Inga Torfinnsdatter

Skrevet av Salmund Kyvik

Utgitt av Cappelen mellom 2007 og 2008. Miniserien ble på totalt 8 bøker.

Vestlandet i 1427.

Inga og familien på Smørgården står ovenfor en dramatisk tid preget av fryktelig vær, branner, sjørøvere og hekseforfølgelse. Serien følger Inga og hennes dramatiske liv i en tid da kongemakten forsvant ut av landet og den norske adelen stadig ble svekket.

I den spennende serien om Inga Torfinnsdatter, møter vi den 16 år gamle jenta fra den adelige Smør-slekten på Vestlandet og følger hennes dramatiske liv i en tid da kongemakten forsvant ut av landet og den norske adelen stadig ble svekket.

Året er 1427 og lite aner Inga om hva det kommende året kommer til å bringe henne og familien av dramatiske hendelser. Det hele begynner med at den mørke og mystiske tyske huslæreren kommer til Smørgården … Inga og broren Svein møter en ublid hverdag med den ondskapsfulle læreren, men Inga er stolt og sterk og tar opp kampen mot ham. Med Svein er det verre …
Snart raser høststormene på Vestlandet og brannene herjer, Bergen by plyndres av sjørøvere og den unge og hevngjerrige presten Peder truer med hekseforfølgelse! Og hjemme på Smørgården sitter Inga med kjennskap til den beryktede og forbudte Svarteboken …

Kjærlighet og hemmelige stevnemøter, arrangerte ekteskap, drap og trusler – alt er flettet sammen til en meget spennende og dramatisk historie fra en tid da blod ætt kunne bety alt i livet. Både på godt og vondt.

Forsidene er illustrert av Sanne Bramsen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Inga Torfinnsdatter”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.