Sagdalen 1852: Nitten år gamle Anna Bakken elsker livet på saga og føler seg trygg i det koselige sagmesterhuset, men da familien rammes av flere tragedier, blir tilværelsen plutselig usikker. 

En kald vinternatt redder Anna en ukjent mann fra den sikre død. Hvem er han? Og hvorfor ligger han i snøen nedenfor Ås gård? ​

– Hei! Du kan ikke ligge her! Da kommer du til å fryse i hjel! sa hun høyt og dyttet borti mannen med foten. – Trenger du hjelp til å komme deg opp? Hun strakte frem den ene hånden, men han ble bare liggende urørlig på ryggen. 

Da Anna plutselig befinner seg alene i skogen langt hjemmefra, kommer plankekjøreren Mikkel henne til unnsetning … 

Skrives av Kristin S. Ålovsrud, utgis av Bladkompaniet og illusteres av Eline Myklebust Madsen. Første bok ble lansert 26. september 2016 og det er ukjent hvor lang serien blir. 

Kristin Skulstad Ålovsrud er født i 1980 og bor i Oslo med mann og barn. Hun jobber fulltid ved Lørenskog videregående skole og studerer til master i skoleledelse ved Universitetet i Oslo. 

Hun debuterer som forfatter med serien Fredsår og skriver på sin nye serie Sagmesterens barn parallelt. Helt fra hun var liten, har hun elsket å høre historier fra gamle dager, og nå kombinerer hun fag og fortellerglede med sin kjennskap til Valdres i historien om Ragnhild.