Sagaen om Isfolket

kr1581

“En kveld sent på høsten 1581, da frostrøyken blandet seg med blodrødt brannskinn på himmelen over Trondheim, vandret to kvinner gjennom gatene uten å vite om hverandre. Den ene var Silje, en knapt sytten år gammel pike med øyne som var uforstående og store av ensomhet og sult. Hun krøket skuldrene for å beskytte seg mot kulden og stappet de blåfrosne hendene inn mellom klærne, som mest lignet noen sammensydde sekker…”

Silje Arngrimsdatter var bare sytten år da pesten drepte alle slektningene hennes i 1581. Utsultet og forfrossen, og med to foreldreløse småbarn å ta hånd om, nærmet hun seg likbålene utenfor Trondhjem for å få litt varme i kroppen. Underlig nok var det bare én som hjalp Silje i nødens stund – en mann av Isfolkets ætt som Silje fant dyrisk og skremmende – og underlig tiltrekkende på samme tid…

Varenummer: 47 bøker Kategori: Stikkord: , , ,

Beskrivelse

Margit Sandemo ble født 23. april 1924 på Østre Toten, datter av forfatteren Anders Underdal.  Hun vokste opp i Sverige og skrev på svensk. Hun flyttet tilbake til Norge i voksen alder. Margit giftet seg i 1946 med Asbjørn, og de var gift inntil han døde i 1999. Selv ble hun 94 år gammel og gikk bort 1. september 2018, i sitt eget hjem.

Hun debuterte som forfatter i 1964 og skrev nærmere 200 bøker. Hun er Nordens mest solgte forfatter. Bokseriene hennes er skrevet på svensk, og oversatt til norsk, dansk, islandsk, polsk, tysk, engelsk og ungarsk. 36 millioner bøker har i årenes løp gått ut fra trykkemaskinene!

Hun er forfatteren bak Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De svarte ridderne, Blålys!, Trollruner og Kiaras saga. Hun har også gitt ut 39 bøker i serien Margit Sandemos beste føljetonger. I tillegg har hun skrevet en rekke frittstående bøker.

Tilleggsinformasjon

Antall bøker

Handling fra

Situasjon

,

Starter i år

Mer informasjon om serien

Sagaen om Isfolket er en gripende krønike som oppfordrer leseren til å åpne sitt sinn for nye tanker og muligheter, til å oppleve den utrolige rikdommen vi alle har i vår fantasi. Handlingen utspiller seg hovedsakelig i Norge fra 1500-tallet og frem til i dag.

Kampen mellom det gode og det onde er den røde tråden i hele Isfolkets historie, med spennende innslag av mystikk, kjærlighet, hat og oversanselige fenomener. Ikke minst er det historien om en særpreget og fargerik slekt. Det er kanskje derfor denne norske serien har oppnåd en slik utrolig popularitet i alle land den er utgitt. Hittil er 20 millioner bøker om Isfolket spredt utover Europa.

Sagaen om Isfolket kom ut i 1982, og var den første serien. Den har kommet i svært mange opplag, og finnes også i innbundet utgave. Serien er opprinnelig skrevet på svensk og oversatt til norsk, islandsk, finsk, dansk, engelsk, polsk og ungarsk. Den kan leses som e-bok, og har tilogmed kommet i tegneserieutgave. I 2018 ble første lydboken på norsk lest inn, den finnes allerede på svensk.

“Jeg fikk forespørsel fra Bladkompaniet om å skrive en slektsserie, men sa absolutt nei i et par år. Vakre damer som går på ball og rir med flotte kavalerer er ikke noe for meg. Men så fikk jeg se et kirkemaleri fra Småland i en avis, hvor en djevel sto bak en kvinne, og på et kvarter hadde jeg tenkt ut de tre første bøkene i Sagaen om Isfolket. Jeg spurte forlaget om jeg fikk lov å bruke overnaturlige elementer i serien, men fikk blankt nei. Da blir det ingen bøker, sa jeg”,  fortalte Margit Sandemo til en lydhør sal da hun besøkte Litteraturhuset i Oslo sommeren 2010.  Her forklarte Sandemo at det egentlig var meningen at Sagaen om Isfolket bare skulle bli på seks bøker til sammen. (teksten er et utdrag fra artikkel skrevet av Elin Brend Johansen for  Tidsskriftet Biblioteket)

1 omtale for Sagaen om Isfolket

  1. Minbokverden

    Den aller første serien.
    Den aller største forfatterinnen!
    Måtte din reise videre være fantastisk Margit !
    Takk for de tusener av sider du har beriket våre liv med !

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.