukker opp en gjest fullstendig ulik alle andre hun har truffet.
Hun skulle til å lukke ytterdøren da hun hørte et skrik ute fra gaten. Det var ikke uvanlig å høre den slags, men det hadde vært noe med akkurat dette skriket som fikk henne til å stanse opp og lytte.
nattlys

Nattlys

Skrives av Salmund Kyvik, illustreres av Kjetil Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom 4. juni 2018.

Smuglertid, lengsel og kjærlighet !! Fra 1916 til 1927 er omsetning av sprit forbudt i Norge. Avholdsfolket jubler, samtidig skapes et enormt svart marked. Myndighetene mobiliserer mot små og store smuglere. Forbudstiden preges av drama og følelser ...
Lillian har hatt en vond oppvekst, og da hun som 18-åring får huspost i Kristiania, er hun overlykkelig. Hun skal tjene penger, hun skal oppleve spennende ting i hovedstaden - fremtiden er hennes! Men én ting skal hun ikke: tenke på ham hun en gang møtte.

Unggutten så langt på henne. Det var smerte og sårhet i blikket, men også noe annet. Lillian så motorbåten forsvinne utover mot Bastøy. Fremdeles kjente hun avtrykket av kinnet hans mot sitt. Det var merkelig godt.

Mads er 18 år og kan endelig reise fra det beryktede guttehjemmet på Bastøy. Full av optimisme og tro på fremtiden drar han til Kristiania, men ingenting blir som han har tenkt. Det er umulig å få jobb, moren jager ham på dør og piken han drømmer om, vil han nok aldri møte igjen.
papirslottet

Papirslottet

Skrevet av May Lis Ruus, illustert av Kjetil Nystuen og utgitt av NorskeSerier. Utgitt mellom 14. mai 2018 og 27. september 2019. Ble på 12 bøker.

Bergen, 1808
Celia er atten år når hennes far selger huset og handelsgården i byen for å satse alt på krutt- og papirmøllen på idylliske Alvøen. Underveis til sitt nye hjem blir familien vitne til at en kvinne faller i sjøen fra en klippe. Den dramatiske hendelsen avdekker at deres nye hjemsted skjuler mørke hemmeligheter. Kanskje blir ikke livet på landet så fredelig som Celia har sett for seg.

«Se! Det er noen oppe på pynten! Et elskende par … åh, så romantisk!» Søsteren pekte.
Celia så opp. Solen blendet henne, men hun kunne skimte to skikkelser tegne seg mot den blå himmelen. At de våget! Klippen var høyt over vannet, og under var det skjær. «Å! Se! Det er en som … kvinnen faller!» Celia satte i et skrik.
perlemor

Perlemor

Skrevet av Kaja Nylund, illustert av Ken Jeremiassen og utgitt av Bladkompaniet mellom 15. juni 2015. og 13. desember 2019. Serien er på 32 bøker.

En historie om livet, døden og kjærligheten i havgapet.

Året er 1897. Det stormer på Værøy. Jona liker å gå sine egne veier. Hun elsker hjemstedet sitt, det vakre, ville Værøy. Her føler hun seg fri, her er hun født, her skal hun leve, og her skal hun dø. En dag ankrer et skip opp utenfor øya, og den britiske kapteinen Adam Wilkinson går i land. Han vinner Jonas hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer - eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy? ?

- Du føler noe for meg også, ikke sant? Han løftet haken hennes. ?- Du har vel skjønt kordan det e, hvisket Jona. -? Ja, det har jeg. Likevel skal du gifte deg med Trym. Han sa det uten bitterhet. -? Og det har hele tiden vært meningen. Er du glad for det? Holder du av ham? Kan du ikke heller reise med meg?
rebekka

Rebekka

Skrives av Kaja Nylund, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom i juni 2013.

Rebekka er datter av krambubebestyreren på Ørsnes. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun.

- Rebekka ... Han gned seg trett i øynene. - Den her gården romma langt fleir hemmeligheta enn du vett om. Men kan hende du en dag blir i stand tel å se førbi velstanden, de fine romman, møblan, og oppdag at det lura spøkelsa i kvær einaste krok!

Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem - en spenning som er i ferd med å endre forholdet ...
rederiet

Rederiet

Skrives av Øystein Antonsen. Utgis av Bladkompaniet. Lansert 2. mai 2016.

Fire kvinner. Fire skjebner. Og en verden i endring ...
Sørlandet, 1891: Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania?

Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra

Louise smilte tilbake, og noen sekunder møtte hun blikket hans. Øynene var så klare og blå. Det var som om de trakk henne til seg og fanget henne. Så flyttet Salve blikket over på sin kone og ga henne et lett kyss på kinnet. Louise ble varm i kinnene av skam og slo blikket ned.
sagaen om emilie

Sagaen om Emilie

Skrives av Anne-Lill Vestgård (pseudonym). Utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. februar 2019.

Sagaen om Emilie, Trøndelag 1878
Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å arbeide. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket ...

Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo.

Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter.
sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker.
En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård?

Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen.

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning
seterliv

Seterliv

Skrives av Dorthe Erichsen, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 10. august 2015.

Romantikk og rallarliv i Hallingdal
Året er 1905. Mye skjer i Norge, men for Ingebjørg fra Svartlia går livet sin vante gang. Så skjer det en tragedie som forandrer alt, og tilværelsen blir ikke lettere da hun oppdager at moren har holdt ting skjult for familien.
Samtidig håper den staute odelsgutten Tolleiv at Ingebjørg skal se hans vei. Hun, derimot, har bare øyne for den mystiske rallaren Elias, selv om mange advarer henne mot ham ...

«Jeg har tenkt på deg.» Pusten hans var varm mot øret.
«H-har du?» stammet hun.
De brune øynene boret seg inn i hennes. «Hver dag siden vi møttes.»
Hva skulle hun svare? Hun kunne i hvert fall ikke si at hun hadde tenkt på ham døgnet rundt.
skjebnestier

Skjebnestier

Skrives av Pia Pedersen, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 20. august 2018.

Hadeland, 1910. Et skrik skjærer gjennom natten. Det varsler fare.
I nærheten bor ungjenta Lovise på et fattig småbruk. Familien strever med å overleve, men Lovise elsker dyrene og drømmer om bedre kår. I kirken oppdager Lovise en dag en vakker pengepung. Da hun prøver å finne eieren, blir hun stanset av en fremmed mann.

Han grep henne hardt rundt skulderen og hvisket iltert: «Hva gjør De her? Messen har begynt, De kan ikke fly rundt i trappene!»
«Men hu som gikk opp her før meg, må ha mista denne,» stotret Lovise og rakte frem pungen.
Han slapp brått taket i henne og stirret ned på det hun hadde i hånden. Så røsket han den lynraskt til seg. «Det var ingen som gikk opp her før Dem,» påsto han. «Den der er min.»
Lovise gapte. Selv ikke så fine mannfolk som ham brukte vel damepunger?
skjaergardsliv

Skjærgårdsliv

Skrives av Jeanette Semb, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert i september 2012.

Søstrene Josefine og Martine flytter til tante Tulla etter å ha blitt foreldreløse. Ved siden av tantens hus ligger Drøbak Strandhotell, som imponerer i sin storslagenhet. I hotellet er det et rom som aldri leies ut til gjester. Her ble nemlig en kvinne brutalt drept, og det blir sagt at kvinnene som går inn på rom 11, aldri kommer ut igjen …

– Er det hotellet? spurte Josefine og pekte. Hun hadde snudd seg og fått øye på den store, hvite bygningen som lå så majestetisk til, og med en hage som strakte seg nesten hele veien ned til fjorden.
– Så vakkert det er, sa Martine med beundring i stemmen.
– Det spøker der, kom det plutselig fra Aksel. – Det er en kvinne som går igjen.
skyggespill

Skyggepsill

Skrevet av Eva J. Stensrud og utgitt av NorskeSerier. Første bok kom 2. januar 2017 og siste kommer 27. september 2019. Serien er på 14 bøker.

Intens lidenskap og glødende hat – En ung kvinnes kamp for frihet – Et drama om frykt og mot.
Oslo/Hedmarken, april 1940 - Ingen tror at ondskapen vil ramme nettopp dem – men når verdens mektigste hær invaderer Norge, havner hamarjenta Inger Marie og familien i begivenhetenes sentrum. De rømmer mot tryggheten, men møter et helvete, og tilværelsen snus på hodet.

Lammet av frykt slåss Inger Marie for familien, for sitt eget liv, og for den besettende kjærligheten. Dramaet som følger river skorpen av gamle sår og bringer vonde familiehemmeligheter opp i dagen.

Kampen mot urett har sin pris, både for Inger Marie og for menneskene hun elsker. Men å gi opp ville være å svikte seg selv, og det er en umulig tanke for henne ...

Solens barn

Skrives av Hege Løvstad Toverud og utgis av NorskeSerier. Kommer 1. november 2019.

Forfatteren vant skrivekonkurranse i 2011, og da skrev forlaget;
Den fortellingen som grep juryen begynner i en kald, vinterlig fjellbygd, hvor en fortvilet og lutfattig mor må redde livet til sine to barn ved å sende dem fra seg – på en kjelke ned en skråning! Det høres kanskje merkelig ut, men fortellingen er varm og nær og inneholder så mye kjærlighet og fortvilelse, livslyst og drama, at juryen til slutt var sikker i sin sak: Hege er vinneren!
solgull

Solgull

Skrives av Kate Helen Simonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. mai 2019.

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy

Mosterhamn, Bømlo, 1910. Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver.

- Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. - Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke!
- Men ... men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett.


Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham ...
soloppgang

Soloppgang

Skrives av Jorunn Johansen og utgis av NorskeSerier. Lansert 24. juni 2013.

Forelskelse, forførelse, fortielse ... Tre dramatiske kvinneskjebner som på en forunderlig måte er flettet inn i hverandre.

Kongsvinger, 1838. En kvinne dømmes til halshugging for å ha drept barnet sitt. Hun er uskyldig, men ingen hører på henne, og dommen blir fullbyrdet.

Sytten år senere møter vi Andrine Tronvik, en ung jente som bor i kummerlige kår på en karrig gård. Andrines liv blir snudd på hodet da hun får tjeneste hos en velstående enkefrue. Spørsmålene hoper seg opp for Andrine. Hva skjuler seg bak dørene hos «de fine»? Hvem er nevøen som plutselig flytter inn? Og hvorfor vil ikke Andrines mor fortelle noe om familien hennes?

Andrine aner ikke hvem hun egentlig er. Hun vet bare at hun må komme til bunns i alle hemmelighetene som omgir henne.

Storgårdsfruen

Skrives av Sigrid Lunde og utgis av Bladkompaniet. Kommer 18. oktober 2019.

En fortid i fattigdom. En fremtid full av håp. Og en ung, viljesterk kvinne ... Surnadal 1901.
Så lenge Iselin kan huske, har hun vært forelsket i Erling Glitterfoss. Han er spennende og uforutsigbar. Men han hører hjemme i en annen verden, og hun vet at det aldri kan bli dem. Den fattige oppveksten har satt sitt preg på henne.

Hun var på vei opp Prestegårdsbakken da hun hørte kjappe skritt bak seg. Med ett sto han der, akkurat slik som hun husket ham - med de blide øynene, den glade latteren og de store smilehullene. Erling Glitterfoss!

Asbjørn er Erlings rake motsetning. Han er hardere, mer alvorlig, en tøff mann som Iselin vet hun bør holde seg langt unna.
sonnavind

Sønnavind

Skrives av Frid Ingulstad og utgis av NorskeSerier. Første bok kom i 2005.

Arbeidermiljøet rundt Akerselva!
Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner – og kjærester.

En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.
thea

Thea

Skrevet av Trine Angelsen og utgitt av Schibsted mellom 2006 og 2010. Serien ble på totalt 30 bøker. Utgitt på nytt av Bladkompaniet fra sommeren 2017.

Lofoten, 1910 - Kjøpmannsdatteren Thea Lund skiller seg ut i den lille bygda. Hun er vakker og egenrådig og legger sjelden skjul på hva hun mener. Men Thea har også et varmt hjerte for de svake i samfunnet, særlig for bestevenninnen Jenny, som kommer fra fattige kår.

Selv om Thea får mangt et guttehjerte til å banke hardere, er hun ikke forelsket i noen - ikke før Jennys fetter Joakim vender tilbake fra Amerika ...

Tanten Kaja er Theas store forbilde. Hun driver egen moteforretning i Kabelvaag og skjemmer bort niesen etter alle kunstens regler. Kaja har et lyst og ungdommelig sinn, i motsetning til Theas strenge mor. Men Thea er overbevist om at Kaja har en hemmelighet.
tarnhuset

Tårnhuset

Skrives av Aud Midtsund, illusteres av Kjetil Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Første bok kom 12. februar 2018.

Brennende kjærlighet. Desperat savn. En ung kvinne med store drømmer.
Året er 1857. 18 år gamle Viktoria har vokst opp i et velstående hjem i Aker herred utenfor Christiania. Selv om hun aldri har manglet noe, er hun ikke helt som alle andre unge kvinner av sin stand, og nekter å la seg presse inn i ekteskapet. Viktoria drømmer om å undervise være til nytte og å utgjøre en forskjell.

Tyge Bachmann er kjekk og sjarmerende, og er barndomsvenn fra samme miljø. Den unge legen Oscar Kvam, derimot, er mye mer. Han ryster Viktoria allerede første gang de møtes.

Oscar tok imot hånden hennes med et varmt, fast grep, og hun klarte ikke å ta øynene fra ham. Han måtte være den flotteste mannen hun noensinne hadde møtt! Det gjennomtrengende, blå blikket holdt hennes fast, og hun kjente en underlig følelse i kroppen!
tårnsvalene

Tårnsvalene

Skrives av Merete Lien og utgis av NorskeSerier. Lansert 16. august 2019.

En familie med hemmeligheter – tre søstre som ikke kjenner fortiden …

Bergen, 1896. De tre søstrene Engevik er av god familie, men moren måtte forsake mye da hun giftet seg av kjærlighet, med en fri kunstnersjel.
Når han ikke dikter skillingsviser, drømmer faren om å seile til fjerne farvann.
Moren prøver å holde begge bena på jorden, men det er ikke lett når eventyret lokker.
Lite aner Mathilde, Louise og Leah at hele deres fremtid kan falle i grus dersom den store seilasen settes ut i livet …
veien-hjem

Veien hjem

Skrives av Ellinor Rafaelsen. Utgis av NorskeSerier. Lansert 24. august 2015. Serien blir på 33 bøker.

To søstre. To skjebner. Sjalusi, kjærlighet og rivalisering.
Tromsø, 1927: Johanna Abrahamsen og hennes to døtre lever et liv på solsiden, mens ektemannen, som er kaptein på en stor båt, er borte det meste av året. Nå er han ventet hjem, og gleden er stor. Men ikke alt blir som forventet, og vennskap og familiebånd settes på prøve. Katrine og Kornelia er så ulike som to søstre kan bli, den ene sjarmerer alle, den andre føler seg oversett og plages av sjalusi.
arringer

Årringer

Skrives av Yvonne Andersen, illusteres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 4. februar 2013.

Romantisk, lun og levende.
Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse...