Rebekka

Skrevet av Kaja Nylund.

Utgitt av Bladkompaniet mellom juni 2013 og mars 2021. Serien ble på 55 bøker.

Den lille bygda Ørsnes i Lofoten, i 1880. Vi møter den 17 år gamle Rebekka, som er en varm og hjertegod ungjente, med stor omtanke for dem rundt seg. Som datter av krambubestyreren lever Rebekka et trygt og godt liv. Faren vet ikke hva godt han kan gjøre for henne, men Rebekka savner moren, som døde da hun var liten. Livet forandrer seg da hun overraskende får tilbud om å bli fintaus på bygdas storgård, Solthun. Det tar ikke lang tid før hun finner ut at storgården skjuler mange hemmeligheter, og Rebekka går til klarsynte tante Signe for å be om råd.

– Rebekka … Han gned seg trett i øynene. – Den her gården romma langt fleir hemmeligheta enn du vett om. Men kan hende du en dag blir i stand tel å se førbi velstanden, de fine romman, møblan, og oppdag at det lura spøkelsa i kvær einaste krok!

Rebekka har en god og trofast venn i nabogutten Tobias, men i det siste har det kommet noe mellom dem – en spenning som er i ferd med å endre forholdet …

Forsidene ble illustrert av Eline Myklebust Madsen.

Rebekka var debuten til forfatter Kaja Nylund. Hun har vist seg å ha en enorm fantasi og ikke minst kapasitet. Hun skrev faktisk sin andre serie Perlemor mens hun også skrev Rebekka. Mellom juni 2015 og desember 2019 pågikk seriene parallelt, med ca. 6 bøker i året pr serie.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Rebekka”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.