Morland-serien

Skrevet av Cynthia Harrod-Eagles.

Utgitt av Aschehoug forlag fra 2023.

Serien ble opprinnelig utgitt på engelsk i 1980 og bok 35 ble utgitt i 2013. På norsk er det Aschehoug forlag som har oversatt serien og utgitt den for første gang i 2023. Det er ukjent hvor mange av bøkene som vil oversettes til norsk.

Morland-serien er kanskje den største slektsagaen som er skrevet. Den begynner i 1434 utenfor York i England, og følger familien Morland frem til andre verdenskrig.

Eleanor Beaufort er av adelig familie, men er foreldreløs og uten formue. Hun blir giftet bort til den rike arvingen Robert Morland fra York. Morland-familien har mye penger, men mangler den riktige familiebakgrunnen. Eleanor blir sjokkert over sitt nye hjem, som er langt fra det fornemme godset hun er vant til. Morland ligner mer på et sauefjøs Men, hun er ingen tafatt jentunge. Hun setter seg i respekt og føder arvinger til slekten. Med det sikrer hun også sin stilling, og familiens framtid.
Mannen Robert er dypt forelsket i henne, men hun gjengjelder ikke hans følelser. Hun er hemmelig forelsket i Richard av York, som hun hadde et romantisk møte med noen år tilbake. Hun drømmer stadig om å treffe ham igjen, mens hun også byr sin families og sin egen lojalitet til hans sak.

Serien ble opprinnelig planlagt til å være en slektssaga på 12 bind fra 1400-tallet frem til nåtid. Men etter hvert som forfatteren skrev ble slekten mer og mer fremtredende og resultatet ble altså 35 tykke bøker.

Siden serien ikke er fullstendig oversatt til norsk er denne serien både å finne som pågående og komplett serie, da det er mulig å lese den på engelsk for den ivrigste leser.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Morland-serien”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.