Farsarven

Skrevet av Ellinor Rafaelsen

Utgitt av Cappelen mellom 2006 og 2008. Serien ble på totalt 18 bøker.

Året er 1889. Hallgrim og Gunnhild Johnsen har fem barn og forsøker å livnære seg på det karrige fjellbruket Ura i Hallingdal.

«Jeg kommer tilbake fra Amerika, Gunnhild, stinn av penger. Da skal jeg kjøpe ny gård til oss. Og du og ungene skal få nye, fine klær. Dere skal slippe å skamme dere over fillene dere går med. Hold ut – alt blir bedre når jeg kommer tilbake. Hallgrim.»
«Mamma! Mamma! Hva er det? Mamma, snakk til oss!» Kristians skremte stemme brakte Gunnhild tilbake til en virkelighet som hun helst ville forsvinne fra. Hun hadde ingen anelse om hvor lenge hun hadde sittet der med brevet fra Hallgrim mellom de iskalde fingrene og bare stirret ut i et smertefullt tomrom.

På det karrige fjellbruket Ura i Hallingdal tar livet en uventet og dramatisk vending for Gunnhild Johnsen når ektemannen Hallgrim velger Amerika fremfor kone og barn. I Farsarven følger vi Hallgrims gulldrømmer og Gunnhilds kamp for tilværelsen. En kamp som kan koste henne alt. Følg den spennende historien fylt med kjærlighet, sjalusi og hat, men også omsorg, lojalitet og hjertevarme.

Ellinor Rafaelsens serie er basert på en sann historie som utspiller seg på slutten av 1800-tallet i Hallingdal under utvandringen til Amerika.

Forsidene ble illustrert av Joanna Furgalinska.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Farsarven”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.