Forsyte-sagaen

Skrevet av John Galsworthy.

Utgitt av en rekke ulike forlag opp igjennom 100 år. Serien er på fjorten bøker.

Vi møter Forsyte-familien i 1880-årenes London og følger familien frem til 1930-tallet.

Hovedpersonen, Soames, står som representant for familiens mest karakteristiske egenskap, deres lidenskapelige eiertrang. Også hustruen, Irene, betrakter han som sin personlige eiendom. Irene – på sin side – har aldri elsket sin mann. Hun føler seg kjøpt og betalt, som alt annet han eier. I et familieselskap møter hun den unge arkitekten Philip Bosinney, som er forlovet med en slektning av Soames. De to blir stormende forelsket…

Opprinnelig anses Forsyte-sagaen å være på tre romaner og to mellomspill, som ble utgitt under navnet Forsyte-sagen i 1922. Bøkene ble før det utgitt enkeltvis fra 1906 til 1921. Serien regnes som forfatterens største verk, og som grunnen til at han mottok Nobelprisen i litteratur i 1932.

Etter Forsyte-sagaen skrev forfatteren ytterligere to trilogier og flere mellomspill basert på familien. Samlet sett har disse bøkene fått tittelen The Forsyte Chronicles.

Serien har blitt filmatisert flere ganger, blant annet som amerikansk film i 1949, britisk tv-serie i 1967 og britisk miniserie i 2002.

Serien ble utgitt som norsk lydbok i 2023, i fjorten deler. Den er utgitt en rekke ganger på norsk, men ingen utgaver de senere årene.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Forsyte-sagaen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.