Heksemesteren

Skrevet av Margit Sandemo.

Utgitt av Bladkompaniet mellom 1991 og 1994. Serien ble på 15 bøker.

Handlingen i Heksemesteren starter i Norge og på Island på slutten av 1600-tallet,  og er preget av kjærlighet, dramatikk og overnaturlige fenomener.
Tiril Dahl vokste opp som et ensomt, uselvisk barn i skyggen av sin vakre søster Carla. Men årene begynte onde ting å skje omkring de unge søstrene. Tiril befant seg i et håpløst dilemma, og til slutt gikk det på livet løs.

Hjelpen kom i form av den ungen forretningsmannen Erling – men samtidig dukket en mystisk, skremmende islending opp. Hans navn var Móri, og han hadde tatt mål av seg til å bli tidenes største heksemester.
Veien dit er hard, og for å bli det må han få tak i den beryktede Rødskinna ved å mane opp den onde biskop Gottskálk: en uhyre vanskelig oppgave som skulle koste hans rival Galdra-Loftur livet..

Heksemesteren er Margit Sandemo sin andre serien. Også denne er skrevet på svensk og oversatt til flere språk, blant annet norsk, svensk, dansk, finsk, ungarsk, islandsk og polsk.

De første norske forsidene ble illustrert av David Barcilon. Serien er også på norsk i innbundet form, en nyutgivelse, som ebøker og lydbøker.

Heksemesteren kan med fordel leses etter Sagaen om Isfolket, og før Sagnet om lysets rike. Men alle tre seriene er uavhengige av hverandre og kan leses hver for seg. Ved å lese dem i nevnt rekkefølge vil man kunne få en bedre forståelse av ulike hendelser, da enkelte ting fra de ulike seriene er gjenkjennelig i de andre.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Heksemesteren”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.