Sandra Vik er avslørt !

26. november i fjor kom serien Stormagasinet i salg, skrevet av forfatteren Sandra Vik. Det som ble sagt om forfatteren den gang var at “hun har utgitt bøker tidligere, men aldri hos Bladkompaniet.”

I går, på Bladkompaniets Seriefestival, ble det avslørt hvem som står bak pseudonymet. Som flere hadde gjettet var det Salmund Kyvik som stod frem og fikk både blomster og anerkjennelse for jobben han har nedlagt med serien.

Interessant nok gav Salmund ut sin siste serie Nattlys på nettopp Bladkompaniet, så kommentaren om at Sandra Vik var ny for forlaget var nok ment å forvirre..

Da MinBokverden stilte spørsmål om hvorfor han har benyttet deg av pseudonym denne gangen, da han ikke har gjort det tidligere, svarte Salmund a “pseudonymet ble valgt nærmest for å prøve det på den måten”.

På sin Facebookprofil har han skrevet “Da er det endelig avslørt: Det er jeg som skriver Stormagasinet under pseudonymet “Sandra Vik”.”

Antallet er bestemt

Det ble også offentliggjort hvor mange bøker serien blir på. Salmund har tidligere skrevet seriene Inga Torfinnsdatter som ble på 8 bøker, Kapteinens datter som ble på 8 bøker, Mørketid som ble på 18 bøker og Nattlys som ble på 15 bøker. Det kommer derfor som ingen overraskelse at også Stormagasinet blir en kortere serie, den vil avsluttes etter 12 bøker.

På spørsmål om hva er grunnen til at vi må si farvel til Stormagasinet allerede etter 12 bøker svarer Salmund; “For det første er ikke jeg den som skriver de lengste seriene, og for det andre så synes jeg handlingen slik den har blitt bygger opp til en naturlig avslutning i bok 12. Når du leser serien, vil du sikkert se hva jeg mener.”

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.