Hemmeligheter og løgner i sørlandsmiljø.

Emily var bare ti år da hun og moren i 1871 la ut på en båtreise fra Kragerø til Bergen, for å bosette seg i et hus som tilhørte morens foreldre. Skipet forliste, og de to var eneste overlevende. Emily mistet hukommelsen da hun ble slått bevisstløs i bølgene, og de første ti årene hennes ligger fremdeles i mørke. Tolv år senere får hun lese et brev som forandrer alt og rykker grunnen bort under henne. Stemmen i brevet sier at livet hennes disse årene etter forliset er bygget på løgn etter løgn – spunnet av hennes egen mor. Selv ikke navnet hennes er det rette.

En kald vinterdag går Emily om bord i et skip for første gang siden forliset. Hun må reise tilbake til Kragerø – for å høre et testamente bli lest opp. Når vilkårene i testamentet er klare, må hun foreta et vanskelig valg. I byen der hun skal ha vokst opp, møter hun mennesker som har interesse av at hun reiser sin vei, eller uskadeliggjøres på annet vis – og mannen hun føler er hennes store kjærlighet, fyrvokteren Aksel. 

Hun må finne ut hvem hun kan stole på, og nøste opp nettet av løgner. Emily leter etter sannheten om sin fortid, men blir stadig møtt med nye løgner. Jo mer hun husker, desto viktigere blir det for visse personer å få henne til å tie. Hvem er hun? Emily Meyer eller Amelia Victoria Egeberg? Og hvorfor skiltes hennes foreldre som bitre fiender?

Handlingen foregår i Bergen og Kragerø på slutten av 1800-tallet. Damm lagde en filmtrailer da første bok kom ut, som en smakebit på serien, se den her! Når bok 16 kom ut i butikkene økte den salgstallet for serien til over en milion eksemplarer, og nå bok 29 kom ut var tallet oppe i en og en halv million! 

Serien er skrevet av Merete Lien og illustrert av Smaapigerne.  De første 16 bøkene ble utgitt av Damm forlag, deretter Cappelen Damm da forlagene slo seg sammen. Første bok i serien kom i mai 2006 og det er ukjent hvor lang serien blir. 

Merete Lien ble født i 1952 i Bergen hvor hun også vokste opp. De senere årene har hun bodd et gammelt sveitserhus vendt mot havet i Kragerø. Hun er gift og har en datter og en sønn. Når hun studerte i Bergen tok hun nordisk grunnfag, sosialantropologi grunnfag, engelsk mellomfag og historie hovedfag. Hovedfagsoppgaven var en undersøkelse av motivene for innføringen av en egen middelskoleeksamen for kvinner i 1878. Hun har jobbet som lærer i både ungdomsskolen og videregående skole. I 1996 kom debutromanen «Bak mørket» etterfulgt av «Vinterlys» i 1998. Romanserien «Barn av stormen» kom ut i 2000 og ble 36 bøker lang, samtidig som romanen Kongens bror kom i 2003.