Løfter i sand

Skrevet av Elisabeth Hammer.

Utgis av Cappelen Damm. Lansert 25. april 2024.

Handlingen finner sted på idylliske Sørlandet i 1806.

I en historisk brytningstid – med elegante kjoler og romantiske løfter – hvor seilskipene regjerte på De syv hav, og Napoleonskrigenes herjinger ga dramatiske ringvirkninger for både fattig og rik.

Amalie vokser opp i trange kår, men hun setter pris på det lille hun har, og hjertet hennes banker for de som har det enda verre. I all hemmelighet stikker hun unna litt av familiens begrensede mat for hjelpe et stakkars barn i nød. Selv bor hun med foreldrene sine i en koselig, men trekkfull, liten skipperstue. Faren skadet seg stygt som sjømann i ung alder og sliter med å finne seg betalt arbeid. Moren vokste opp i velstand og ønsker et bedre liv for Amalie. Uten å avsløre det for datteren forsøker hun å få Amalie inn i de rikes kretser for å kapre en formuende ektemann.

Lykkelig uvitende om morens planer treffer Amalie stadig byens finere fruer og herrer. Som ekspeditrise i en fornem hattebutikk er hun smertelig klar over hvor nedlatende og overlegne de kan være. Da en vakker kam blir borte, får Amalie skylden. Desperat forsøker hun å ordne opp i situasjonen, men ender i en heftig krangel med den arrogante herr Wickfall. Mens hun ikke kan risikere å miste den lille, men verdifulle inntekten sin, har han ingenting å tape. Da deres veier senere krysses, forstår hun at han har makt til å legge hele hennes fremtid i grus – og ingen skrupler over å gjøre det.

Samtidig lurer mørke hemmeligheter i fortiden – og snart vil Amalies liv ta en drastisk vending. For hva er det hennes kjære foreldre skjuler for henne? Hvor kommer hun egentlig fra?

Kategorier: , , Stikkord: , , ,

Serien er en del av Cappelen Damms nye satsing Lesepause. Det er mulig å tegne et abonnement på denne nye serien, og abonnementsløsningen er noe annerledes enn NorskeSerier sine. Bøkene koster kr 229,- og kommer ca. fire ganger i året.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Løfter i sand”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.