De fremmede

Skrevet av May Lis Ruus.

Utgitt av Cappelen Damm mellom oktober 2021 og november 2021. Serien ble på to bøker.

I 1817 forlater 560 tyske emigranter sine hjem etter år med krig og nød. Blant dem er Hedda Fischer og hennes familie. Målet er Amerika, og håpet er en ny og bedre fremtid. Men skjebnens vinder fører skipet mot Norge – og Bergen …

Unge Hedda Fischer vokser opp i Syd-Tyskland i en familie som alle arbeider for en vingårdeier i distriktet. Men morens død, i tillegg til at landet er utarmet etter napoleonskrigene, gjør at de tar det samme valget som så mange andre: De vil utvandre.

Familien og Heddas unge venn, Albert, pakker sine få eiendeler og reiser til Amsterdam, der de mønstrer på skipet De Zee Ploeg.

Alle om bord får imidlertid snart merke at lykken ikke står dem bi. Uheldige omstendigheter forsinker avreisen, og kapteinen viser seg som en hard og nådeløs mann. Lenge før de har kastet loss, får Hedda og de andre kjenne de første prøvelsene på kroppen …

Denne serien ble aller først utgitt som en lydserie i april 2019. Den nye serien var en lydføljetong som ble laget spesielt for å bli lydføljetong! Serien ble på to sesonger, med ti episoder hver. Du kan lese nyheten i sin helhet her.

 

Tilbake i april 2019 skrev MinBokverden at May Lis Ruus skulle utgi en lydserie. Serien bestod av 20 korte episoder, fordelt over to sesonger. Nå kommer serien endelig i bokform! Den 14. oktober kommer den første av to bøker, før den siste følger etter 18. november. Bøkene er tykkere enn vanlige seriebøker, de har bortimot 400 sider hver og koster tilsvarende mer.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “De fremmede”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.