Farlige krefter

Skrevet av Elin Brend Johansen

Utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2009. Serien ble på 21 bøker.

Svanemyr gods i Bærums Verk, år 1643
Sunniva Villeander vokser opp på Svanemyr gods. Hun er en impulsiv, lidenskapelig og vakker jente som har lite til felles med andre jenter fra datidens overklasse. Men så en dag raser hele hennes tilværelse sammen når hun må gifte seg med en eldre mann, men på bryllupsnatten viser det seg at 17 år gamle Sunniva eier krefter hun ikke har ant omfanget av og at hun kan gjøre ting som får fatale konsekvenser. Uvitende om sitt ukjente opphav, lever hun snart hverdagen på det mest fornedrende vis i 1600-tallets Christiania, livredd for at noen skal avsløre evnene hennes og dømme henne til å lide døden på bålet.

Hun reiste seg rolig idet tredøren ble sparket opp. To av mennene grep tak i henne og tvang hendene hennes bak ryggen hvor de surret dem fast med et tykt tau.
– Hvor er hun? Spurte en av dem. – Svar, trollkvinne. Hvor har du gjort av hekseyngelen din?
Hun svarte ikke. De kunne gjøre hva de ville med henne. Det viktigste var at datteren var på vei i sikkerhet. For hennes skyld skulle moren utstå alle pinslene hun visste de ville la henne gjennomleve. De kom ikke til å gi seg før hun snakket, men det kom hun aldri til å gjøre.

 

Forsidene ble illustrert av Ragna Lise Vikre.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Farlige krefter”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.