Lofoten, 1880. Rebekka er datter av krambubestyreren på Ørsnes. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten.  Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun. Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …

«– Rebekka … Han gned seg trett i øynene. – Den her gården romma langt fleir hemmeligheta enn du veit om. Men kan hende du en dag blir i stand tel å se førbi velstanden, de fine romman, møblan, og oppdag at det lura spøkelsa i kvær einaste krok!» 

Serien skrives av Kaja Nylund, utgis av Schibsted Forlag og illusteres av Eline Myklebust Madsen. Første boka i serien kom ut i juni 2013, det er ukjent hvor lang den blir. Kaja Nylund, født i 1982, er oppvokst på Ørsnes, en liten bygd i Lofoten. I dag bor hun i Paris sammen med ektemannen og motefotografen Bård Lunde, og er forfatter på heltid. 

Hennes store drøm har alltid vært å utgi en romanserie, og  hun debuterer  i 2013 med serien Rebekka. Nå i 2015 utgir hun sin andre serier, Perlemor, som skal gå parallelt med Rebekka. På sin hjemmeside skriver hun at hun alltid har elsket å lese bøker, og ble fullstendig hektet da hun på slutten av 90-tallet leste sin første romanserie.