Arvesynd

Skrevet av Anne Lise Boge.

Utgitt av Egmont Forlag mellom 1998 og 2005. Serien ble på totalt 26 bøker.

Fra 2011 til 2013 gav Cappelen Damm å gi ut serien på nytt, med litt annerledes forsider.

Inndalen, Møre og Romsdal, år 1910.

Mali svever mellom bordene der hun serverer i bryllupet. Det er ikke bare Johan som kaster sitt blikk etter den yndige skikkelsen med det ustyrlige lyse håret og de glitrende brune øynene. Men det er bare Johan som bestemmer seg for at henne må han ha. Henne eller ingen. Enda hun er en fattigtaus og han er odelsgutt på bygdas rikeste gård.

– Vi sel ikkje ongan våre her i Buvika, sier Malis far når bonden på Stornes kommer for å tilby Mali ekteskap med Johan. 

Bare nitten år gammel må Mali ta en skjebnesvanger avgjørelse. Syk kjærlighet, knugende krav, hat og mistro blir hennes hverdag, samtidig som hun gir sin egen familie muligheten til å klare seg økonomisk. Men hennes drøm om ekte kjærlighet lever. Når taterfølget ankommer bygda fører lidenskapen henne ut i en synd som kaster skygger over hele hennes liv.

De tre første bøkene ble illustrert av Jarl-Hugo Låstad, deretter tok Harald Nygård over. Nygård tegnet en ny utgave av de tre første, når serien ble utgitt i annet opplag. Det er Nygårds illustrasjoner som har fulgt serien videre, både som innbundet (utgitt fra 2002) og nyutgivelsene.

I 1998 skrev Anne Lise Boge første bok på sin serie om Mali, en serie hun tenkte skulle bli på tre bøker. Hun ante ikke hvilken suksess hun skulle få, for kort tid etter var etterspørselen så stor at forlaget måtte gå ut i avisen og be folk vente. Det som etter planen skulle bli tre bøker endte altså på 26 bøker, og en av Norges største seriesuksesser.

I sin andre serie, Morshjerte, har forfatteren latt hovedpersonen Maren møte Mali, så dersom du vil lese mer om Mali bør du lese Morshjerte.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Arvesynd”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.