Annas Skjebne

Skrevet av Ellinor Rafaelsen

Utgitt av Cappelen Damm Forlag mellom 2011 og 2013. Serien ble på 18 bøker.

Hun plasseres hos Helga og Nils Bergmoen, som er dypt religiøse, og som ser det som sitt kall å redde Anna fra det syndige livet i Ura. Vi følger Anna i hennes reiser rundt om i verden som misjonærdatter.

En kald vinterdag hentes fire år gamle Anna Johnsen av vergerådet. Hun plasseres hos Helga og Nils Bergmoen, som er dypt religiøse, og som ser det som sitt kall å redde henne fra det syndige livet i Ura.

– Jeg vil bli med deg, hvisket hun med lav og skjelvende stemme.
– Ikke denne gangen, vennen min. Moren gråt nå. – Jeg kommer tilbake og henter deg, det lover jeg, hvisket hun og tørket sine egne tårer før hun løftet hånden og tørket Annas våte kinn. – Jeg ville bare ikke reise før jeg hadde sett deg og sagt adjø, men jeg skal skrive … og jeg kommer tilbake.

Forsidene ble illustrert av Lena Àsgeirdòttir.

Forfatteren har tidligere skrevet serien “Farsarven”. Der hører vi for første gang om lille Anna på fire år. Der nevnes det kort at den lille jenta blir hentet av vergerådet og vi får ikke høre mer om hvordan det går med henne. Det er der denne serien begynner, en kald vinterdag i Hallingdal i 1900.

Forlaget har laget en liten filmtrailer av første bok:

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Annas Skjebne”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.