15. juni 2015

Året er 1897. Værøy – den lille, stormutsatte øya ytterst i Lofoten – er Jona Lindes rike. Der føler hun seg fri, der er hun født, der skal hun leve og der skal hun en dag dø. Jona liker å gå sine egne veier. «Hun har liten nese, men det er nok av bein i den,» sier folk om handelsdatteren. 
En dag ankrer et skip opp utenfor Røstnesvaagen, og i land kommer den britiske kapteinen Adam Wilkinson. Han vinner hennes hjerte og hun hans. Men er det slik at kjærligheten alltid seirer – eller må den vike for plikten, friheten og Jonas elskede Værøy?

– Du føler noe for meg også, ikke sant? Han løftet haken hennes.
– Du har vel skjønt kordan det e, hvisket Jona.
– Ja, det har jeg. Likevel skal du gifte deg med Trym. Han sa det uten bitterhet. – Og det har hele tiden vært meningen. Er du glad for det? Holder du av ham? Kan du ikke heller reise med meg?

Skrives av Kaja Nylund, illustreres av Ken Jeremiassen/Aurora Borealis Multimedia AS og utgis av Schibsted forlag. Første bok ble lansert 15. juni 2015 og det er ukjent hvor lang serien blir. Kaja Nylund, født i 1982, er oppvokst på Ørsnes, en liten bygd i Lofoten. I dag bor hun i Paris sammen med ektemannen og motefotografen Bård Lunde, og er forfatter på heltid. 

Hennes store drøm har alltid vært å utgi en romanserie, og  hun debuterer  i 2013 med serien Rebekka. Nå i 2015 utgir hun sin andre serier, Perlemor, som skal gå parallelt med Rebekka. På sin hjemmeside skriver hun at hun alltid har elsket å lese bøker, og ble fullstendig hektet da hun på slutten av 90-tallet leste sin første romanserie.