Ættens ære

Skrevet av Karin Risvoll

Utgitt av Cappelen mellom 2003 og 2004. Miniserien ble på totalt 5 bøker.

Saltfjorden og Skjerstadfjorden i Nordland under vikingtiden.

Handlingen er lagt til vikingtiden rundt det som i dag heter Saltfjorden og Skjerstadfjorden i Nordland. I serien møter vi vikingen Raud fra Norge og den irske jenta Dana. Deres skjebner veves etterhvert sammen.

Det første Dana sanset da hun kom til seg selv, var en skarp smerte i hodet. Tankene sto stille et øyeblikk, men så husket hun, villmannens jerngrep, sine egne skrik og kampen for å komme fri. 
Når hun åpnet øynene, stirret hun rett inn i et ugjennomtrengelig mørke. Hun lå vondt og ville flytte den ene armen, men oppdaget at hun var bakbundet. I panikk ville hun sette seg opp, men føttene var også bundet. Hun forsøkte å samle tankene. I et glimt så hun kroppen til Tantus som seg ned på trappa, og husket sin vrede og sitt hat – den maktesløse fortvilelsen da hun ble båret bort fra kamparenaen.
Gulvet gynget under henne. Hun hørte det klukket. Brått gikk det opp for henne at hun var ombord på et skip. Med isende gru innså hun at hun aldri mer skulle gå på Erins jord – aldri mer se igjen dem hun elsket.

Kategorier: , , Stikkord: ,

Forsidene er illustrert av Ragna Lise Vikre.

Forfatterens lidenskap for vikingtiden er i bøkene kombinert med fascinasjonen for bruk av urter og planter, til praktisk nytte og til helbredelse.
Funn av lokale arkeologiske/historiske spor er forsøkt vevd inn i historien og handlingen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Ættens ære”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.