Rosehagen

Skrevet av Merete Lien

Utgitt av Cappelen Damm mellom 2006 og høsten 2019. Serien ble på 88 bøker.

Rosehagen er en serie om løgn og sannhet, om svik og kjærlighet. Handlingen foregår i Bergen og Kragerø på slutten av 1800-tallet. Emily var bare ti år da hun og moren i 1881 la ut på en båtreise fra Kragerø til Bergen, for å bosette seg i et hus som tilhørte morens foreldre. Skipet forliste, og de to var eneste overlevende. Emily mistet hukommelsen da hun ble slått bevisstløs i bølgene, og de første ti årene hennes ligger fremdeles i mørke. Tolv år senere finner hun et brev som røper at livet hennes er bygget på et nett av løgner, spunnet av hennes egen mor.

Et brev forandrer alt og en kald vinterdag går Emily om bord i et skip for første gang siden forliset. Hun skal seile tilbake til Kragerø for å høre et testament bli lest opp. Arven hun mottar, og forsøkene hennes på å nøste opp fortidens hendelser, skaffer henne mektige fiender – men hun møter også en mann hun aldri vil glemme, fyrvokteren Aksel.

Men det er også mange som helst ser at hun forsvinner. Emily leter etter sannheten om sin fortid, men blir stadig møtt med nye løgner. Jo mer hun husker, desto viktigere blir det for visse personer å få henne til å tie. Emily må finne ut hvem hun kan stole på og nøste opp nettet av løgner og kjempe for tradisjoner og fornying.

Forsidene ble illustrert av Smaapigerne.

Utgitt på nytt fra og med våren 2024, med tre bøker i ett, totalt 30 bøker.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Rosehagen”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.