Morild

Skrevet av Torill Karina Børnes.

Utgitt av Cappelen Damm mellom juli 2017 og august 2019. Serien er på 15 bøker.

Bergen, desember 1913 – Elleve år gamle Frida er på bytur og får en vakker skrivebok av onkelen. Hun enser knapt slapset og kulden, for hun har fått den mest makeløse skatt.

Den røde boken duftet av farget skinn. En drøm var gått i oppfyllelse. I denne skulle hun skrive. Skape historier. Men først skulle hun skrive navnet sitt i den. Frida Kornelia Bakka, fra Bakkatunet.

Plutselig blir hun løpt over ende av to slyngler, og hun er nær ved å bli påkjørt av en bryggerivogn. Boken faller i rennesteinen. Hun får bare glimt av et par isblå øyne, så er guttene borte.

 

På Mydla 1920, en liten øy som ligger mellom Sotra og fastlandet, er himmelen høy og havet mektig. Atten år gamle Frida er sikker på at det er verdens vakreste sted. Som eldste jente i en søskenflokk på seks, med en tyranniserende storebror og alkoholisert far, lever hun i trange kår. Frida arbeider lange dager i saltebua og har mange plikter hjemme. I stjålne stunder dagdrømmer hun om nabogutten Sindre og bruker ledige stunder til å dikte historier i skriveboken sin. En dag legger en båt til kai, og en velkledd ung mann stiger i land. Det er den nye eieren av kremmerstedet Solvik, og Frida klarer ikke å riste av seg følelsen av at hun har sett ham før.

I Bergen har tjuefem år gamle Engel en annen drøm. Han lever et privilegert liv, har aldri manglet materielle goder, men mistet moren som liten gutt og føler at han aldri blir god nok i stefarens øyne. Engels store drøm er å få mer ansvar i stefarens kaffeimportfirma, og få seile til fjerne himmelstrøk. Men stefaren har andre planer for ham …

Forsidene ble illustrert av Eline Myklebust Madsen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Morild”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.