Pågående serier

Full oversikt over alle pågående serier fra alle forlag.

Vi har kommet til den fjerde måneden i 2021 og det 34 serier på markedet. En av seriene er utgitt tidligere, Arvesølv. Det har de siste årene vært en rekke serier som har blitt utgitt på nytt. Det er sjeldent nyutgivelsene inneholder noe nytt ut over ny forside.

Nå som 2021 er her har det allerede kommet flere nyheter; Mellom himmel og jord, Trønderroser og Nattsvermere. Og vi vet av to til som kommer, først Sommerland i april og deretter Feriekolonien i mai. Mest sannsynlig vil det også komme en ny serie resten av årets måneder også, slik som tidligere år. Oppsummering av tidligere år kan du lese her, 2020, 2019 og 2018.

Du kan raskt søke blant de pågående seriene ved å bruke søkefeltet over den blå linjen nedenfor her. Ønsker du oversikt over serier som er komplette, altså avsluttende, finner du ved å klikke her.

 
aftenstjernen

Aftenstjernen

Skrives av Jenny Micko, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 14. januar 2019.

Bergen, 1897. For Blanca på barneasylet kan en drøm gå i oppfyllelse: Endelig får hun en mor og en far! Men hun har ikke før kommet til sitt nye hjem, så blir drømmen knust. Pleieforeldrene har ikke valgt henne av kjærlighet. Det er bare en gårdstaus de vil ha – ikke en fantasifull jente som er glad i å tegne og fortelle eventyr …

Bergen, 1907. Lotta vokser opp i et velstandshjem – og føler seg som verdens ensomste menneske. Fordi hun er annerledes, har hun ikke mange venner. Men alt Lotta ønsker seg, er å være som alle andre …
alvestad

Alvestad

Skrives av Elin Brend Johansen, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av NorskeSerier. Lansert 19. august 2010.

Kjærlighet og begjær, svik og mysterier, fattigdom og hverdagsslit. Seriens handling er lagt til Nedre Romerike på slutten av 1800-tallet.
Ingrid Alvestad har i flere år levd et rolig liv blant overklassen i Christiania, men en dag kommer det et oppskakende telegram. Faren er død, og Ingrid er arving til en storgård på Romerike. Snart tvinges Ingrid til å velge mellom forpliktelser og lengsler, mellom ansvar og drømmer. Det viser seg fort at hun slett ikke er velkommen på gården, hvor fortidens synder lurer i krokene.

Arvesølv

Skrevet av Torill Thorup og første gang utgitt av Schibsted Forlag mellom 2007 og 2010. Utgis nå med nye forsider illustrert av Vebjørn Strømmen, fra 13. desember 2019. Serien er på totalt 22 bøker.

Eidsfoss i Vestfold i 1869. Yngvil er nitten år da hun må overta ansvaret på storgården Brandsæther fordi moren er alvorlig syk. Hun får god hjelp av tjenestefolket, men mektige fiender skjuler seg i skyggene. Harald, en av kullkjørerne på Jernverket, drømmer om den vakre og stolte Yngvil, men en storgårdsdatter er uoppnåelig for en arbeidersønn. At den ville og utemmede Dina er forelsket i ham, betyr ingenting. Den eneste han vil ha, er Yngvil.

Blomster og blod

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. april 2020.

Hvor langt vil vi gå for å kjempe for det vi har kjært? Tre unge kvinner, én krig – et vennskap som overvinner alt.

Lillestrøm, februar 1940
Eivor, Judith og Kari har vært venninner siden de var barn, på tross av deres ulike bakgrunn. Eivor er direktørdatter, Kari er fra arbeiderklassen og Judith er jøde. Som folk flest forsøker venninnene ikke å tenke så mye på krigen som raser utenfor landegrensene. De kan heller ikke forestille seg at noe skal kunne bryte båndet mellom dem. Men det uunngåelige nærmer seg ...

Brenninger

Skrives av Karen Støylen, illusteres av Vebjørn Strømmen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 4. september 2020.

En uredd ung kvinne med usedvanlige evner …
Mørekysten, 1885. Eir og bestefaren bor i en enkel stue i fiskeværet Holmsund. Hun arbeider hardt for å holde liv i dem begge. Men de fleste unngår Eir. Hun er annerledes. Folk frykter de varme hendene hennes, som de likevel bønnfaller henne om å bruke når de er i nød. Men det er ikke alle Eir hverken kan eller vil hjelpe …
«Så der er du endelig, Eir Barfot.» Stemmen fikk en hul klang mellom de høye klippene. Eir grøsset. Hun klarte bare å nikke usikkert. «Det er deg de kaller ‘Ho med henda’, er det ikke?»
Hun frøs til. Hva visste vel han om hendene hennes? Denne fremmede, som så tydelig ikke hørte til her. Eir kastet et blikk over skulderen hans, det var umulig å komme forbi. Skulle hun rope om hjelp? Men hvem ville høre henne?

Cathinkas døtre

Skrives av Annikki Øverland, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 18. desember 2020.
m
To kvinner fra to verdener møtes. Livet deres blir aldri som før.
CHRISTIANIA 1888
Andrine (16) arbeider på fyrstikkfabrikken. Hun frykter både den livsfarlige fosfornekrosen og den ekle formannen som klår på ungjentene. Samtidig drømmer hun om Kristian, den kjekke soldaten i Frelsesarmeen.
Jenny (19) vil ha mer ut av livet enn bare å vente på en ektemann. Skal hun bli diakonisse, som sin tante, og forbli ugift? Men hva da med Johannes, fyrstikkarbeideren som reddet livet hennes, og som hun ikke får ut av tankene?
Den unge mannen hadde de blåeste øyne hun noen gang hadde sett. De var som å se opp på himmelen en varm og deilig sommerdag. Og han var så nær at han lett kunne ha kysset henne. Eller hun ham. De hev etter pusten og ble liggende i noen lange sekunder.

Clara Wahl

Serien skrives av Natalie Normann, illustreres av Asbjørn Tønnesen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 20. juni 2016.

En uvanlig kvinne, et uvanlig yrke og et uvanlig liv. Dette er historien om Clara Wahl.
En iskald januardag i 1919 legger dampbåten til kai i Haugesund. En ung kvinne, Clara Wahl, går i land. Hun skal drive byens sykehus. Det blir fort klart at driften er uforsvarlig. Folk er ikke vant til en kvinnelig lege, som våger å tale ledelsen midt imot. Det ingen vet, er at Clara skjuler en dyp hjertesorg – og at hun søker sannheten om morens mystiske fortid … Helt alene må hun følge sporene moren etterlot.

Clara våknet fortsatt hver morgen med Davids navn på leppene, og sovnet hver natt med ham i drømmene sine. Edvard, mannen hun hadde møtt på kaja, var så … så annerledes. Likevel var det et eller annet ved ham som fikk henne ut av balanse …

Der stiene møtes

Serien skrives av Synnøve Eriksen, illustreres av Steen Redder og utgis av NorskeSerier. Lanseres 27. august 2021. Miniserie på 10 bøker.

En varm sensommerdag kommer unge Olea vandrende til en gård i Gudbrandsdalen. Hun tas vel imot av kokka og tjenestepiken, men herskapet skjuler flere hemmeligheter. Samtidig herjer en røverbande i bygda, og snart kastes Olea inn i et forrykende eventyr.

«Kommer du langveisfra?»
«Fra flatbygdene sør for Mjøsa.»
Kvinnen slo hendene mot de kraftige hoftene og gjorde store øyne. «Har du vandret hele denne lange veien uten annen hjelp enn apostlenes hester?»
«Ja, frue.» Olea neide igjen og håpet at det ikke ble flere spørsmål om ferden nordover. I så fall ble hun nødt til å dikte opp en løgn. Hun hadde bestemt seg for å sette et skille mellom før og nå. Starte forfra atter en gang, bare med den forskjellen at hun nå eide seg selv.

Dobbelthjerte

Serien skrives av Stina Dale, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lanseres 16. oktober 2020.

Radøy, 1905. Den vakre husmannsjenta Selma er lykkelig forelsket i ungdomskjæresten Herman, og gleder seg til å gifte seg med ham. Da det viser seg at faren har pådratt seg en stor gjeld, må Selma sette bryllupsplanene på vent og begynne som tjenestepike på storgården Fagerlia. Der blir hun kjent med odelssønnen Wilhelm, og det oppstår varme følelser som ingen av dem kan benekte. Men Wilhelm er gift med Vera, og Selma elsker Herman. Gjør hun ikke?

Hun fikk øye på Wilhelm, som sto og svingte ljåen. Synet av ham fikk det til å krible i magen. Selma rørte ved det lille gullhjertet som hang rundt halsen hennes og skinte om kapp med sola. Det føltes nesten som om hun hadde to hjerter inni seg: ett som tilhørte Herman og ett som tilhørte Wilhelm. Et dobbelthjerte, tenkte hun.

Evelinas drømmer

Serien skrives av Ellinor Rafaelsen, utgis av Cappelen Damm og illustreres av Eline Myklebust Madsen, Lansert 6. februar 2020.

Finnmark på slutten av 1800-tallet. Det er hungersnød i Finland, og syv år gamle Evelina holder på å sulte i hjel. Foreldrene stilles overfor et vanskelig valg når samen Matti Jallo tilbyr seg å ta Evelina med til Norge. Der kan hun vokse opp hos kystbønder, som har nok mat.

– Men jeg har ikke hjerte til å sende henne ...
– Har du hjerte til å se henne dø her hjemme? Foran øynene på oss? Har du hjerte til å begrave henne når telen har gått? avbrøt Erkki hustruen. – Dette er kanskje den eneste sjansen vi har til å gi ett av barna våre en mulighet til å overleve. Til å gi Evelina en fremtid.

Emma & Johannes

Skrives av Inger Harriet Hegstad, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 11. juli 2016.

Året er 1911, og vi treffer tvillingene Emma og Johannes på Averøya. Som tvillinger flest er de nært knyttet til hverandre, men de er også svært ulike. ​Emma er kunstnerisk og temperamentsfull, mens Johannes’ største ønske er å en dag eie sin egen gård. Emma Dal er sytten år og forelsket i barndomsvennen Olav. Moren synes ikke han er den rette, og vil at Emma skal flytte til tanten i Kristiansund for å gå i lære hos henne.Selv trives Emma aller best når hun kan være med faren ut i båten, eller hun kan stikke seg bort med skisseboken.​Da en fremmed kunstmaler flytter til øya, får drømmen hennes om en dag å bli malerinne ny næring.

– Jeg forstår ikke hva han er ute etter. Karen smelte igjen ovnsdøren. – Så du ikke hvordan han så på Emma?
– Nei, det så jeg ikke, svarte Peder oppgitt. – Hvorfor tar du alltid alt i verste mening?
– Det gjør jeg vel ikke, men denne karen er det noe ved som ikke tåler dagens lys. Du skal sanne mine ord. Kunstner! snøftet hun. – Det kan vel alle kalle seg.

Feriekolonien

Skrives av Martine Strømsnes, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 21. mai 2021.

Våren 1954. Ragnhild er 23 år, og stortrives med å være lærerinne for en vilter gutteklasse midt i Oslo. Men sommerferien nærmer seg, og hun gruer for å reise hjem til Elverum. Der venter en forsmådd kjæreste – og en mor som viser liten forståelse. Da en fremmed kvinne gir Ragnhild et uventet råd, er valget enkelt. Men kan et opphold på feriekoloni kurere hjertesorg, eller vil det bare skape større forviklinger?
frostrose

Frostrose

Skrives av Elisabeth Hammer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 24. mai 2019.

Vestfold, 1877
Adeline bor på barnehjem. Hun får for lite mat, har filler til klær og blir slått for den minste ting. Like før Adeline kan dra derfra for godt, skjer det noe utenkelig, og Adeline må ta et umulig valg.

– Du var ulydig, Adeline, og jeg må straffe deg. Det er ikke fordi jeg liker å gjøre det, sa han, men smilet tydet på at han ikke mente det. – Gjør jeg ikke det, vil de andre pikene tro at de kan slippe unna med hva som helst. Du forstår det?

Gjenklang

Skrives av Nora Dåsnes og Hannah Mileman, illustreres av forfatterne og utgis av NorskeSerier. Lansert 10. juli 2020.

En ung kvinne – en ukjent fortid ­– en uviss framtid. Kristiania, 1912. Sytten år gamle Ella har fått et kapittel revet ut av livet. Hun vet ikke hvem foreldrene er, eller hvorfor de satte henne bort. Telegrammene med penger kommer ikke lenger på fødselsdagen, og hun er redd noe er hendt den navnløse faren. I et forsøk på å komme til bunns i fortiden, begynner hun som tjenestepike ved det ærverdige von Tillisch-huset i Kristiania. Hun innser for sent at den som leter, kan finne noe urovekkende.

Ella rørte inn melken og satte koppen ved den unge herren. Hun var nærme nok til å høre den myke pusten, kjenne den svake duften av såpe og cologne. Med et sukk la han hendene om porselenet for å varme seg. «Sett Dem.» Hun gjorde som han sa, men lot det være en plass imellom dem. «Så … hvorfor unngår De selskapet?» «Fordi jeg har gjort noe avskyelig,» svarte han.

Gullburet

Skrives av Trine Angelsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av NorskeSerier. Lanseres 30. juli 2021.

Ikke for alt i verden ville hun ha bodd her. I dette … gullburet, slo det henne brått. Ja, det var nettopp det væreiergården var. Så vakkert, med alle sine kostbarheter. Men hvordan var livet til menneskene innenfor disse veggene?

Storvaagen, Lofoten, 1871:
Sytten år gamle Marika bor sammen med moren og er fintaus hos væreierfamilien. En sen vinterkveld blir hun vitne til at husets frue faller ned trappen etter en opphetet krangel med sin mann, og det ender på verst tenkelige vis. Marika blir oppdaget, og han vet at hun vet. Dette blir en tyngende hemmelighet og en overhengende trussel for Marika i tiden som kommer, og livet i væreiergården blir aldri det samme igjen ..

Hav og himmel

Skrives av Bente Bratlund, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 7. februar 2020.

Os, utenfor Bergen, 1928:
Hver sommer legger de reisende – splintene – til kai, og sytten år gamle Magdalena og den mørke og vakre Sander får raskt et godt øye til hverandre. Men splintene (taterne) er ikke vel ansett i bygda, og de strenge foreldrene til Magdalena har helt andre planer for henne …

- Du kom, sier han. Hun nikker. Stoler ikke på at stemmen vil bære. Øynene hans er så utrolig vakre. Mørke og dype, som en brønn. Han stryker luggen bakover med en hånd og smiler til henne. Hun svelger. Det skulle ikke være lov for en gutt å være så pen.

Ingeborgs verden

Skrives av Irene Zupin og utgis av Bladkompaniet. Lansert 7. februar 2020.

Berusende følelser, kostymedrama og kampen for kvinners rettigheter. Velkommen til Ingeborgs verden!
Ingeborg vokser opp i et privilegert miljø på Bygdø. Året er 1905. Norge får ny konge fra Danmark og stemmerett for kvinner blir diskutert. Midt i alt det viktige som skjer rundt henne, møter Ingeborg kjærligheten.
Vi følger Ingeborg, Frederik, Andreas og Live i noen viktige år på begynnelsen av 1900-tallet. Med alle muligheter og verden for sine føtter, er det likevel duket for store følelser, dramatikk og utfordringer for disse unge menneskene.

Jenny Lyng

Skrives av Elisabeth Havnsund, illustreres av Ragna Lise Vikre og utgis av Bladkompaniet. Lansert 4. august 2014.

Året er 1904, det året da Ålesund ble herjet av en forferdelig brann. Atten år gamle Jenny Lyng kommer fra det lille stedet Hamna, nord for Ålesund. Hun er en jente med mange planer og drømmer for fremtiden. På vårparten dette året får hun seg arbeid på Kristiania Folkekjøkken, der alle arbeiderne som bor i brakker mens de bygger byen opp igjen, kan få seg mat. Der møter hun Gina og Pauline, og de blir nære venninner. Det er knapt med husvære i byen, men Jenny er heldig og får leie et rom hos enkefru Falch. Hun møter den kjekke arkitekten Mørch, som kommer fra et helt annet miljø.

Han kom et par skritt nærmere og strakte frem hånden. – Viktor Mørch. Håndtrykket var fast, og blikket det samme som første gang de møttes. Det kjentes i hele kroppen at han så på henne. Hvordan kunne et blikk fremkalle en slik følelse?
– Jenny Lyng. Stemmen hennes skalv, og hun tvang seg til å se vekk.
jordmor-i-nidaros

Jordmor i Nidaros

Serien skrives av Anita Andersen Strøm, illustreres av Asbjørn Tønnesen og utgis av Bladkompaniet. Første bok ble lansert mars 2018.

En ung kvinnes drøm om å bli jordmor – et hjertevarmt drama om fødsel, liv og død. Året er 1917. Unge Margrete skal bo hos sin tante i Trondhjem mens hun fullfører jordmorutdannelsen på ærverdige E. C. Dahls stiftelse. Hun aner lite om hva hun har i vente …

Margrete holdt så hardt rundt håndtaket på den lille vesken at knokene hvitnet da hun tok inn synet av den storslåtte, gule murbygningen med den ovale portalen over inngangsdøren. «E. C. Dahls stiftelse» sto det med store, tydelige bokstaver hugget i stein. Der inne kunne hennes håp og drømmer gå i oppfyllelse – eller falle i grus.

Doktor Jonas Bakke ankommer også fødestiftelsen, og alle som møter ham, blir sjarmert av den unge, kjekke legen. Det ingen vet, er at han bærer på en tung sorg …
kjære lilly

Kjære Lilly

Serien skrives av Marte Csandl-Eriksen, illustreres av Asbjørn Tønnesen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 30. august 2019.

Savn, svik, kjærlighet og drømmer … Når fortidens hemmeligheter innhenter henne, må Lilly skape sin egen fremtid.
Kristiania, 1903: Lilly Lauritzen er egenrådig og livsglad og lever et bekvemt liv med faren og stemoren i Homans-byen. Sammen med bestevenninnen Emilie og kjæresten Niels frekventerer hun byens ball. Det er på et slikt ball hun blir oppsøkt av en fremmed kvinne som påstår å kjenne Lillys mor – moren som forlot dem uten tanke på sitt nyfødte barn. Da faren beordrer Lilly til å holde seg unna fru Hermansen, begynner hun å mistenke at han skjuler noe. Mørke skyer truer tilværelsen, og uforutsette begivenheter fører til at Lilly setter spørsmålstegn ved alt hun tror hun vet – om Niels, om Emilie og om foreldrene sine.

«De ligner henne.» Lillys puls tok til å dunke hardt under huden, og hun så forundret på fru Hermansen.
«Hvem?» spurte hun forvirret. «Deres mor.»
livet-pa-solhaug

Livet på Solhaug

Skrives av Torill Thorup, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 18. september 2017.

Et intenst familiedrama Et forsvunnet barn En farlig fiende
Lier i Buskerud, 1924
Sørine vokser opp på den idylliske eplegården Solhaug. Etter morens død har hun blitt nært knyttet til morfaren, som tynges av skyldfølelse etter at en grusom tragedie rammet familien. Når faren brått gifter seg igjen, kommer stemoren Iselin til gården med en ugift sønn – og en fortid hun ikke vil snakke om.

– Iselin kan tro hva hun vil, men det er fortsatt jeg som bestemmer her!
– Hva mener du, morfar? Det er far som driver gården, og …
– Jeg sier bare at Iselin ikke skal undervurdere meg. Visst er jeg en blind, gammel kall, men det er mulig Trygve ikke har fortalt henne alt.

Mellom himmel og jord

Skrives av Jorunn Johansen, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av NorskeSerier. Lansert 08. januar 2021. Blir på 12 bøker.

Hedmark, 1896: Alva bor på gården Smedstun på Namnå sammen med sin far. Hun er atten år den sommerdagen en herremann kommer ridende og spør etter faren hennes. Ikke vet hun at denne mannen skal få stor innvirkning på hennes videre skjebne ...

Stemmen var dyp og myndig. Han ga inntrykk av å være vant til å kommandere andre og få det som han ville.
Alva likte ikke oppsynet hans. Han var så nedlatende at hun straks fikk en følelse av uro i kroppen da hun så inn i de grå øynene hans.

Nattsvermere

Skrives av Anne Marie Meyer, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lanseres 19. mars 2021.

En dramatisk serie fra en spennende tid i Norges kysthistorie
Troms og Finnmark, 1872
Nattsvermere er historien om en ung kvinnes drømmer og lengsler, om viljestyrke og mot til å kjempe for det man tror på.
Aila vil gå på dans og treffe andre unge mennesker, men moren, som er strengt religiøs, er redd for datterens rykte. Samtidig trues gruva av nedleggelse, og frykten for fremtiden brer seg i den lille bygda.

Det var noe befriende ved å kjenne tonene fra trekkspillmusikken forplante seg i kroppen. Innimellom føltes det som hun svevde. Musikken gjorde henne glad og lett til sinns, og morens formaninger forsvant som dugg for solen.

Nordavind

Skrives av Kaja Nylund, illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 28. august 2020.

Kan man lære seg å elske en man er oppdratt til å hate?
Lofoten, 1820 - Oleanna er datter av Edmund Angell, selveste nessekongen på Ure. Om nettene sniker hun seg ut for å møte Martin, en tilreisende fisker. I drømmene hennes ville faren la henne få ekte ham, og hun ville leve lykkelig som Martins hustru resten av livet. Hun kom aldri til å savne noe av det foreldrene mente hun ikke kunne leve foruten. Men i det virkelige liv var alt annerledes.

Nordlys

Skrevet av Synnøve Eriksen og opprinnelig utgitt i 2008 og 2009. Er på 13 bøker. Utgis nå på nytt av NorskeSerier, og de nye forsidene er illustrert av Kjetil Nystuen. Relanseres høsten 2021.

Bli med tilbake til det3 magiske 70-tallet?
Husker du 70-tallet? Slengbukser, platåsko og folkevognbusser. Jentene skulle ha midtskill, og gutta var tøffest med lagt hår. Alt var i brunt og oransje - og musikken kom på vinyl. Livet har ikke bare vært enkelt for Karen Sørens, som driver kafé i Nord-Norge og er enslig mor til seks barn. Nå er de alle blitt store og på vei ut i verden, så man skulle tro det ville roe seg, men den gang ei!
rederiet

Rederiet

Skrives av Øystein Antonsen, illustreres av Ken Jermiassen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 2. mai 2016.

Fire kvinner. Fire skjebner. Og en verden i endring ...
Sørlandet, 1891: Louise ankommer Flosta med en stor porsjon spenning og forventning. Hvordan vil livet som lærerinne for privilegerte barn på en liten øy bli? Kommer hun til å savne Kristiania?
Rederfruen Marie Olsen har mye å tenke på. Hun gleder seg både til å få ny stuepike og til å hilse på den nye lærerinnen. Denne gangen må det bli annerledes. Det må gå bra

Louise smilte tilbake, og noen sekunder møtte hun blikket hans. Øynene var så klare og blå. Det var som om de trakk henne til seg og fanget henne. Så flyttet Salve blikket over på sin kone og ga henne et lett kyss på kinnet. Louise ble varm i kinnene av skam og slo blikket ned.
sagaen om emilie

Sagaen om Emilie

Skrives av Anne-Lill Vestgård (pseudonym), illustreres av Ida S. Skjellbakken og utgis av Bladkompaniet. Lansert 11. februar 2019.

Sagaen om Emilie, Trøndelag 1878
Det er tid for det årlige juleselskapet på mektige Salstad gård, og husmannsjenta Emilie er på plass for å arbeide. Hun er ung og vakker, og mer enn én kar har et godt øye til henne. Oppholdet blir mye mer dramatisk og følelsesladet enn Emilie kunne ha forestilt seg, men hun håndterer oppgavene med glans. Dessuten er hun forelsket ...

Der hun sto og så på, innså Emilie at moren var et enda større mysterium enn hun først hadde trodd. Så fikk hun et nytt sjokk da løytnant Ek plutselig sto rett foran henne og bukket. «Kan moren, så kan vel datteren også,» sa han og lo.

Det skal vise seg at juleselskapet får store konsekvenser for både mor og datter.
sagmesterens-barn

Sagmesterens barn

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 26. september 2016.

Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker.
En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård?

Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen.

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning
skjebnestier

Skjebnestier

Skrives av Pia Pedersen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 20. august 2018.

Hadeland, 1910. Et skrik skjærer gjennom natten. Det varsler fare.
I nærheten bor ungjenta Lovise på et fattig småbruk. Familien strever med å overleve, men Lovise elsker dyrene og drømmer om bedre kår. I kirken oppdager Lovise en dag en vakker pengepung. Da hun prøver å finne eieren, blir hun stanset av en fremmed mann.

Han grep henne hardt rundt skulderen og hvisket iltert: «Hva gjør De her? Messen har begynt, De kan ikke fly rundt i trappene!»
«Men hu som gikk opp her før meg, må ha mista denne,» stotret Lovise og rakte frem pungen.
Han slapp brått taket i henne og stirret ned på det hun hadde i hånden. Så røsket han den lynraskt til seg. «Det var ingen som gikk opp her før Dem,» påsto han. «Den der er min.»
Lovise gapte. Selv ikke så fine mannfolk som ham brukte vel damepunger?

Solens barn

Skrives av Hege Løvstad Toverud, illustreres av Vebjørn Strømmen og utgis av NorskeSerier. Kommer 1. november 2019.

Forfatteren vant skrivekonkurranse i 2011, og da skrev forlaget;
Den fortellingen som grep juryen begynner i en kald, vinterlig fjellbygd, hvor en fortvilet og lutfattig mor må redde livet til sine to barn ved å sende dem fra seg – på en kjelke ned en skråning! Det høres kanskje merkelig ut, men fortellingen er varm og nær og inneholder så mye kjærlighet og fortvilelse, livslyst og drama, at juryen til slutt var sikker i sin sak: Hege er vinneren!
solgull

Solgull

Skrives av Kate Helen Simonsen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 3. mai 2019.

Hjertevarmt drama fra vakker vestlandsøy.
Mosterhamn, Bømlo, 1910. Solveig og Kristina er bestevenninner på tross av at de har vokst opp under svært ulike kår. Men vennskapet deres skal snart settes på harde prøver.
- Du er en klok og fornuftig pike, Solveig. Jeg tror du utmerket godt vet hva jeg mener, sa Herborg. - Denne fiskerdatteren kan ikke komme i min sønns forlovelsesselskap. Det går bare ikke!
- Men ... men innbydelsen er alt levert. Solveig forsøkte å holde stemmen stø, men det var ikke lett.

Kristina er forelsket i Lavrans, en kjekk kar som arbeider både på øyas tønnefabrikk og i landhandelen. Problemet er bare at landhandlerens bortskjemte datter også har lagt sin elsk på nettopp ham ...

Sommerland

Skrives av Dorthe Erichsen, illustreres av Kjetil Nyhus og utgis av Bladkompaniet. Kommer 16. april 2021.

Tjøme, sommeren 1963

Popmusikken drønner ut av bilradioen, og lokale band spiller til dans på pensjonatene. Skjørtene stanser under knærne, og brylkrem er fortsatt på moten. Venninnene Liv, Bibbi og Unni har planer og drømmer for fremtiden, men noen ganger skal det bare et tilfeldig møte til før alt blir snudd på hodet ...

Han snudde seg mot henne med et stort smil. De mørke, tette vippene fremhevet de gråblå øynene, som var forbausende lyse hos en så mørk mann. Eller var han egentlig så mørk? Siden håret var vått, var det vanskelig å si …
Det suste for ørene, og strupen føltes tørr som pergament. Hun hadde akkurat sagt ja til å ta en vilt fremmed mann med i bilen. Hva var det hun drev med?

Storgårdsfruen

Skrives av Sigrid Lunde, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 18. oktober 2019.

En fortid i fattigdom. En fremtid full av håp. Og en ung, viljesterk kvinne ... Surnadal 1901.
Så lenge Iselin kan huske, har hun vært forelsket i Erling Glitterfoss. Han er spennende og uforutsigbar. Men han hører hjemme i en annen verden, og hun vet at det aldri kan bli dem. Den fattige oppveksten har satt sitt preg på henne.

Hun var på vei opp Prestegårdsbakken da hun hørte kjappe skritt bak seg. Med ett sto han der, akkurat slik som hun husket ham - med de blide øynene, den glade latteren og de store smilehullene. Erling Glitterfoss!

Asbjørn er Erlings rake motsetning. Han er hardere, mer alvorlig, en tøff mann som Iselin vet hun bør holde seg langt unna.
sonnavind

Sønnavind

Skrives av Frid Ingulstad, illustreres av Erlend Tønnesen / Ingun Mickelson og utgis av NorskeSerier. Første bok kom i 2005.

Arbeidermiljøet rundt Akerselva!
Året er 1905. Elise er 18 år og arbeider på et spinneri ved Akerselva. Sammen med lillesøsteren Hilda forsørger hun familien på seks. Moren er syk og sengeliggende, mens faren holder seg mest ved ølstuene. I etasjen under dem bor Johan, den sterkeste og kjekkeste gutten på Sagene. Han og Elise er barndomsvenner – og kjærester.

En sprengkald januardag finner Elise en liten gjenstand i snøen. Den hendelsen får dramatiske følger for hennes og Johans liv.

Tidløs

Skrives av May Lis Ruus, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av NorskeSerier. Lansert 30. oktober 2020.

På mystisk vis virvles hun inn i fortiden. Tidsreisedramaet har begynt.
På Allehelgensaften er den unge arkeologistudenten Malin omviser i Rosenkrantztårnet på Bergenhus festning. Ved stengetid tar hun en runde ned i den dunkle kjelleren for å se til at alle har gått. I fangehullet er det mørkt og tomt. Med ett hugger en fornemmelse tak i henne. En følelse av ikke å være alene. Omrisset av en skikkelse tegner seg mot steinveggen. Etter møtet med den kappekledde er ikke Malin lenger i sin egen tid.

Herr Rosenkrantz sperret opp øynene. Så bøyde han seg frem over bordet og satte blikket i henne. «Er hun en … trollkvinne?» Malin la hånden på brystet og skulle til å le. Men hun nøyde seg med et smil. «Hvem, jeg?»
«Hun befant seg i fangehullet i en annen manns sted i går kveld, på allehelgensaften.» Han snakket enda langsommere nå, men åndedrettet hans gikk hurtigere. Som om han var redd. Han var enten en god skuespiller … eller ekte vare.

Trønderroser

Skrives av Tone Lilleenget By, illustreres av Kjetill Nystuen og utgis av Bladkompaniet. Lansert 19. februar 2021.

En historie om ekte søskenkjærlighet og kampen for tilhørighet
Etter morens død forlater 17 år gamle Marie hjembygda for å bo sammen med søsteren, Oline, som arbeider hos en kjøpmannsfamilie i Trondhjem. Når hun kommer dit, viser det seg imidlertid at Oline ble kastet på gaten for flere måneder siden. Ingen vil fortelle Marie hvorfor, og ingen vet hvor søsteren hennes befinner seg nå. Når hun så begynner å lete, ender hun opp med å bli arrestert av en vekter og sendt til tukthuset …

Et gufs av barndommens mørkeredsel gikk gjennom henne da hun så de to tredørene som hun regnet med førte inn til cellene.
− Er det ikke noe mer lys her? spurte hun tynt.
tårnsvalene

Tårnsvalene

Skrives av Merete Lien, illustreres av Ingun Mickelson og utgis av NorskeSerier. Lansert 16. august 2019.

En familie med hemmeligheter – tre søstre som ikke kjenner fortiden …

Bergen, 1896. De tre søstrene Engevik er av god familie, men moren måtte forsake mye da hun giftet seg av kjærlighet, med en fri kunstnersjel.
Når han ikke dikter skillingsviser, drømmer faren om å seile til fjerne farvann.
Moren prøver å holde begge bena på jorden, men det er ikke lett når eventyret lokker.
Lite aner Mathilde, Louise og Leah at hele deres fremtid kan falle i grus dersom den store seilasen settes ut i livet …

Vingeslag

Skrives av Jane Mysen, illustreres av Sanne Bramsen og utgis av Cappelen Damm. Lansert 15. mai 2020.

Kjærlighet, mystikk og gåtefull kjærlighet. Trøndelagskysten 1880
Redd for sitt eget liv flykter Gjertrud fra Tyskland. På Fosen bosetter hun seg med Agnar og føder datteren Maria.

Når Maria er i ferd med å bli en voksen, vekkes sterke følelser for barndomsvennen Andreas. Uvitende setter de sitt eget og andres liv i fare. For fra det øyeblikket Maria ble unnfanget, var hun nemlig ment for en annen.

Under hele oppveksten har en fremmed kvinne holdt Maria under oppsikt. Hun utgir seg for å være urtekone, men hvem er hun egentlig? Og hvem er den underlige mannen hun plutselig viser seg sammen med? Sterke krefter er satt i spill.
arringer

Årringer

Skrives av Yvonne Andersen, illustreres av Eline Myklebust Madsen og utgis av NorskeSerier. Lansert 4. februar 2013.

Romantisk, lun og levende.
Silja Olafsen, eneste barn av sagbrukseier Arvid Olafsen, blir stående overfor et vanskelig valg. Skal hun gifte seg og føre slekten videre, eller skal hun trosse faren og ta over sagbruket? Midt i valget dukker det opp en fremmed i bygda. En omreisende tømmerfløter, kjent som Elvekongen. Den lille bygda blir også rammet av en uhyggelig hendelse...

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.