Bergfoss

Skrevet av Synnøve Eriksen

Utgitt av Bladkompaniet mellom 2002 og 2004. Serien ble på totalt 20 bøker.

Cappelen Damm gav i perioden 2011 til 2013 ut serien på nytt, under tittelen “Livet i Bergfoss”.

Anette Borg er prest og ugift mor til tenåringsdatteren Vilde. I 2002 flytter de to til Bergfoss, og må finne nye venner på det nye hjemstedet. Eieren av Bergfoss Auto, Ulf Veide, er stedets mest ettertraktede ungkar. Etter første glimt av Anette, er han bergtatt. Jørn Jacobsen, som er en pliktoppfyllende lensmannsbetjent, glemmer både jobb og familie når han møter drømmekvinnen fra ungdommen igjen. Dessverre er ikke alle like begeistret for den nye presten, og det bygger snart opp til storm.

Eli Salstad var bestyrtet. At de fikk en kvinnelig prest her i Bergfoss, var ille nok i seg selv, men å opptre i shorts og T-skjorte, og attpåtil ha en unge uten noensinne å ha vært gift! En prest som fødte et barn utenfor ekteskapet! Det gikk ikke an! Og for et barn! Dette vesenet som kun var iført en grønn kjole så kort og trang at den virket direkte uanstendig, og med hår så snauklipt at det sto av seg selv, og til og med var lilla! Det verste torde hun nesten ikke å tenke på. Hjelpe og trøste oss alle! Prestens unge datter hadde piercing ved det venstre øyenbrynet!

Ethvert menneske bærer på sin egen hemmelighet og sin egen drøm, og på et eller annet tidspunkt i livet vil de måtte ta nye valg. I likhet med andre steder i vårt langstrakte land skjer det også en hel del i Bergfoss. Her er kjærlighet og dramatikk, men også smerte og død. Her er romantikk og elskov, men også svik og bedrag.

Serien er illustrert av Christine Istad.

Illustratør av andre utgave er ikke kjent.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Bergfoss”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.