Sagaen om Isfolket

Skrevet av Margit Sandemo.

Utgitt av Bladkompaniet mellom 1982 og 1989. Serien ble på 47 bøker.

“En kveld sent på høsten 1581, da frostrøyken blandet seg med blodrødt brannskinn på himmelen over Trondheim, vandret to kvinner gjennom gatene uten å vite om hverandre. Den ene var Silje, en knapt sytten år gammel pike med øyne som var uforstående og store av ensomhet og sult. Hun krøket skuldrene for å beskytte seg mot kulden og stappet de blåfrosne hendene inn mellom klærne, som mest lignet noen sammensydde sekker…”

Silje Arngrimsdatter var bare sytten år da pesten drepte alle slektningene hennes i 1581. Utsultet og forfrossen, og med to foreldreløse småbarn å ta hånd om, nærmet hun seg likbålene utenfor Trondhjem for å få litt varme i kroppen. Underlig nok var det bare én som hjalp Silje i nødens stund – en mann av Isfolkets ætt som Silje fant dyrisk og skremmende – og underlig tiltrekkende på samme tid…

Serienes forsider er illustrert av Svein Solem.

Serien er skrevet på svensk og er oversatt til dansk, norsk, islandsk, finsk, polsk, ungarsk, tysk og engelsk.

Den er også utgitt som e-bøker, lydbøker OG tegneserie.

Allerede i 1986 ble serien utgitt med harde blå permer.

I 2004 ble serien utgitt med harde røde permer med gullbånd øverst, i dobbeltbind.

I mars 2024 ble de tre første bøkene i serien utgitt på nytt. Det er pr mars 2024 usikkert om de resterende bøkene vil komme i ny utgave.

Dersom du likte Sagaen om Isfolket kan du fortsette å lese Heksemesteren av samme forfatter, og Sagnet om Lysets rike som begge har handling som etterfølger Isfolket. Alle de tre seriene er uavhengige av hverandre og kan leses hver for seg. Ved å lese dem i nevnt rekkefølge vil man kunne få en bedre forståelse av ulike hendelser, da enkelte ting fra de ulike seriene er gjenkjennelig i de andre.

Solens sønn

Nyskrevet forløper til Margit Sandemos fantastiske serie, Sagaen om Isfolket. Hanna er en av Isfolkets mest myteomspunne og fryktede skikkelser. Hvordan ble hun slik? Som en av slektens rammede er Hanna født med fysiske særtrekk og spesielle evner. Hun er vrang og hissig, men også vitebegjærlig og livstørst. Og så vil hun så gjerne elske og bli elsket. Da hun forelsker seg i høvdingsønnen Emil, ønsker hun mest av alt å være normal. Samtidig ankommer en fremmed fra nord. Onde ting begynner å skje, og Hanna blir dratt inn i den fremmedes uhyggelige planer. Nå må hun finne ut hvem hun vil kjempe for – og hva slags menneske hun vil være.

Sagaen om isfolket har blitt lest av millioner. Nå har Hilde Susan Jægtnes skrevet en frittstående forløper til Margit Sandemos populære serie.

Mer om serien

Sagaen om Isfolket er den første romanserien og en av Norges største suksesser. Bøkene har blitt utgitt i innbundet utgave og finnes som ebøker. Det arbeides med å spille inn serien som lydbøker og det har tilogmed blitt satt opp skuespill basert på bøkene. Serien er oversatt til utallige land, og finnes også som tegneserie.

Sagaen om Isfolket er en gripende krønike som oppfordrer leseren til å åpne sitt sinn for nye tanker og muligheter, til å oppleve den utrolige rikdommen vi alle har i vår fantasi. Handlingen utspiller seg hovedsakelig i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag.

Kampen mellom det gode og det onde er den røde tråden i hele Isfolkets historie, med spennende innslag av mystikk, kjærlighet, hat og oversanselige fenomener. Ikke minst er det historien om en særpreget og fargerik slekt. Det er kanskje derfor denne norske serien har oppnåd en slik utrolig popularitet i alle land den er utgitt. Hittil er 20 millioner bøker om Isfolket spredt utover Europa.

Sagaen om Isfolket kom ut i 1982, og var den første serien. Den har kommet i svært mange opplag, og finnes også i innbundet utgave. Serien er opprinnelig skrevet på svensk og oversatt til norsk, islandsk, finsk, dansk, engelsk, polsk og ungarsk. Den kan leses som e-bok, og har tilogmed kommet i tegneserieutgave. I 2018 ble første lydboken på norsk lest inn, den finnes allerede på svensk.

“Jeg fikk forespørsel fra Bladkompaniet om å skrive en slektsserie, men sa absolutt nei i et par år. Vakre damer som går på ball og rir med flotte kavalerer er ikke noe for meg. Men så fikk jeg se et kirkemaleri fra Småland i en avis, hvor en djevel sto bak en kvinne, og på et kvarter hadde jeg tenkt ut de tre første bøkene i Sagaen om Isfolket. Jeg spurte forlaget om jeg fikk lov å bruke overnaturlige elementer i serien, men fikk blankt nei. Da blir det ingen bøker, sa jeg”,  fortalte Margit Sandemo til en lydhør sal da hun besøkte Litteraturhuset i Oslo sommeren 2010.  Her forklarte Sandemo at det egentlig var meningen at Sagaen om Isfolket bare skulle bli på seks bøker til sammen. (teksten er et utdrag fra artikkel skrevet av Elin Brend Johansen for  Tidsskriftet Biblioteket)

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Sagaen om Isfolket”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.