De svarte ridderne

Skrevet av Margit Sandemo

Utgitt av Bladkompaniet mellom 2000 og 2003. Serien ble på totalt 12 bøker.

For mange hundre år siden inngikk fem svarte riddere en skjebnesvanger pakt, og en forbannelse hviler over deres slekter. Den førstefødte i hver generasjon dør før fylte 25 år.

År 2000: Morten ligger på sykehus etter en bilulykke. Han og venninnen Unni har snublet over en skremmende historie. Han vet noen står ham etter livet. Sammen bestemmer de seg for å bekjempe de onde kreftene. Tiden er knapp, Morten fyller snart 25.

Sammen med Unni og Antonio snubler Morten over noe skremmende som later til å ha røtter langt tilbake i tiden. De blir trukket inn i en heksegryte av vonde drømmer, advarende innskrifter på pergament ruller, svarte ryttere og hatefulle munker. Et merkelig tegn dukker opp overalt. Alle tre blir utsatt for angrep fra høyst levende personer. Morten blir meget alvorlig skadet. Antonios storebror Jordi har dødd fire år tidligere, 25 år gammel. Han var Unnis store kjærlighet. Etter hans død vil den onde arven gå videre til Antonios eventuelle barn, så han akter ikke å få noen.

Men så møter de Jordi som lever et slags frostomhyllet halvliv etter å ha sluttet en pakt med fem spanske riddere fra en forgangen tid. På grunn av hans interesse for deres bitre skjebne har de gitt ham fem års henstand for at han skal forsøke å løse gåten deres. Jordi har imidlertid ikke fått tid til undersøkelser, for både hans bror og Morten og Unni blir hele tiden angrepet, og han må beskytte dem. Men tiden er knapp. Mortens 25-årsdag nærmer seg faretruende – og ingen i slekten blir eldre enn det …

Illustratør er ukjent.

Bøkene er opprinnelig skrevet på svensk, og oversatt til norsk.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “De svarte ridderne”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.