Nordlysets døtre

Skrevet av Ellinor Rafaelsen

Utgitt av Cappelen mellom 2004 og 2005. Serien ble på 12 bøker.

Relansert i 2011 med nye forsider.

Serien begynner i år 1902 under byggingen av det første jernverket som ble oppført i Mo i Rana. På den tiden oppsto det rene Klondyke-miljøet i Rana. Fisker og bønder, folk fra hele landet kom til traktene for å arbeide ved anlegget, som ble oppført av engelske ingeniører.

Unge og vakre Kaja drømmer om livet utenfor det lille småbruket utenfor Mo, og det dukker opp nye og spennende mennesker i den lille byen. Kaja tenker fremdeles på den fremmede rallaren som dukket opp en dag like etter fjøstid. Det ble sagt at enhver skikkelig jente gjorde klokt i å passe seg for en ekte rallar. Kaja tvilte ikke på at det stemte. I hvert fall ikke etter å ha møtt Gustav Andersen. Blikket i de blå øynene hans hadde tydelig røpet at han var vant til å omgås kvinner – på en spesiell måte. Likevel blir hun forelsket, og rømmer etter ham til Mo for å jobbe som kokke ved anleggsleiren der han bor. Men skjebnen har annet i vente for henne enn et liv med rallaren.

Vi følger Kajas datter Eliza og hennes datter Marit på reisen gjennom livet, en reise som tar oss med til England, Oslo, Bergen, USA, Mo i Rana og Svalbard. Nordlysets døtre handler om hvordan vi ofte går lange omveier før vi oppdager at det vi egentlig lengter etter og søker etter ligger rett foran nesen på oss. Den handler om de nære ting og hvordan vi ofte søker etter dem på feil steder.

Illustrert av Ragna Lise Vikre.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Nordlysets døtre”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.